Домашня кухня
Різдвяне імбирне печиво |
Пиріг «Зебра» на кефірі |
Курка з ананасами в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Снікерс» з безе
Пропонуємо в домашніх умовах спекти торт «Снікерс» з безе, по поєднанню компонентів нагадує всім відомий імпортний батончик. Для основи десерту задіємо популярний бісквіт «шоколад на окропі», що представляє собою пористий вологий м'якуш з насиченим шоколадним кольором і смаком. В якості начинки крім безе застосуємо масляний крем з вареним згущеним молоком і, звичайно ж, найважливіший інгредієнт, без якого неможливо уявити справжній «Снікерс» - смажений арахіс.
Для зручності приготування торта можна розділити на 2 дня. Наприклад, сьогодні зробити безе, яке займає основну частину часу, а вже завтра спекти бісквіт, збити крем і зібрати десерт. Отже, приступаємо до роботи і готуємо торт «Снікерс» за рецептом з фото крок за кроком.
Складові:
Для бісквіта:
- какао-порошок - 3 ст. ложки;
- цукор - 200 г;
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 200 г;
- молоко - 150 мл;
- рослинне масло - 3 ст. ложки;
- розпушувач тесту - 2,5 ч. ложки;
- ванільний цукор - 1 ч. ложка;
- окріп - 100 мл.
Для безе:
- яєчні білки - 3 шт .;
- цукор - 200 г.
Для начинки:
- арахіс (несолоний) - 250 г;
- варене згущене молоко - 1 стандартна банку;
- вершкове масло - 180 г.
Для шоколадного ганаша:
- темний шоколад - 200 г;
- вершки (від 30%) - 200 мл.
Для просочення бісквіта:
- вершки - 5 ст. ложок;
- питна вода - 4-5 ст. ложок.
Торт «Снікерс» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Як приготувати торт «Снікерс» з безе
Починаємо з безе. Охолоджені яєчні білки збиваємо до отримання м'якої білої піни. Поступово підсипає цукор, не припиняючи працювати міксером. Добиваємося отримання подзагустевшей пишної маси. Правильно збиті білки при нахилі / перевертанні посуду повинні залишатися абсолютно нерухомими.
На пергаменті малюємо коло - обводимо олівцем тарілку або будь-яку форму діаметром 22 см. Змащуємо папір маленьким шматочком вершкового масла, а потім наносимо збиті білки. Розподіляємо масу рівномірним шаром, що не заступаючи за кордону намальованою кола.
Випікаємо безе при температурі 110-120 градусів 2-2,5 години, потім повністю охолоджуємо.
Як спекти бісквіт для торта «Снікерс»
Готуємо бісквіт «шоколад на окропі». Борошно просіваємо з какао-порошком і розпушувачем, перемішуємо з ванільним і звичайним цукром.
В іншому посуді збиваємо свіже яйце до отримання великої кількості піни. Вливаємо до яєчної маси молоко і рафінована рослинна олія, злегка збиваємо.
Частинами (в 3-4 заходу) підсипає до рідких інгредієнтів суху суміш, кожен раз розмішуючи масу міксером до однорідності. У підсумку отримуємо досить густе тісто шоколадного відтінку.
Вливаємо окріп і негайно збиваємо суміш міксером. Маса стане досить рідкою, а на її поверхні з'являться бульбашки.
Переливаємо тісто в змащену вершковим маслом форму діаметром 22 см (бісквіт і безе повинні вийти однакового розміру). Відправляємо в розпечену до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Щоб перевірити готовність, занурюємо в середину м'якушки шпажку / зубочистку. Якщо паличка виходить сухою, без залишків вологого тесту, бісквіт готовий.
Повністю остудивши випічку, розрізаємо вздовж на два однакових по товщині коржа.
Як зробити начинку для торта «Снікерс» з безе
Для складання торта підготуємо арахіс, а саме злегка пожарим його і очистимо (якщо ви купили вже готовий смажений арахіс, ці кроки пропускаємо). Вибираємо велику сковороду і викладаємо арахіс в один шар. Періодично перемішуючи, витримуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Остудивши і очистивши від лушпиння, завантажуємо смажений арахіс в чашу блендера. Домагатися отримання дуже дрібних шматочків не потрібно - 2-3 обороту ножа буде цілком достатньо. Можна і зовсім обійтися без блендера, помістивши арахіс в щільний пакет і постачав зверху качалкою.
Для крему розм'яклої вершкове масло збиваємо до пишності. Працюємо міксером 1-2 хвилини.
Додаємо до маслу варене згущене молоко і збиваємо масу до однорідності.
Як зібрати торт «Снікерс» рецепт з фото крок за кроком
На велику тарілку укладаємо один шоколадний корж. Для просочення розводимо жирні вершки водою і рівномірно поливаємо основу торта. Замість вершків можна використовувати будь-який сироп або застосувати суміш кави і коньяку / рома.
Приблизно четверту частину масляного крему відкладаємо для обмазки боків торта. Інша кількість ділимо навпіл і одну частину наносимо на нижній корж, розподіляючи рівномірно.
На кремову прошарок викладаємо частину арахісу.
Далі укладаємо безе. Акуратно, намагаючись не пошкодити тендітний корж, розподіляємо другу частину крему. Обсипає арахісом.
Викладаємо другий бісквітний корж, поливаємо просоченням. Якщо безе виступає за кордону торта, акуратно зрізаємо зайву частину ножем. Бока десерту змащуємо залишками крему, розрівнюємо кулінарної лопаткою.
Як зробити шоколадний ганаш для торта «Снікерс»
Щоб наш «Снікерс» вийшов максимально «шоколадним», покриємо його густим шаром ганаша. Для цього плитки шоколаду рубаємо ножем на дрібні шматочки, складаємо в глибоку миску.
Жирні вершки розігріваємо до гарячого стану, вливаємо до шоколадним «осколках».
Негайно починаємо активно перемішувати масу віночком. Добиваємося повного розплавлення шоколадних фрагментів і отримання однорідного складу, готову суміш охолоджуємо. Якщо маса вийшла рідкою, прибираємо ганаш в холодильник до загустіння і крему.
Наносимо густий шоколадний склад рясним шаром на поверхню і бічні сторони торта. Розрівнюємо лопаткою. Залишки арахісу викладаємо на поверхню торта в якості прикраси.
Дозволивши тортика 3-4 години просочитися в холодильнику, нарізаємо порційно і подаємо.
Торт «Снікерс» з безе готовий! Насолоджуємося смачним десертом з шоколадним смаком і великою кількістю арахісу. Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 1227
| Рейтинг: 0.0/0 |
|