П`ятниця
29.03.2024
10:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/97976475.jpg
Салат «Гніздо глухаря»
/_pu/1/95730466.jpg
Картопляна запіканка з грибами
/_pu/0/12159849.jpg
Фетучіні з грибами і шинкою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Яловичі реберця в духовці з картоплею

Яловичі реберця в духовці з картоплею - дуже апетитне і ситне блюдо. Його обов'язково оцінять по достоїнству представники чоловічої статі, а також всі любителі щільно поїсти. Готуються інгредієнти одночасно в одній ємності. Тому все, що нам потрібно - відправити форму в духовку, а потім можна займатися своїми справами, чекаючи готовності страви.

При томлінні в духовій печі м'ясо наскрізь просочується ароматами спецій, виходить м'яким і соковитим, можна сказати, «який таїть у роті». А картопляні скибочки, що доповнюють яловичі реберця, позбавляють від необхідності окремо готувати гарнір.

Складові:
  • яловичі реберця - 600-700 г;
  • картопля - 1 кг;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • часник - 2-3 зубці;
  • куркума - ½ ч. ложки;
  • паприка мелена (солодка) - ½ ч. ложки;
  • сіль, суміш перців - за смаком.


Яловичі реберця в духовці - простий рецепт з картоплею

Як приготувати яловичі реберця в духовці

1. Реберця ретельно промиваємо, обсушуємо і розрізаємо на частини (так, щоб на кожній кісточці залишалося м'ясо). Щедро натираємо сіллю, сумішшю перців і за бажанням улюбленими ароматними спеціями. Складаємо в об'ємну миску і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. 
 

2. Тим часом займаємося картоплею. Промивши і очистивши, нарізаємо бульби приблизно однаковими часточками. Кидаємо сіль, куркуму і солодку паприку. 
 

3. Ретельно перемішуємо картопляні скибочки, щоб кожен шматочок просочився спеціями.
 

4. Дно жаростійкої ємності змащуємо рослинним маслом. Викладаємо яловичі реберця одним шаром. Зверху обсипає м'ясо попередньо очищеним і нашінкованним «пір'ям» цибулею, а також морквою, нарізаною довільними шматочками. 
 

5. Далі розподіляємо рівним шаром просочений спеціями картопля. 
 

6. Для аромату кидаємо дрібно порубані зубці часнику. Останнім штрихом вливаємо до складових страви 1,5-2 склянки окропу і, накривши кришкою або листом фольги, відправляємо ємність в розігріту духовку. 
 

9. Млоїмо яловичі реберця в духовці з картоплею при температурі 180 градусів годину-півтори (час готування залежить від розміру м'ясних шматків). Як тільки м'ясо стане м'яким, дістаємо ємність і за бажанням обсипає готову страву зеленню. 
 

8. Подаємо яловичі реберця з картоплею, за бажанням доповнивши ситний обід легкими салатами з овочів. Як варіант, в даному випадку відмінно підійде салат зі свіжої капусти і огірків . 
 

Яловичі реберця в духовці з картоплею повністю готові! Приступаємо до дегустації страви! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 447 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024