Домашня кухня
Салат «Обжорка» з яловичиною |
Ролл Дракон з вугром |
Чахохбілі з курки |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Ферреро Роше»
Пропонуємо в домашніх умовах спекти витончений і дуже смачний горіхово-шоколадний торт «Ферреро Роше», за складом продуктів і смаковими якостями нагадує популярні цукерки. В цьому десерті об'єднуються бісквітні коржі зі смаком шоколаду, змочені ароматної кавовій просоченням, ніжний вершковий крем з «Нутеллою», темна глазур і рясне кількість фундука, який обов'язково входить до складу фірмових цукерок. Домашній торт «Ферреро Роше» виходить високим і апетитним, підійде як для свята, так і для чаювання в сімейному колі.
А любителям десертів за мотивами відомих солодощів рекомендуємо також спробувати ніжний торт «Рафаелло», ситний і насичений «Снікерс» і, звичайно ж, «райську насолоду» - кокосовий торт Баунті.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 5 шт .;
- борошно - 70 г;
- цукор - 180 г;
- ванільний цукор - 1 ч. ложка;
- какао-порошок - 25 г;
- крохмаль - 40 г;
- розпушувач - 1,5 ч. ложки.
Для просочення:
- кави - 150 мл (1,5 ч. ложки мелених зерен або розчинного порошку);
- кавовий лікер - 2 ст. ложки.
Для крему:
- вершки 33-35% - 250 мл;
- «Нутелла» - 3-4 ст. ложки.
Для начинки:
- фундук - 100 г;
- вафлі (трубочки, стаканчики і т.п.) - 30 г;
- білий шоколад - 150 г;
- вершки 20% - 3 ст. ложки.
Для глазурі:
- темний шоколад - 150 г;
- вершки 20% - 100 мл;
Для оформлення:
- цукерки «Ферреро Роше» - 6 шт.
Торт «Ферреро Роше» рецепт з фото крок за кроком
Як спекти бісквіт для торта «Ферреро Роше»
Для виготовлення бісквіта розподіляємо жовтки і білки з різних мисках. Стежимо, щоб в білкову масу не потрапило ні краплі жовтка! Також попередньо перевіряємо, щоб робоча ємність була абсолютно сухою і чистою - це дуже важливо, тому що навіть найдрібніша порошинка або краплі води можуть порушити процес збивання. Працюємо міксером до отримання пишної білкової піни. Поступово підсипає половину норми цукру, продовжуючи збивати білки - добиваємося стійких піків (тобто густої маси, яка міцно тримає форму і залишається нерухомою навіть при перевертанні миски).
Жовтки з'єднуємо з цукровим піском, додаємо ванільний цукор. Працюємо міксером - розтираємо суміш до побіління і згущення.
До білків невеликими порціями (в 2-3 заходу) вводимо збиті жовтки. Дуже дбайливо розмішуємо від низу до верху, зберігаючи ніжну і пишну текстуру.
Через дрібне сито пропускаємо борошно, крохмаль, розпушувач і ароматний какао-порошок. Частинами (в 3-4 заходу) всипаємо сухі складові в ємність з яєчною масою. Перемішуємо строго знизу вгору. Добиваємося однорідності, але при цьому працюємо акуратно - не допускаємо осідання пишного тесту!
Наповнюємо форму діаметром 22 см шоколадної борошняної масою. Для зручності застилає дно пергаментом. Ставимо форму в прогріту духовку. Випікаємо шоколадний бісквіт приблизно 30 хвилин, температуру підтримуємо на позначці 180 градусів. Намагаємося зайвий раз не заглядати в духовку, щоб бісквітне тісто не опало від перепаду температури.
За допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки перевіряємо готовність випічки - на паличці не повинно залишатися вологого тесту. Повністю охолодити бісквіт в вимкненій духовці з відкритими дверцятами. Потім витягуємо з форми.
Горіхова начинка для торта «Ферреро Роше» рецепт з фото
Фундук розкладаємо по листу, покритому пергаментним папером. Розміщуємо в прогріту до 200 градусів духовку приблизно на 5-10 хвилин. Стежимо, щоб горіхи не підгоріли! Як тільки шкірка потріскається і потемніє, витягаємо деко. Остужаем фундук.
Вафлі ламаємо на шматочки середнього розміру.
З охололого фундука знімаємо лушпиння. Подрібнюємо горіхи за допомогою блендера, але не до крихти. Ми залишаємо шматочки досить великими. Перемішуємо фундук з вафлями.
Білий шоколад розколюємо на дольки, змішуємо з вершками і прогріваємо на «водяній бані». Постійно перемішуємо масу, добиваємося повного розплавлення шоколадних фрагментів. Готуємо на слабкому вогні, щоб шоколад не перегрівся.
Заливаємо шоколадом горіхово-вафельну суміш. Ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки покрилися білою глазур'ю. Розкладаємо отриману масу по пергаментному папері і відправляємо в холодильник до застигання шоколаду.
Крем для торта «Ферреро Роше» рецепт
Збиваємо охолоджені вершки. Працюємо міксером до згущення маси. Як тільки на поверхні молочного продукту залишатимуться сліди від віночків, зупиняємося.
Додаємо шоколадну пасту «Нутелла», розмішуємо крем до однорідності.
Збірка торта «Ферреро Роше»
Для просочення коржів готуємо каву. Варимо напій в турці або заливаємо окропом розчинний порошок. Додаємо кавовий лікер, охолоджуємо рідина.
Бісквіт розрізаємо вздовж на 3 частини. Викладаємо на тарілку нижній корж, поливаємо кавовою просоченням.
Покриваємо основу торта вершковим кремом.
Рівномірно розподіляємо половину горіхово-вафельної крихти.
Накриваємо заготовку другим коржем і повторюємо дії: просочуємо бісквіт, змащуємо кремом, покриваємо залишилася порцією вафель і горіхів. Поливаємо просоченням останній корж, викладаємо зверху.
Залишками вершкового крему промазуємо поверхню і бічні сторони десерту. Прибираємо торт в холодильник приблизно на 4 години або на ніч.
Глазур для торта «Ферреро Роше»
Коли вершковий шар повністю застигне, покриваємо торт глазур'ю. Розламуємо темний шоколад на дольки. Вершки розігріваємо до гарячого стану, що не кип'ятимо. Вливаємо вершкову масу до шоколаду.
Негайно починаємо перемішувати масу для розплавлення шоколадних осколків. Якщо вершки вже охололи, а шоколад не встиг розтанути, поміщаємо глазур на «водяну баню» і, перемішуючи, доводимо суміш до однорідності.
Заливаємо глазур'ю торт і поміщаємо в холодильник. Як тільки шоколад застигне, можна оформляти десерт цукерками і нести до столу!
Нарізаємо торт «Ферерро Роше» порційно і починаємо дегустувати.
Смачного!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 903
| Рейтинг: 0.0/0 |
|