Неділя
21.07.2019
09:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пишна класична шарлотка з яблуками

Простий рецепт пишною шарлотки з яблуками зобов'язаний оселиться в кулінарному блокноті навіть самої юної господині. Ця випічка готується елементарно, але завжди виходить напрочуд смачною, ніжною і «повітряної». Пишна класична шарлотка з яблуками не втрачає своїх смакових якостей і на наступний день, вирішуючи питання з полуднем і солодким перекусом.

До речі, всім любителям шарлотки також рекомендуємо звернути увагу на схожу випічку - ніжний і смачний цветаевский яблучний пиріг.
 
Складові:
  • зелені яблука - 3-4 шт .;
  • яйця - 4 шт .;
  • цукор - 1 склянка;
  • борошно - 1 склянка;
  • лимонний сік - 3-4 краплі.


Шарлотка з яблуками класична рецепт

Як зробити шарлотку з яблуками пишну

1. Жовтки, відокремивши від білків, збиваємо за допомогою міксера, додавши відразу всю норму цукру. Добиваємося повного розчинення цукрових крупинок, а також значного збільшення обсягу маси. 
 

2. Тепер приступимо до роботи з білками. Щоб маса краще збивати, додамо 3-4 краплі лимонного соку, також це допоможе позбутися від можливого яєчного запаху під час готування бісквіта. Працюємо міксером до отримання пишної білої маси. 
 

3. Перекладаємо збиті білки до жовтків. Дбайливо перемішуємо, домагаючись однорідності. Якщо бажаєте зробити шарлотку максимально швидко і просто, можна збивати яйця з цукром відразу в одній ємності, не розділяючи на білки і жовтки. Але в такому випадку пиріг вийде менш «повітряним». 
 

4. Далі невеликими порціями просіюємо в яєчну масу борошно, кожен раз вимішуючи рухами від низу до верху. В результаті тісто повинне вийти гладким і одноманітним, без борошняних грудок. 
 

5. Роз'ємну форму для випічки діаметром 22 см зсередини промазуємо шматочком вершкового масла, дно попередньо застилає пергаментом (можна застосувати ємність і більшого розміру - в цьому випадку пиріг вийде вже не таким високим, але не менш смачним). Для шарлотки вибираємо тверді зелені яблука кислих сортів. Очистивши і видаливши серцевину, нарізаємо тонкими пластинами і укладаємо на дно жароміцної ємності.
 

6. Заливаємо яблука підготовленим тестом і прибираємо форму в розпечену духовку на 30-35 хвилин (до появи золотистої скоринки). Температуру підтримуємо на позначці 180 градусів. Під час процесу випічки намагаємося зайвий раз не відкривати духовку, щоб пишний бісквіт не осів.
 

7. Переконатися в готовності можна традиційним способом - занурити в тісто сірник. Якщо вона залишилася сухою, шарлотка готова! Злегка остудити випічку, знімаємо роз'ємний борт. Пиріг перевертаємо, знімаємо пергамент і подаємо! 
 

Пишна класична шарлотка з яблуками повністю готова! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 154 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019