Середа
19.06.2019
15:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Малиновий пиріг «Зебра»

Вдосконалюємо знайомий рецепт простого двоколірного пирога «Зебра» , замінивши какао-порошок соком малини і отримавши знайому випічку в більш цікавому літньому виконанні зі смаком і ароматом сезонних ягід. Тісто в цей раз приготуємо на сметані і маслі, за рахунок чого м'якуш вийде більш здобним і ніжним.

За бажанням готову випічку можна доповнити глазур'ю, розділити на два коржі, змастивши улюбленим кремом і т.д. Але навіть без усіляких доповнень малиновий пиріг «Зебра» цілком самодостатній, тому в помпезному декорі і безлічі кондитерських маніпуляцій немає сильної потреби.
 
Складові:
  • малина - 200 г;
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач тесту - 10 г;
  • сметана 20-25% - 200 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • вершкове масло - 50 г;
  • цукор - 200 г;
  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки.


Малиновий пиріг «Зебра» рецепт з фото

Як приготувати пиріг «Зебра» на сметані

1. Яйця ретельно збиваємо з цукром. Старанно працюємо міксером до отримання пишною, посветлевшей і значно подзагустевшей маси. 
 

2. Розтоплюємо вершкове масло і, остудивши до ледь теплого стану, вливаємо до повітряної яєчної суміші. Слідом додаємо сметану, злегка збиваємо. 
 

3. Вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо до отримання гладкого однорідного тесту без згустків. 
 

4. Промиту малину пюріруем блендером, додавши 2 ст. ложки води. 
 

5. Отримане малинове пюре перетираємо через дрібне сито. Намагаємося вичавити з ягід максимум соку, старанно натискаючи ложкою на насіння. 
 

6. Від загального тесту відокремлюємо третю частину і з'єднуємо її з малиновим соком. Додаємо крохмаль і розмішуємо масу, домагаючись рівномірного фарбування. 
 

7. Дно і стінки форми для випічки (в нашому прикладі діаметром 22 см) натираємо маслом. У центр викладаємо дві столові ложки світлого тіста. Зверху наливаємо така ж кількість малинового. 
 

8. Далі знову наливаємо в центр дві ложки світлої суміші, а потім малиновою. Таким чином чергуємо контрастні відтінки, поки не закінчиться все тісто. Шари будуть самі розпливатися по формі і в підсумку заповнять весь периметр. 
 

9. Випікаємо малиновий пиріг «Зебра» в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. Зануривши глибоко в м'якуш шпажку / зубочистку і переконавшись, що виріб повністю готове, витягаємо його з печі. 
 

10. Малиновий пиріг «Зебра» можна їсти і теплим, і повністю охолодженим. 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 75 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019