Домашня кухня
Чаклуни з картоплі з фаршем |
Суп гуляш по-угорськи |
Заливне з язика яловичого |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Ролл Дракон з вугром
У загадковій східній культурі дракон здавна вважається не тільки міфічною істотою, про який складають легенди, а й символом могутньої і божественної сили. Дивно, але ці істоти, виявляється, можуть відрізнятися за національністю! Відмінною рисою японського дракона є точна кількість «пальців» на лапах - їх повинно бути рівно три.
За японською традицією цього небезпечного суті прийнято віддавати данину поваги, тому зображення дракона можна зустріти в різних сферах життєдіяльності японців. Ми, звичайно, живемо не в Японії, але все ж іноді так хочеться зануритися в цю таємничу і незвичайну східну атмосферу! Тому давайте разом приготуємо рол Дракон, а наш рецепт з фото надасть в цьому істотну допомогу!
Складові:
- круглозерний рис - 1 склянка;
- вода - 1,5 склянки;
- приправа для суші - 50-80 мл;
- норі - 2-3 листків;
- свіжий огірок - 1 шт .;
- «Філадельфія» або будь-який вершковий сир без добавок - 200 г.
Для оформлення:
- копчений вугор - близько 500 г;
- червоний болгарський перець - ¼ штуки;
- свіжий огірок - кілька скибочок;
- кунжут - 1 ст. ложка.
Ролл Дракон рецепт з фото
Як приготувати роли з вугром
1. Насамперед для формування страви підготуємо рис. Ретельно промивши рисові зерна, заливаємо водою і відварюємо по інструкції, описаної тут. Готовий рис не забуваємо просочити заправкою для суші!
2. Поки основа японського блюда остигає, займемося підготовкою інвентарю. Бамбуковий килимок обов'язково обертаємо харчовою плівкою, для кращої фіксації можна закріпити краю липкою стрічкою. Листи норі розрізаємо за допомогою ножиць або гострого леза ножа навпіл.
3. Одну половинку листа норі маємо на бамбуковому килимку так, щоб шорстка сторона виявилася зверху. Беремо порцію теплого, але вже не гарячого рису і, трамбуючи, розподіляємо рівним тонким шаром без проміжків. Зверху залишаємо вільне від рисових зерен простір (приблизно в 1 см), а знизу навпаки заступаємо рисом на таку ж відстань за кордон норі (виходить ніби зміщенням рисового шару по поверхні японських водоростей). Не забуваємо періодично змочувати долоні водою, щоб рис не прилипав до пальців і не заважав роботі.
4. Перевертаємо норі з рисом на іншу сторону (шар рисових зерен тепер повинен виявитися знизу). Відступивши від нижнього краю 1,5-2 см, наносимо на гладку поверхню водоростей порцію вершкового сиру (близько 2 ст. Ложок). Поруч укладаємо 2-3 тонкі смужки свіжого огірка.
5. Звертаємо рол (докладніше про те, як це зробити дивіться в рецепті ролів Каліфорнія ). На сформований рулет поміщаємо частина вугра так, щоб обидва кінці рибної тушки виступали за межі нашого ролу. Розрізаємо заготовку на дві половинки.
6. Кожну частину ділимо на 4 рівних за розміром шматочків. Для цієї мети обов'язково вибираємо дуже гострий ніж - від тупого леза рол просто розвалиться і втратить вигляд. Періодично змочують ніж в холодній воді і видаляємо з нього залишки вершкового сиру і частки рису.
Як оформити рол Дракон
7. Викладаємо рол у вигляді дракона, за бажанням обсипає кунжутом. Оформлення страви може бути довільним. У нашому прикладі «очі», «лапки» з трьома «пальцями» і «мова» дракона зроблені зі шматочків свіжого огірка. Для «зіниць» ми взяли чорний кунжут, а «вуса» сформували з червоного болгарського перцю.
Подаємо рол Дракон як і будь-які японські суші: з соєвим соусом, імбиром і васабі. Смачного!
|
Категорія: Суші і роли | Додав: 06.04.2018
|
Переглядів: 816
| Рейтинг: 0.0/0 |
|