Субота
20.04.2024
17:28
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/2/88823654.jpg
Салат «Коханка» з буряком і морквою
/_pu/2/71993750.jpg
Тарт з мигдальним кремом
/_pu/0/45786328.jpg
Щавлевий суп з куркою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Паштет з курячої печінки під журавлинним желе

Смачний, але за замовчуванням не надто презентабельний печінковий паштет можна перетворити в урочисту і апетитну закуску завдяки яскравому шару журавлинного желе. Ягоди підійдуть як заморожені, так і свіжі, а печінка не тільки куряча, але і яловича, свиняча.

Діємо за стандартною для приготування паштету схемою - обсмажуємо печінкові шматочки з цибулею і пюріруем масу для отримання тонкої, шовковистою текстури. Але для більшої ніжності попередньо ще додамо до печінки порцію молочних вершків. У такому вигляді паштет виходить бездоганним - легка, «повітряна» печінкова маса, яку доповнює приємне і ненав'язливе післясмак ягідного желе.
 
Складові:
  • печінка куряча - 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • вершки 20% - 200 мл;
  • вершкове масло - 50 г;
  • рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.

Для желе:
  • журавлина - 250 г;
  • цукор - 40 г;
  • желатин - 8 г.


Печінковий паштет з курячої печінки рецепт з фото

1. Печінка промиваємо в холодній воді, злегка просушують. Нарізаємо на шматочки середнього розміру, при необхідності видаляючи жирові прошарки. Прогріваємо велику сковороду / сотейник з рослинним маслом, викладаємо чисті шматки одним шаром. 
 

2. Смажимо печінку 2-3 хвилини на сильному вогні (до посветления нижнього боку), потім перевертаємо шматочки. Витримуємо при високій температурі ще пару хвилин. 
 

3. Додаємо до напівготової печінки очищений і нарізаний дрібно цибулю. Обсмажуємо на сильному вогні 2-3 хвилини при постійному перемішуванні. 
 

4. Потім пропарюють вміст сковороди 10-15 хвилин на повільному вогні під кришкою, доводячи печінку до повної готовності, а цибулю до ретельного розм'якшення. Протягом цього часу періодично перемішуємо печінково-цибульну суміш, щоб уникнути підгоряння.
 

5. Солимо / перчимо, а потім вливаємо до вже готової печінки вершки. Помішуючи, тримаємо 3-5 хвилин на повільному вогні. Рідкі вершки повинні злегка загуснути. 
 

6. Перекладаємо печінку з вершковим соусом в зручну посуд, додаємо м'яке масло кімнатної температури. Занурювальним блендером подрібнюємо до однорідності і мінімальної зернистості. Пробуємо на сіль / перець, при необхідності додавши спеції. 
 

7. Готовим печінковим паштетом наповнюємо ємності (можна взяти одну велику або кілька маленьких). Трамбуємо, вирівнюємо поверхню. Не забуваємо залишити зверху вільне місце для шару желе. Остужаем паштет при кімнатній температурі. 
 

Желе для печінкового паштету рецепт

8. Журавлину завантажуємо в невелику каструльку. Щоб «пом'якшити» сильну кислоту ягід додаємо цукор. 
 

9. Вливаємо 250 мл води, доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин на повільному вогні. 
 

10. Проціджуємо журавлинний відвар, охолоджуємо. 
 

11. Желатин заливаємо 60 мл води. Ми залишаємо для набухання на 10 хвилин або на той час, що зазначено в інструкції. Потім прогреваем до розчинення порошку (не кип'ятити!). 
 

12. Вводимо желатин до соку журавлини, розмішуємо. Розливаємо желіровать журавлинний розчин по формам з паштетом. Прибираємо в холодильник до застигання желе. 
 

13. Як декор оформивши ягодами і зеленню, печінковий паштет під журавлинним желе подаємо до столу! 
 

14. Скибочку хліба з найніжнішої пастообразной масою в глянцевому «окантовці» - красиво і дуже смачно! Печінковий паштет з курячої печінки готовий! 
 

Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 2233 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024