П`ятниця
19.04.2024
03:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/19669722.jpg
Чанахи по-грузинськи (в горщиках)
/_pu/1/78296667.jpg
Баклажани, запечені з помідорами і сиром
/_pu/1/78030094.jpg
Паштет з курячої печінки під журавлинним желе
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Серце»

Торт «Серце» - прекрасна ідея солодкої валентинки в день всіх закоханих, а також відмінний десерт для романтичної вечері або будь-якого свята. Тут переважає ніжний мус з насиченим смаком малини і приємним рожевим кольором, а в якості підстави використовується тонкий бісквітний корж. Поверхня торта заливається малиновим желе, завдяки чому «Серце» стає яскравим і насиченим, з ідеально рівною глянцевою поверхнею.

За бажанням для оформлення можна задіяти ягоди, листочки м'яти, кондитерські фігурки і т.д. Але навіть і зовсім без декору цей десерт виглядає ошатно і ефектно! Запасаємося продуктами за списком, знаходимо відповідну форму і готуємо торт «Серце» своїми руками!
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 50 г;
  • цукор - 65 г;
  • вершкове масло - 10 г;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г).

Для просочення:
  • вода - 30 мл;
  • цукор - 1 ч. ложка.

Для мусу:
  • малина (заморожена або свіжа) - 600 г;
  • цукор - 150 г;
  • вершки 30-35% - 400 мл;
  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • желатин порошковий - 15 г.

Для оформлення:
  • малинове желе для торта - 1-2 пакетика.


Торт «Серце» своїми руками рецепт

Як приготувати торт у вигляді серця

У миску відправляємо яйця, звичайний і ванільний цукор. За допомогою міксера збиваємо до розчинення крупинок і отримання дуже пишною густої маси (приблизно 5-7 хвилин). 
 

Борошно просіваємо і в 2 прийоми вводимо до яєць. Втручаємося лопаткою знизу вгору до утворення однорідної текстури. 
 

Масло розтоплюємо, охолоджуємо і по стінці вливаємо в миску. 
 

Вимішуємо тісто знизу вгору до однорідності і розподіляємо всередині ємності для випічки у вигляді серця (дно для зручності попередньо прокладаємо пергаментом). У нашому прикладі використовується роз'ємна форма з розмірами 24х24х6,5 см.
 

Випікаємо тонкий бісквітний корж в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин (до сухої сірники). Остужаем. 
 

Малиновий мус для торта «Серце»

Малину засипаємо цукром, вливаємо лимонний сік. Витримуємо суміш на повільному вогні, перемішуючи. 
 

Коли малина розм'якшиться і пустить сік, беремо толкушку і проминаємо ягоди.
 

Доводимо малинову масу до кипіння, потім варимо на невеликому вогні 7-8 хвилин.
 

Знявши з вогню, пропускаємо малину через дрібне сито. Намагаємося по максимуму вичавити весь малиновий сік - ретельно перетираємо масу, притискаючи ложкою. Частина, що залишилася на ситі ягідна маса в рецепті не буде потрібно, за бажанням її можна використовувати для варіння компоту. 
 

Охолоджені вершки вливаємо в глибоку миску, збиваємо до згущення. Починаємо з маленькій швидкості, поступово збільшуючи темп оборотів.
 

З'єднуємо вершки і повністю охолоджений малиновий сік. Вимішуємо до рівномірного фарбування вершкової маси. 
 

Желатин заливаємо 100 мл холодної, завчасно кип'яченої води. Ми залишаємо для набухання (час дивимося на упаковці). 
 

Далі прогреваем набряклі желатинову масу до розчинення порошку (не кип'ятити!). Остудивши, вводимо тонкою цівкою до вершково-малиновою суміші, безперервно перемішуючи міксером. 
 

Як сформувати торт у вигляді серця

Форму для випічки промиваємо і витираємо насухо. Дно прокладаємо чистим аркушем пергаменту, а потім викладаємо корж. Злегка поливаємо просоченням (цукор розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо). 
 

Переливаємо отриману вершково-малинову масу на бісквітний шар. Розрівнюємо поверхню і прибираємо десерт в холодильник до застигання мусу. 
 

Готуємо по інструкції малинове желе для торта, виливаємо на застиглий муссовий шар. Знову прибираємо торт «Серце» в холодильник.
 

Коли желе повністю застигне, прогріваємо бортик феном і розстібаємо форму. За допомогою такого способу краю торта вийдуть максимально рівними, але за бажанням можна скористатися стандартним методом - акуратно провести уздовж бортів тонким ножем. Перекладаємо малиновий десерт на блюдо, за бажанням доповнюємо ягодами або прикрашаємо будь-яким іншим способом.
 

Смачний і ефектний торт «Серце» готовий! 
 

Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 605 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024