Домашня кухня
Торт Наполеон із заварним кремом |
Печиво савоярді в домашніх умовах |
Чорничний чізкейк |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Рафаелло»
Всім любителям цукерок «Рафаелло» і випічки з кокосовим смаком обов'язково варто спробувати цей ніжний десерт. Торт «Рафаелло» складається з пухкого бісквіту, великої кількості солодкого білого крему, мигдальної прошарку і кокосової стружки.
В якості прикраси застосовуються популярні цукерки «Рафаелло». До речі, їх можна не купувати, а зробити самостійно, по цьому рецепту. Буде дуже смачно і цікаво! Отже, готуємо приголомшливий торт Рафаелло - покроковий рецепт з фото спростить нашу задачу.
Складові:
Для бісквіта (форма діаметром 22 см):
- яйця - 6 шт .;
- борошно - 160 г;
- цукор - 200 г;
- ванільний цукор - 10 г.
Для крему:
- маскарпоне - 500 г;
- згущене молоко - 200 г;
- вершки 33-35% - 250 мл;
- кокосова стружка - 30 г.
Для торта:
- кокосова стружка - близько 100 г;
- мигдаль - близько 50 г;
- цукерки Рафаелло - 7-8 шт.
Ніжний торт «Рафаелло» покроковий рецепт з фото
Як зробити бісквіт для торта «Рафаелло»
1. Готуємо бісквіт. Яєчні жовтки, відокремивши від білків, збиваємо з половиною норми цукру. Працюємо міксером хвилин 5-10. В результаті маса повинна посветлеть і збільшитися в обсязі.
2. В іншій ємності збиваємо білки до утворення піни. Не припиняючи працювати міксером, поступово підсипає залишки цукру. В результаті білки потрібно збити до «стійких піків» (тобто якщо нахилити миску, білкова маса залишається нерухомою).
3. З'єднуємо білки і жовтки. Акуратно перемішуємо «повітряну» суміш лопаткою, легкими рухами від низу до верху.
4. В отриману яєчну масу в кілька заходів просіюємо борошно, кожен раз дбайливо вимішуючи легке тісто до отримання однорідної складу.
5. Дно рознімної форми для випічки застилає пергаментом, бортики зсередини промазуємо шматочком вершкового масла. Наповнюємо ємність ніжним, «повітряним» тестом. Випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сірником / зубочисткою. Детальніше про те, як приготувати бісквіт, щоб він вийшов високим і не опал, можна прочитати в рецепті класичного пишного бісквіта.
Як зробити крем Рафаелло для торта
6. Вершки переливаємо в об'ємну миску, збиваємо при мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи темп оборотів.
7. Коли вершкова маса подзагустеет, вливаємо згущене молоко. Слідом додаємо маскарпоне кімнатної температури. Розмішуємо або збиваємо суміш на найнижчій швидкості до однорідності (занадто довго і активно збивати маскарпоне можна, інакше крем може стати рідким).
8. В білосніжну масу завантажуємо кокосову стружку. Перемішуємо і прибираємо крем Рафаелло для торта в холодильник.
Як сформувати та прикрасити торт
9. Свіжоспечений бісквіт охолоджуємо і розрізаємо вздовж на три рівні частини. Нижній корж поміщаємо в роз'ємну форму і рясно промазуємо охолодженим кремом.
10. Мигдаль очищаємо. Для цього заливаємо горіхи окропом і залишаємо в такому вигляді хвилин на 10. Розм'якшення шкірка буде зніматися досить легко. При необхідності можна залити мигдаль окропом ще раз.
11. Очищені горіхи злегка рубаємо ножем, а потім розподіляємо по нижньому коржі, промазати кремом.
12. Накриваємо другим коржем, знову промазуємо. Таким чином збираємо весь торт. Невелику порцію крему відкладаємо, щоб промазати боки готового десерту. Все решта потрібно витратити на коржі, тому крем не економимо!
13. Прибираємо форму в холодильник на 3-4 години. Через зазначений час акуратно знімаємо роз'ємний борт, змащуємо боки торта залишками крему. Покриваємо випічку з усіх боків кокосовою стружкою. Поверхня нашого кулінарного виробу прикрашаємо цукерками «Рафаелло».
14. При подачі ділимо білосніжний тортик порційними сегментами і, доповнивши чашкою підбадьорливого чаю / кави, подаємо.
Ніжний і м'який торт «Рафаелло» готовий! Солодкого вам чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 16.04.2018
|
Переглядів: 1155
| Рейтинг: 0.0/0 |
|