П`ятниця
29.03.2024
12:29
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/54847458.jpg
Смажений судак на сковороді
/_pu/4/73949446.jpg
Паска на жовтках з родзинками
/_pu/1/50690404.jpg
Курячі нагетси в домашніх умовах
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Цвєтаєвський яблучний пиріг

При згадці цветаевского пирога на думку відразу приходить щось ніжне, романтичне і вишукане. За однією з версій випічка отримала своє найменування на честь знаменитих сестер Цвєтаєвих. Існує думка, що Марина та Анастасія дуже любили вшановувати своїх гостей ароматним яблучним пирогом, але ніяких доказів, що підтверджують цю легенду, в даний час не існує.

Проте, рецепт досить популярний і розтиражований в глобальній мережі. Ми не будемо вдаватися в історію і намагатися знайти серед різноманітних версій істину, а просто приготуємо чудовий цветаевский пиріг з яблуками.
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 200 г;
  • сметана - 100 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 2 ст. ложки;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка.

Для начинки:
  • яблука - 4-5 шт .;
  • сметана - 350 г;
  • цукор - 180 г;
  • яйце - 1 шт.


Цвєтаєвський яблучний пиріг покроковий рецепт з фото

Як приготувати цветаевский яблучний пиріг

1. Розм'якшене масло змішуємо в глибокій ємності з 2 ст. ложками цукру. Додаємо 100 г сметани. 
 

2. Підсипає борошно, попередньо змішану з розпушувачем. 
 

3. Замішуємо ніжне і м'яке тісто. Обернувши харчовою плівкою, прибираємо в холодильник приблизно на півгодини - охолоджене тісто буде простіше розкачати в тонкий пласт, надаючи йому бажану форму.
 

4. Підготуємо заливку для майбутньої випічки. Для цього залишилася порцію сметани з'єднуємо з цукровим піском і яйцем. Ретельно розмішуємо. 
 

5. Охолоджене тісто розгортаємо на гладкій поверхні. Акуратно переносимо м'яку основу в промаслений вогнетривку форму (розмір ємності в рецепті приблизно 29х20 см). По краях формуємо борт заввишки близько 2,5-3 см. 
 

6. Промиті яблука, очистивши від шкірки і вирізавши насіння, шаткуємо тонкими пластинами. Викладаємо яблучні дольки в борошняну «кошик». Для цього рецепта краще застосовувати кисло-солодкі плоди, з ними випічка виграємо за смаковими якостями. 
 

7. Покриваємо яблука сметанною сумішшю, а потім відправляємо форму в розпечену духовку. Випікаємо цветаевский пиріг з яблуками близько 50 хвилин при 180 градусах (до моменту, коли заливка ретельно «схопиться» і трохи зарум'яниться).
 

8. Повністю охолодити свіжоспечені кулінарний виріб, а потім витягуємо з форми. Ніякого декору і смакових додатків блюдо не вимагає: насолоджуємося простотою, ароматом і чудовим смаком. 
 

Вважається, що цветаевский пиріг з яблуками стає смачніше на наступний день: борошняна основа гарненько просочується сметанним кремом, а яблука набувають більш насичений смак. Однак встояти перед апетитною випічкою складно - пиріг вмить зникає зі столу. Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 500 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024