Домашня кухня
Новорічні капкейкі «Олені» |
Класичний жульєн з куркою і грибами |
Шоколадний фондан з рідким центром |
Статистика |
Онлайн всього: 5 Гостей: 5 Користувачів: 0
|
|
Малиновий пиріг «Зебра»
Вдосконалюємо знайомий рецепт простого двоколірного пирога «Зебра» , замінивши какао-порошок соком малини і отримавши знайому випічку в більш цікавому літньому виконанні зі смаком і ароматом сезонних ягід. Тісто в цей раз приготуємо на сметані і маслі, за рахунок чого м'якуш вийде більш здобним і ніжним.
За бажанням готову випічку можна доповнити глазур'ю, розділити на два коржі, змастивши улюбленим кремом і т.д. Але навіть без усіляких доповнень малиновий пиріг «Зебра» цілком самодостатній, тому в помпезному декорі і безлічі кондитерських маніпуляцій немає сильної потреби.
Складові:
- малина - 200 г;
- борошно - 200 г;
- розпушувач тесту - 10 г;
- сметана 20-25% - 200 г;
- яйця - 3 шт .;
- вершкове масло - 50 г;
- цукор - 200 г;
- картопляний крохмаль - 2 ч. ложки.
Малиновий пиріг «Зебра» рецепт з фото
Як приготувати пиріг «Зебра» на сметані
1. Яйця ретельно збиваємо з цукром. Старанно працюємо міксером до отримання пишною, посветлевшей і значно подзагустевшей маси.
2. Розтоплюємо вершкове масло і, остудивши до ледь теплого стану, вливаємо до повітряної яєчної суміші. Слідом додаємо сметану, злегка збиваємо.
3. Вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо до отримання гладкого однорідного тесту без згустків.
4. Промиту малину пюріруем блендером, додавши 2 ст. ложки води.
5. Отримане малинове пюре перетираємо через дрібне сито. Намагаємося вичавити з ягід максимум соку, старанно натискаючи ложкою на насіння.
6. Від загального тесту відокремлюємо третю частину і з'єднуємо її з малиновим соком. Додаємо крохмаль і розмішуємо масу, домагаючись рівномірного фарбування.
7. Дно і стінки форми для випічки (в нашому прикладі діаметром 22 см) натираємо маслом. У центр викладаємо дві столові ложки світлого тіста. Зверху наливаємо така ж кількість малинового.
8. Далі знову наливаємо в центр дві ложки світлої суміші, а потім малиновою. Таким чином чергуємо контрастні відтінки, поки не закінчиться все тісто. Шари будуть самі розпливатися по формі і в підсумку заповнять весь периметр.
9. Випікаємо малиновий пиріг «Зебра» в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. Зануривши глибоко в м'якуш шпажку / зубочистку і переконавшись, що виріб повністю готове, витягаємо його з печі.
10. Малиновий пиріг «Зебра» можна їсти і теплим, і повністю охолодженим.
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 561
| Рейтинг: 0.0/0 |
|