Домашня кухня
Французький цибульний суп |
Салат «Нептун» з морепродуктами |
Бефстроганов з курки зі сметаною |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 13 Показано рецептів: 1-13 |
|
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Борщ з квашеною капустою відрізняється від звичайного червоного борщу характерною кислинкою. Це перша страва має насичений смак і приємний аромат, від якого вмить розігрується апетит. Особливо популярний борщ з квашеною капустою в сезон пізньої осені або холодної зими, однак і влітку часом дуже хочеться приготувати це живильна перша страва.
Для бульйону вибираємо соковиту яловичину / свинину на кістці або ж готуємо більш легкий варіант - без м'яса. |
Ситний, густий і обволікає гороховий суп з копченостями - смачне, зігріваючий перша страва, сміливо конкурує з м'ясної солянкою і незамінним червоним борщем. Яскраві ноти і аромат створюють копчені реберця і смажений бекон, підсилює навар соковита морквяно-цибулевий пассеровка, а поживність крім бобів додає картопля.
Приступаючи до приготування, завчасно заливаємо горох водою, або вибираємо невеликий подрібнений продукт, який дозволяє обходитися без цієї процедури. Далі всього лише кілька простих маніпуляцій - і перед нами відмінний суп, ідеальний для осінньо-зимового періоду. |
Поширений зелений борщ сильно відрізняється від свого червоного «побратима»: тут немає звичних для класичного борщу капусти і буряка, ці інгредієнти успішно заміняє щавель. Найчастіше можна зустріти й іншу назву блюда - зелений борщ, але по суті все це один і той же суп, з ідентичним набором продуктів і схожою рецептурою.
Отже, сьогодні в нашому меню апетитний зелений борщ зі щавлем і яйцем - рецепт з фото допоможе впоратися з приготуванням! |
Класична окрошка на квасі - холодний суп, що складається з міксу овочів і ковбаси (або м'яса). Мабуть, це найпопулярніше блюдо в спеку, тому рецепт традиційної окрошки незмінно актуальний щоліта.
Сьогодні ми підкажемо початківцям кулінарам як готувати це просте російське страву. Так як суп у нас річний, не шкодуємо зелені - окрошка повинна вийти максимально соковитою і ароматною. Що стосується заправки, варіантів тут маса: квас, кефір, сироватка або навіть проста кип'ячена вода. У нашому прикладі ми віддали перевагу квасу. |
Основа слов'янської кухні - класичний борщ з м'ясом - незамінне блюдо, яке як і раніше залишається затребуваним, навіть незважаючи на велику кількість всіляких нових рецептів. На фоні основної версії з'являються і різні інтерпретації, наприклад, борщ з куркою або різноманітні пісні варіанти.
Звичайно, кожна господиня готує це смачне блюдо по-своєму, застосовуючи особисті, придбані з досвідом кулінарні секрети, тому вести суперечки про правильність приготування борщу безглуздо. Як варіант, ми пропонуємо вам базовий рецепт, який в майбутньому може стати хорошою основою для експериментів! |
Сьогодні в нашому меню ароматний, з впізнаваною обов'язкової кислинкою розсольник з перловкою і солоними огірками. Це перше блюдо радує відмінним смаком з першої ложки, зігріває, наповнює тонусом і бадьорістю. За рахунок легких кислуватих «нот» суп нагадує солянку, але виходить куди більш економним, адже в якості м'ясної складової рецепт обходиться тільки яловичиною, а при бажанні можна зробити бульйон і повністю пісним.
Густий, концентрований м'ясний відвар зі стандартним для перших страв овочевим набором вдало доповнюється ситної крупою і огірковим розсолом. Суп виходить наваристим, і ситним. Густоту бульйону, як і ступінь кислинки, тут можна довільно регулювати, змінюючи пропорції і коригуючи рецепт на свій лад. |
Збірна солянка з ковбасою особливо хороша після минулого застілля: зігріваючий м'ясної відвар з солоними огірками та оливками допоможе погасити похмілля, а також позбутися від неприємного відчуття тяжкості.
Цей кисло-солоний суп хороший і тим, що в хід можна пустити майже будь-які продукти, що залежалися в холодильнику. Рецепт збірної солянки - відмінна можливість застосувати копченості, що залишилися після святкової трапези, що, звичайно ж, не може не порадувати сучасних прагматичних господинь. |
Що поєднує одночасно перше і друге блюдо, суп гуляш по-угорськи з яловичиною та овочами виходить поживним і смачним. В цілому рецепт складається з декількох простих кулінарних прийомів: спочатку на маслі обсмажується цибуля, потім для додання яскравого відтінку додається паприка, далі йде м'ясо і поступово вводяться інші інгредієнти.
Ця страва відрізняється від звичного для нас «домашнього» гуляшу в першу чергу своїм складом, адже крім м'яса тут присутній картопля. Також різниця є і в сервіровці: угорський суп-гуляш традиційно подається разом з чипетке (шматочками тіста). |
Простий суп з фрикадельками і вермішеллю прекрасно вписується в щоденне меню. Рецепт, звичайно ж, не новий, але тим не менш смачний і бездоганний! За бажанням суп можна приготувати в сучасній варіації, наприклад, доповнивши солодким перцем, стиглими томатами, ситним беконом і будь-якими іншими компонентами, а можна довіритися старої доброї рецептурою, залишивши все без змін.
Барвисте і привабливе перша страва вабить своїм ароматом і апетитними нотками! Давайте ж приготуємо суп з фрикадельками, слідуючи покроковому рецептом з фото. |
Класичний суп харчо - дуже ситне і апетитне блюдо грузинської кухні. Для отримання насиченого бульйону зазвичай застосовується яловичина, хоча існують рецепти і з застосуванням баранини або іншого м'яса. Характерною особливістю супу харчо є легка кислинка в смаку, що отримується за рахунок тклапі (засушеної м'якоті слив) або ж сливового соусу ткемалі. Через брак цих інгредієнтів деякі господині додають в суп звичайну томатну пасту, але робити це не рекомендується, адже смак страви буде вже не той.
Як правило, харчо готують з гострим перцем і великою кількістю часнику, хоча дозування «пекучих» інгредієнтів ви завжди можете контролювати самостійно, підлаштовуючи рецепт під свої особисті смакові переваги. |
Сьогодні в нашому меню класика французької кухні - цибульний суп на м'ясному відварі під рясним шаром тягучого сиру і хрустким скибочкою хліба. Ніжна консистенція, шовковиста текстура і м'який вершковий присмак попередньо обробленого лука надають бульйону особливий шарм, роблячи це блюдо зовсім несхожим на всі інші.
Незважаючи на мізерний набір продуктів і лякає багатьох кількість цибулі, суп має неймовірно насиченим смаком, а все пропорції вивірені і вирахувані ідеально. Після тривалого гасіння луковая маса стає солодкуватої, ніби карамелізованою, тому в бульйоні немає навіть найменшого натяку на гіркоту. |
Червоний борщ з буряком і яловичиною хороший в будь-який час року. Це ситне і барвисте перша страва швидко втамовує голод, зігріває і радує чудовим смаком. Важко перелічити, скільки зараз існує версій традиційної страви: класичний борщ з м'ясом , менш калорійний і швидший борщ з куркою , освіжаючий зелений борщ і т.д.
На цей раз для приємних, ледь вловимих кисло-солодких «ноток» додамо в овочеву заправку оцет і цукровий пісок, а в іншому будемо діяти приголосного стандартної рецептурою. |
Як різноманітності і альтернативи традиційному борщу , розсольнику, м'ясної солянки і іншим перших страв, готуємо класичну шурпу з яловичиною та овочами. Насичений густий бульйон, що обволікає привабливий аромат і відмінний смак - головні характеристики цього ситного східного супу.
Для більш наваристою і грунтовної шурпи яловичину можна замінити бараниною. Овочевий «мікс» і набір спецій також запросто піддається коригуванню. Даний покроковий рецепт шурпи пропонує базову технологію, яка допускає варіації. |
|