Неділя
21.07.2019
10:31
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг-перевертиш з апельсинами

Яскравий пиріг-перевертиш з насиченим сонячним відтінком карамелізованих апельсинів вмить підніме настрій, зібравши за столом ласунів і любителів ароматної випічки. Свіжоспечені кулінарний виріб порадує м'якою структурою, цитрусовим присмаком і ефектним зовнішнім виглядом.

Крім апельсинів також вдало «вписуються» в рецептуру консервовані ананаси, стиглі груші або яблука (до речі, любителям випічки з яблуками рекомендуємо спробувати поширений цветаевский пиріг).
 
Складові:
  • апельсини - 2 шт. (+ Цедра 1 апельсина);
  • вода питна - 100 мл;
  • цукор - 100 г.

Для тесту:
  • борошно - 150 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • яйця - 4 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • вершкове масло - 150 г.


Пиріг-перевертиш з апельсинами рецепт з фото

Як приготувати пиріг-перевертиш з апельсинами

1. Апельсини нарізаємо дуже тонкими кружечками.
 

2. У 100 мл питної води розчиняємо 100 г цукру. Перелив солодку рідину в сотейник, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин до легкого загустіння сиропу. 
 

3. Далі викладаємо в вируючу рідина апельсини. Млоїмо цитруси під щільно закритою кришкою близько 8-10 хвилин на середньому вогні. 
 

4. В цей час займемося підготовкою тесту. Збиваємо сирі яйця з цукром до загусання і збільшення обсягу рази в 2-3. 
 

5. Масло, розтопивши і остудивши до кімнатної температури, вливаємо в цукрово-яєчну суміш. Додаємо в ємність з майбутнім тестом цедру апельсина, перемішуємо.
 

6. Борошно, просіявши, з'єднуємо з розпушувачем і вводимо в рідку масу. Вимішуємо тісто до максимальної однорідності. 
 

7. Апельсини витягаємо з солодкого сиропу, остуджують, а потім викладаємо на покрите пергаментом дно жаростійкої ємності (в нашому прикладі використовується кругла форма для випічки діаметром 22 см). 
 

8. Цитруси заливаємо вузькому тестом, періодично повертаючи форму, щоб суміш розподілилася рівномірно. Відправляємо ємність в розпечену духовку з температурою 180 градусів. Випікаємо пиріг з апельсиновою цедрою і цитрусовими шматочками близько півгодини. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою. 
 

9. Свіжоспечену ароматну випічку, злегка остудити, накриваємо тарілкою, перевертаємо. Знімаємо Пекарській папір. 
 

Пиріг-перевертиш готовий! Карамелізовані апельсини своїм гіркувато-солодкий смак вдало доповнюють ніжний м'якуш пирога, а ненав'язливий цитрусовий аромат робить випічку ще більш привабливою. Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 101 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019