П`ятниця
29.11.2024
15:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/55300218.jpg
Салат «Півень»
/_pu/4/73805316.jpg
Піца Маргарита
/_pu/1/03447321.jpg
Курячі нагетси в кокосовій стружці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Тірамісу»

Всім знайомий популярний десерт тірамісу, що складається з печива савоярді, найніжнішого крему з маскарпоне і обов'язкової кавовій просочення. Класичний рецепт цих ласощів можна подивитися тут, а сьогодні ми приготуємо торт за мотивами популярного італійського десерту.

За основу візьмемо стандартний бісквіт, просочити його ароматної сумішшю міцної кави і лікеру, а потім доповнимо кремом на основі жовтків, вершків і вершкового сиру. Зверху оформимо десерт какао-порошком і отримаємо торт а-ля «Тірамісу» в домашніх умовах.
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 6 шт .;
  • какао-порошок - 20 г;
  • борошно - 100 г;
  • цукор - 180 г;
  • крохмаль - 35 г;
  • масло вершкове - 35 г;
  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;
  • розпушувач - 1 ч. ложка.

Для просочення:
  • кави дрібного помелу - 2 ч. ложки;
  • вода - 200 мл;
  • кавовий лікер - 50 мл.

Для крему:
  • яєчні жовтки - 5 шт .;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • маскарпоне - 250 г;
  • вершки 35% - 200 мл;
  • цукор - 30 г.

Для декору:
  • вершки 35% - 200 мл;
  • загущувач для вершків - 1 пакетик;
  • какао-порошок - 1-2 ст. ложки.


Торт «Тірамісу» рецепт в домашніх умовах з фото

Як приготувати бісквіт для торта «Тірамісу»

Яєчні білки поміщаємо в простору, обов'язково ідеально суху і чисту миску (не допускаємо попадання в білкову масу жовтка!). Збиваємо, потроху підсипаючи половину порції цукру, до сильного згущення. Щоб перевірити готовність, схиляємо і поступово перевертаємо миску. Якщо маса залишається абсолютно нерухомої, білки збиті до потрібної консистенції. Якщо ж суміш сповзає по стінках посуду, продовжуємо працювати міксером. 
 

Ванільний цукор і другу частину цукрового піску додаємо до жовтків. Збиваємо близько 5 хвилин. Жовткова маса повинна сильно загуснути і посветлеть. 
 

Втручаємося жовтки невеликими порціями до білків рухами від низу до верху. 
 

Окремо з'єднуємо крохмаль, борошно, какао і розпушувач. Частинами просіюємо на яєчну масу, кожен раз повністю вмішуючи суху суміш. Працюємо акуратними рухами від низу до верху від краю миски до центру. Вкрай важливо не осадити тісто! 
 

Коли вся борошняна суміш буде повністю втрутитися в тісто, по краю миски вливаємо тепле розтоплене масло. Перемішуємо від низу до верху до однорідності. 
 

На дно рознімної форми діаметром 22 см кладемо гурток пергаменту, борти не змащуємо. Наповнюємо ємність пишним тестом і відправляємо в прогріту духовку. Випікаємо бісквіт близько 30 хвилин (температура - 180 градусів). Готовність перевіряємо сірником / зубочисткою. 
 

Форму з бісквітом перевертаємо і ставимо на дві піали. Ми залишаємо до охолодження. Таким чином ми попередимо можливе осідання верху бісквіта. 
 

Кавова просочення для торта «Тірамісу» рецепт

Для просочення «Тірамісу» в ідеалі слід використовувати еспресо, але якщо вдома немає кавомашини, цілком підійде міцний кава, зварена в турці. На 2 ч. ложки кавового порошку - 200 мл води. Готовий напій проціджують, позбавляючись від осаду. Остуджують і змішуємо з кавовим лікером. 
 

Крем для торта «Тірамісу» рецепт

Яєчні жовтки змішуємо з цукровою пудрою. Активно перемішуючи, витримуємо суміш на «водяній бані» близько 5 хвилин (вогонь - середній). Рідина в нижній посуді не повинна стосуватися дна миски з жовтками.
 

Знімаємо жовткова суміш з плити і ретельно збиваємо, поки крем не придбає щільну текстуру. 
 

Маскарпоне заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб сир злегка розм'як і став більш «податливим». Збиті жовтки повністю охолоджуємо. З'єднуємо маскарпоне і жовтковий крем, перемішуючи масу до однорідності. Можна злегка збити крем міксером, але тільки на самій низькій швидкості і недовго (від активного збивання маскарпоне може расслоиться).
 

Окремо збиваємо вершки з цукром до густоти. Невеликими порціями вводимо вершки в крем, перемішуємо до однорідності. 
 

Бісквіт витягаємо з форми, попередньо проходимся лезом ножа уздовж бортів. Ділимо випічку на три коржа. Роз'ємний борт форми (в якій випікався бісквіт) промиваємо і протираємо, поміщаємо на велику тарілку, стінки прокладаємо пергаментом. Опускаємо в ємність нижній корж, ретельно поливаємо просоченням.
 

Наносимо рясний шар крему, розрівнюємо.
 

Далі викладаємо другий корж, просочуємо і змащуємо кремом. Останній корж поливаємо кавовою просоченням і укладаємо зверху. Змащуємо залишками крему. Відправляємо торт «Тірамісу» в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч. 
 

З просоченого торта знімаємо роз'ємний борт і акуратно знімаємо пергамент. Вершки збиваємо разом з порошком-загустителем до стійкої маси. Перекладаємо вершкову масу в кондитерський пакет і наносимо на поверхню торта за допомогою фігурної насадки.
 

Зверху присипаємо поверхню торта какао-порошком через дрібне сито.
 

Торт за мотивами «Тірамісу» готовий! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 926 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024