Домашня кухня
Рисова локшина з куркою і овочами |
Скумбрія в фользі, запечена в духовці |
Салат «Міністерський» з яловичиною |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Різдвяний вінок»
У нашому прикладі салат «Різдвяний вінок» за своїм складом нагадує «Олів'є» , тільки компоненти не перемішуються, а укладаються шарами один на одного. «Родзинкою» цього блюда є саме його оформлення, а не набір продуктів, тому в подібній інтерпретації можна приготувати і будь-який інший салат з майонезом. Тут підійде популярна « Оселедець під шубою », салат «Столичний» , Соняшник і ін.
Головне - щільно утрамбовувати і викладати інгредієнти навколо розміщеного по центру тарілки склянки, формуючи своєрідне кільце. Також не забуваємо і про декор! В даному випадку найкращий варіант - покрити закуску гілочками кропу для імітації ялинових гілок.
Складові:
- яловичина - 0,5 кг;
- яйця - 3-4 шт .;
- мариновані огірки - близько 300 г;
- картопля - 3-4 шт .;
- майонез - до смаку;
- сіль, перець - за смаком.
Для оформлення салату:
- кріп - великий пучок;
- зерна граната - 15-20 шт .;
- морква - приблизно ¼ шт .;
- крабові палички - 4-5 шт .;
- сир - 10-20 г;
- зелена цибуля - 2-3 пір'їнки.
Салат «Різдвяний вінок» рецепт з фото
1. Відвари і остудивши, очищаємо картоплю від шкірки і натираємо крупною стружкою. В окремій ємності перемішуємо з рясною порцією майонезу, солимо і перчимо до смаку. По центру великий плоскої тарілки розмішати стакан або будь-довгастий предмет, а навколо нього викладаємо картопляну масу.
2. Яловичину відварюємо до повної готовності в підсоленому окропі. Остудивши, нарізаємо м'ясо невеликими квадратними шматочками і викладаємо поверх картоплі. М'ясний шар промазуємо майонезом з усіх боків, використовуючи ложку або кулінарну лопатку.
3. Огірки витягаємо з маринаду і натираємо на крупній тертці. Рідину, що утворилася зливаємо, а огіркову стружку викладаємо поверх м'яса. Якщо в процесі формування салату на тарілку буде стікати огірковий сік, прибираємо його паперовими серветками.
4. На огірки наносимо тонку майонезну прошарок, а потім, трамбуючи, укладаємо натерті на дрібній тертці відварені яйця.
5. Покриваємо яєчний шар майонезом. Прибираємо стакан з центру салату і гарненько промазуємо утворилося кільце зсередини.
Як оформити салат «Різдвяний вінок»
6. Пучок кропу промиваємо і обсушуємо. Видаливши все жорсткі стебла, викладаємо зелень на поверхню салату по колу для імітації ялинових або соснових гілок.
7. Оформляти салат «Різдвяний вінок» можна довільно, головна умова - відповідність святкової тематики. У нашому прикладі для імітації свічок застосовуються крабові палички, а в якості полум'я використовуються шматочки вареної моркви. Також для декору ми взяли гранатові зерна, зелену цибулю і шматочки сиру. Крім перерахованих вище компонентів для прикраси салату відмінно підійде кукурудза, зелений горошок, ягоди журавлини, помідори черрі і багато іншого.
Салат «Різдвяний вінок» готовий! Перед подачею відправляємо його на полицю холодильника. Смачного!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 2482
| Рейтинг: 0.0/0 |
|