Неділя
21.07.2019
09:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Чахохбілі з курки

Пропонуємо в домашніх умовах приготувати чахохбілі з курки - популярне грузинське блюдо. Для рецепта нам потрібно ціла куряча тушка, соковиті помідори, велика кількість цибулі, вино і ароматні добавки. Готується чахохбілі нескладно: спочатку птах злегка обсмажують на сухій сковороді, а потім гаситься в соку, отриманому з м'якоті томатів.

В процесі томління на плиті куряче м'ясо стає дуже м'яким, просоченим запахом кінзи, часнику і популярною в грузинській кухні приправи хмелі-сунелі, в результаті чого готову страву виходить неймовірно смачним, ароматним, в міру гострим і дуже апетитним!
 
Складові:
  • курка - близько 1,5 кг;
  • свіжі помідори - 500 г;
  • ріпчаста цибуля - 2-3 середні головки;
  • часник - 2-3 зубці;
  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
  • томатна паста (за бажанням) - 2 ст. ложки;
  • вершкове масло (для смаження цибулі) - 30 г;
  • кінза - невеликий пучок;
  • зелений базилік (за бажанням) - невеликий пучок;
  • біле сухе вино - 100 мл;
  • сіль за смаком;
  • червоний гострий мелений перець (або стручок чилі) - за смаком.


Чахохбілі з курки рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати чахохбілі з курки будинку

1. Насамперед обробляємо курячу тушку - розрізаємо по суглобах на великі порційні шматочки. Має вийти приблизно 12 заготовок. 
 

2. Розігріваємо на сильному вогні толстодонную сковороду без додавання масла. На суху поверхню поміщаємо невелику партію курячих шматочків. Обсмажуємо з обох боків до легкої рум'яної скоринки. 
 

3. Підсмажену курку знімаємо зі сковороди і поміщаємо в об'ємну каструлю. Таким чином готуємо кожну партію. 
 

4. Паралельно очищаємо і шаткуємо півкільцями головки цибулі. Смажимо на вершковому маслі хвилин 10-15 (до м'якості і золотистого). Готову лушпиння нарізку поміщаємо в каструлю з куркою. 
 

5. З помідорів знімаємо шкірку. Для цього робимо на шкірці перехресні надрізи, заливаємо томати окропом. Хвилин через 5 промиваємо розпалені овочі холодною водою і видаляємо розпарену шкурку. 
 

6. Овочеву м'якоть нарізаємо маленькими шматочками або перетворюємо в пюре за допомогою блендера, завантажуємо в каструлю з куркою і цибулею. За бажанням для посилення смаку додаємо пару ложок томатної пасти - особливо це актуально, якщо чахохбілі готується в зимовий період, коли складно знайти насичені і смачні помідори. Ретельно перемішуємо вміст каструлі. 
 

7. Розміщуємо курку в томатному соусі на вогонь. Вливаємо вино і, збільшивши температуру до максимуму, витримуємо 4-5 хвилин (алкоголь повинен випаруватися). Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо куряче м'ясо під кришкою протягом 20 хвилин. Води не підливати - курка повинна готуватися тільки в томатному соусі. 
 

8. Через зазначений час завантажуємо в каструлю дрібно посічену зелень, видавлюємо зубці часнику, додаємо сіль, приправу хмелі-сунелі, гострий мелений перець або свіжий чилі, порубаний максимально дрібно. Перемішуємо всі компоненти чахохбілі, а потім продовжуємо тушкувати курку ще хвилин 20 (до повної готовності). 
 

9. Подаємо чахохбілі з курки в гарячому вигляді, розсортувавши птицю по глибоких тарілках разом з томатним соусом. Ця страва вважається повноцінним, тому зазвичай його їдять без гарніру, вприкуску з білим хлібом, який умочують в соус. 
 

Чахохбілі з курки готово! Приступаємо до дегустації ароматного і ситного страви! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 105 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019