Домашня кухня
Яловичі реберця в духовці з картоплею |
М'ясо по-французьки в духовці |
Картопляна запіканка з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Щавлевий суп з куркою
Щавлевий суп одночасно зігріває і «освіжає» завдяки приємною, тонізуючої кислинки. Перше блюдо з додаванням листя щавлю виходить смачним і насиченим як у випадку з ситним м'ясом, так і з більш легким курячим бульйоном або навіть в пісному варіанті.
Сьогодні віддамо перевагу птиці та поспішаємо випробувати цей чудовий рецепт, поки ще не закінчилося літо і разом з ним сезон свіжого, соковитого щавлю. Набір спецій і пропорції продуктів можна сміливо коригувати, але все ж при цьому не забувати, що суп саме щавлевий, тому головного компонента має бути багато!
Складові:
- щавель - 150 г;
- курка (крила, стегенце і т.д.) - 300 г;
- картопля - 2-3 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - ½ шт .;
- вершкове масло - 1 ст. ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- яйця (для подачі супу) - 3-4 шт.
Щавлевий суп рецепт з куркою з фото
1. Варити борщ зелений можна з курячими крильцями, стегенцем, дієтичної грудкою або готовим супових набором (в нашому прикладі використовуються крила). Промиту курку викладаємо в каструлю, вливаємо 2 літри води, доводимо до кипіння. Бажаючи знизити калорійність супу, перший відвар зливаємо. Повторно заливаємо птицю водою, кип'ятимо. У вируючу рідина завантажуємо очищену цибулину цілком, тримаємо бульйон 25-30 хвилин на помірному вогні.
2. Паралельно, зрізавши шар шкірки, нарізаємо невеликими шматочками солодку моркву.
3. Бульби картоплі очищаємо, ріжемо кубиками.
4. Великий пучок щавлю промиваємо, позбавляючись від грунту і зав'ялити листя. Струсивши краплі води, нарізаємо листочки тонкими смужками.
5. З бульйону з готовою куркою виловлюємо цибулину, яка вже виконала свою функцію. Опускаємо в каструлю картоплю.
6. Наступною додаємо нарізку моркви. Доводимо бульйон до кипіння, дозволяємо овочам проваритися близько 15 хвилин (до розм'якшення).
7. Коли картопля і морква будуть готові, завантажуємо до супу головний компонент - соковитий щавель. Після чергового закипання тримаємо відвар на невеликому вогні близько 5 хвилин, насичуючи бульйон характерною кислинкою. Не забуваємо посолити / поперчити майже готове перша страва.
8. Щоб підсилити аромат і пом'якшити смак, завантажуємо в каструлю вершкове масло. Як тільки воно розтане, вимикаємо вогонь.
9. Подаємо насичує щавлевий суп з куркою, доповнивши шматочками вареного яйця і за бажанням приправивши нежирною сметаною.
Смачного!
|
Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
|
Переглядів: 647
| Рейтинг: 0.0/0 |
|