Домашня кухня
Кулеб'яка з м'ясом |
Сирний чізкейк з вишнею |
Бісквітний торт з маскарпоне і вишнею |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Яловичі реберця в духовці з картоплею
Яловичі реберця в духовці з картоплею - дуже апетитне і ситне блюдо. Його обов'язково оцінять по достоїнству представники чоловічої статі, а також всі любителі щільно поїсти. Готуються інгредієнти одночасно в одній ємності. Тому все, що нам потрібно - відправити форму в духовку, а потім можна займатися своїми справами, чекаючи готовності страви.
При томлінні в духовій печі м'ясо наскрізь просочується ароматами спецій, виходить м'яким і соковитим, можна сказати, «який таїть у роті». А картопляні скибочки, що доповнюють яловичі реберця, позбавляють від необхідності окремо готувати гарнір.
Складові:
- яловичі реберця - 600-700 г;
- картопля - 1 кг;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- часник - 2-3 зубці;
- куркума - ½ ч. ложки;
- паприка мелена (солодка) - ½ ч. ложки;
- сіль, суміш перців - за смаком.
Яловичі реберця в духовці - простий рецепт з картоплею
Як приготувати яловичі реберця в духовці
1. Реберця ретельно промиваємо, обсушуємо і розрізаємо на частини (так, щоб на кожній кісточці залишалося м'ясо). Щедро натираємо сіллю, сумішшю перців і за бажанням улюбленими ароматними спеціями. Складаємо в об'ємну миску і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
2. Тим часом займаємося картоплею. Промивши і очистивши, нарізаємо бульби приблизно однаковими часточками. Кидаємо сіль, куркуму і солодку паприку.
3. Ретельно перемішуємо картопляні скибочки, щоб кожен шматочок просочився спеціями.
4. Дно жаростійкої ємності змащуємо рослинним маслом. Викладаємо яловичі реберця одним шаром. Зверху обсипає м'ясо попередньо очищеним і нашінкованним «пір'ям» цибулею, а також морквою, нарізаною довільними шматочками.
5. Далі розподіляємо рівним шаром просочений спеціями картопля.
6. Для аромату кидаємо дрібно порубані зубці часнику. Останнім штрихом вливаємо до складових страви 1,5-2 склянки окропу і, накривши кришкою або листом фольги, відправляємо ємність в розігріту духовку.
9. Млоїмо яловичі реберця в духовці з картоплею при температурі 180 градусів годину-півтори (час готування залежить від розміру м'ясних шматків). Як тільки м'ясо стане м'яким, дістаємо ємність і за бажанням обсипає готову страву зеленню.
8. Подаємо яловичі реберця з картоплею, за бажанням доповнивши ситний обід легкими салатами з овочів. Як варіант, в даному випадку відмінно підійде салат зі свіжої капусти і огірків .
Яловичі реберця в духовці з картоплею повністю готові! Приступаємо до дегустації страви! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
|
Переглядів: 516
| Рейтинг: 0.0/0 |
|