Субота
20.04.2024
14:24
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/27623491.jpg
Соус для салату Цезар на варених жовтках
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/0/16490066.jpg
Яловичина в горщику з картоплею в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт Наполеон зі згущеним молоком

Сьогодні готуємо всіма улюблений, презентабельний, високий і апетитний торт Наполеон в домашніх умовах. Пропонуємо трохи відступити від класичного рецепту і додати в стандартний заварний крем збиті вершки і варене згущене молоко, які додадуть знайомої випічці нові смакові межі. Шовковисті молочні прошарку з ніжним ванільним ароматом нагадують підтале морозиво крем-брюле, за рахунок своєї солодощі відмінно поєднуються з прісними листковим коржами. Торт Наполеон зі згущеним молоком неодмінно заслуговує на увагу навіть на тлі достатку різних версій цього неустаревающей десерту!

Плануючи приготування, не забуваємо, що потрібно виділити час не тільки на випічку коржів і збірку вироби, а й на просочення. Рекомендуємо запрошувати гостей не раніше наступного дня - тоді шари встигнуть вдосталь насититися вологою, розм'якшити і з'єднатися з кремом в одне ціле. Сам торт легко розріже на рівні шматочки, які не ламаючись і не втрачаючи форму.
 
Складові:

Для тесту:
  • холодна вода - 150 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - пучку;
  • вершкове масло - 400 г;
  • борошно - приблизно 600 г;
  • оцет 9% - 1 ст. ложка.

Для крему:
  • варене згущене молоко - 1 банка (370 г);
  • молоко - 350 мл;
  • вершки 33-35% - 500 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 120 г;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г);
  • крохмаль картопляний - 1 ст. ложка.


Торт Наполеон в домашніх умовах рецепт з фото

Як приготувати торт Наполеон зі згущеним молоком

Починаємо з коржів. Для замісу тіста збовтуємо виделкою яйце, кинувши щіпку солі. Досить просто об'єднати білок і жовток, сильно збивати масу не потрібно.
 

У дуже холодній воді розчиняємо оцет. Розмішуємо.
 

Переливаємо рідина з оцтом до яйця, перемішуємо і прибираємо в холодильник.
 

Тверде, охолоджене масло рубаємо невеликими кубиками. Складаємо в миску. 
 

Підсипає 550 г просіяного через дрібне сито борошна.
 

Далі нам необхідно перетворити суміш масла і муки в дрібну крихту. Можна викласти вміст миски на велику кухонну дошку і ретельно порубати ножем, або просто розтерти масу руками. Працюємо швидко, щоб масло не встигло нагрітися. 
 

Отриману маслянисту крихту збираємо гіркою. У центрі робимо поглиблення, в яке вливаємо холодну суміш яйця, води і оцту. Перемішуємо масу, щоб волога вбралася в борошно. 
 

Оперативно збираємо липку крихту в ком. Вручну замішуємо тісто, при необхідності додавши борошно. Довго місити масу не можна, інакше коржі не отримають шаруватими! Домагатися гладкості та повної однорідності тут не потрібно - як тільки тісто збереться в кулю і перестане прилипати до долонь, зупиняємося. Якщо тісто ніяк не склеюються в кого, можна додати ще трохи крижаної води, але це тільки при необхідності. 
 

Борошняної грудку ділимо на 10 приблизно однакових частин, скачуємо колобки. Прибираємо заготовки на 1,5-2 години в холодильник - перед подальшої розкочуванням тісто необхідно добре охолодити.
 

Через зазначений час, приступаємо до формування коржів. Беремо один охолоджений колобок тесту і розгортає максимально тонким шаром (товщиною не більше 2 мм). Працюємо відразу на аркуші пергаментного паперу. При необхідності качалку і робочу поверхню можна злегка пріпиліть борошном. За допомогою тарілки діаметром приблизно 22 см окреслюємо контур майбутнього коржа гострим ножем. 
 

Переносимо лист з розкатаним тестом на деко. По всьому периметру майбутнього коржа залишаємо часті проколи виделкою, щоб уникнути сильного роздування тесту в процесі випікання. 
 

Відправляємо деко з коржем і обрізками в розпечену до 220 градусів духовку. Випікаємо приблизно 5-8 хвилин (до сухої скоринки і світло-коричневого рум'янцю). Випечений корж спочатку буде м'яким, а після охолодження затвердіє.
 

Поки печеться перший екземпляр, розгортаємо і готуємо до випічки наступну порцію тіста. Спечені коржі охолоджуємо, складаємо стопкою. Обрізки зберігаємо окремо - вони стануть в нагоді для оформлення торта.
 

Крем для торта Наполеон зі згущеним молоком рецепт

Всю порцію молока доводимо до кипіння. Одночасно в інший жароміцної посуді ретельно розтираємо яйце з крохмалем, не залишаючи грудочок. Додаємо цукровий пісок і ванільний цукор, ще раз перемішуємо.
 

До цукрово-яєчної маси тонкою цівкою вливаємо приблизно половину порції закипілого молока, активно працюючи віночком. 
 

Переливаємо молочно-яєчну масу до залишків молока, ставимо на тихий вогонь. Весь час перемішуємо крем частими круговими рухами віночка, що не відходимо від плити. Особливо ретельно розмішуємо масу на дні і в куточках каструлі, щоб уникнути підгоряння. Доводимо загуслий склад майже до кипіння - як тільки з дна почнуть підніматися бульбашки повітря, знімаємо заварний крем з вогню. Ми залишаємо осторонь до охолодження. 
 

Переконавшись, що крем повністю охолонув, додаємо варене згущене молоко.
 

Енергійно розмішуємо віночком, щоб компоненти з'єдналися в одну гладку масу світло-карамельного кольору. 
 

Окремо збиваємо вершки (жирністю 33-35%, не менше!). Молочний продукт обов'язково повинен бути холодним, а для кращого збивання можна попередньо потримати в холодильнику віночки міксера і робочу миску. Доводимо вершки до згущення - починаємо працювати на малій швидкості, поступово збільшуючи темп. Як тільки на поверхні стануть видні чіткі сліди від міксера, припиняємо збивання. Важливо вчасно зупинитися, інакше вершкова маса може расслоиться. 
 

До повітряних збиті вершки невеликими порціями додаємо заварний крем зі згущеним молоком, кожен раз розмішуючи легкими рухами. Отримуємо пухку масу, по консистенції нагадує нежирну сметану. Крем для торта готовий!
 

Збірка торта «Наполеон» в домашніх умовах

На велику тарілку викладаємо один остиглий корж. Щедро промазуємо пласт кремом. Накриваємо наступним коржем, повторюємо дії. Коржі повинні бути просочені ретельно, тому не шкодуємо крему. Відкладаємо невелику порцію для обмазки торта, а все решта потрібно витратити в процесі складання. 
 

Уклавши останній корж, злегка притискаємо торт зверху. Потім обмазуємо сформовану стопку залишками крему з усіх боків (і верх, і боки). Простір тарілки навколо торта протираємо серветкою, видаляючи можливі патьоки. 
 

Обрізки коржів ламаємо руками на дрібні шматочки або подрібнюємо за допомогою блендера. Густо паніруємо верх торта і бічні сторони, притискаючи крихту долонею. Як вже було зазначено у вступі, такий багатошаровий десерт зі листковими коржами обов'язково потребує просочення. Тому, закінчивши із збіркою, прибираємо торт Наполеон зі згущеним молоком в холодильник мінімум на 8 годин, а по можливості краще на добу. 
 

Настоявся, просочений торт нарізаємо порційними трикутниками і подаємо.
 

Торт Наполеон в домашніх умовах готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 996 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024