П`ятниця
29.03.2024
01:16
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/1/21650104.jpg
Рисова локшина з куркою і овочами
/_pu/1/22900617.jpg
Скумбрія в фользі, запечена в духовці
/_pu/2/41156863.jpg
Салат «Міністерський» з яловичиною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з м'ясом


Салат «Різдвяний вінок»

У нашому прикладі салат «Різдвяний вінок» за своїм складом нагадує «Олів'є» , тільки компоненти не перемішуються, а укладаються шарами один на одного. «Родзинкою» цього блюда є саме його оформлення, а не набір продуктів, тому в подібній інтерпретації можна приготувати і будь-який інший салат з майонезом. Тут підійде популярна « Оселедець під шубою », салат «Столичний» , Соняшник і ін.

Головне - щільно утрамбовувати і викладати інгредієнти навколо розміщеного по центру тарілки склянки, формуючи своєрідне кільце. Також не забуваємо і про декор! В даному випадку найкращий варіант - покрити закуску гілочками кропу для імітації ялинових гілок.
 
Складові:
  • яловичина - 0,5 кг;
  • яйця - 3-4 шт .;
  • мариновані огірки - близько 300 г;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • майонез - до смаку;
  • сіль, перець - за смаком.

Для оформлення салату:
  • кріп - великий пучок;
  • зерна граната - 15-20 шт .;
  • морква - приблизно ¼ шт .;
  • крабові палички - 4-5 шт .;
  • сир - 10-20 г;
  • зелена цибуля - 2-3 пір'їнки.


Салат «Різдвяний вінок» рецепт з фото

1. Відвари і остудивши, очищаємо картоплю від шкірки і натираємо крупною стружкою. В окремій ємності перемішуємо з рясною порцією майонезу, солимо і перчимо до смаку. По центру великий плоскої тарілки розмішати стакан або будь-довгастий предмет, а навколо нього викладаємо картопляну масу. 
 

2. Яловичину відварюємо до повної готовності в підсоленому окропі. Остудивши, нарізаємо м'ясо невеликими квадратними шматочками і викладаємо поверх картоплі. М'ясний шар промазуємо майонезом з усіх боків, використовуючи ложку або кулінарну лопатку. 
 

3. Огірки витягаємо з маринаду і натираємо на крупній тертці. Рідину, що утворилася зливаємо, а огіркову стружку викладаємо поверх м'яса. Якщо в процесі формування салату на тарілку буде стікати огірковий сік, прибираємо його паперовими серветками. 
 

4. На огірки наносимо тонку майонезну прошарок, а потім, трамбуючи, укладаємо натерті на дрібній тертці відварені яйця. 
 

5. Покриваємо яєчний шар майонезом. Прибираємо стакан з центру салату і гарненько промазуємо утворилося кільце зсередини. 
 

Як оформити салат «Різдвяний вінок»

6. Пучок кропу промиваємо і обсушуємо. Видаливши все жорсткі стебла, викладаємо зелень на поверхню салату по колу для імітації ялинових або соснових гілок.
 

7. Оформляти салат «Різдвяний вінок» можна довільно, головна умова - відповідність святкової тематики. У нашому прикладі для імітації свічок застосовуються крабові палички, а в якості полум'я використовуються шматочки вареної моркви. Також для декору ми взяли гранатові зерна, зелену цибулю і шматочки сиру. Крім перерахованих вище компонентів для прикраси салату відмінно підійде кукурудза, зелений горошок, ягоди журавлини, помідори черрі і багато іншого. 
 

Салат «Різдвяний вінок» готовий! Перед подачею відправляємо його на полицю холодильника. Смачного!



Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
Переглядів: 2482 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024