Домашня кухня
Вишневий соус до м'яса |
Салат «Снігуронька» |
Пиріг зі щавлем |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Норка крота»
Пропонуємо черговий смачний і забавний десерт для дитячого свята - торт «Норка крота» з бананами. Маленькі ласуни від такої симпатичної і апетитною випічки будуть в захваті!
У торті ідеально поєднується просочений сиропом шоколадний бісквіт, ніжний вершково-сирний крем і бананова начинка. Ефектний в розрізі десерт моментально приверне до себе увагу, а веселе оформлення у вигляді фігурки крота зробить випічку ще більш ошатною.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 4 шт .;
- борошно - 140 г;
- цукор - 180 г;
- какао-порошок - 2 ст. ложки;
- розпушувач - 1 ч. ложка;
- гаряча вода - 4 ст. ложки.
Для просочення:
- цукор - 40 г;
- вода - 60 мл;
- коньяк (за бажанням) - 1-2 ч. ложки.
Для крему:
- вершки (від 33%) - 500 мл;
- сир однорідний - 250 г;
- банан - 1 шт .;
- цукор - 150 г;
- вода - 50 мл;
- желатин порошковий - 15 г.
Для начинки:
Для декору:
- велика полуниця - 1 шт .;
- темний шоколад - близько 50 г;
- «Фрутелла» (Fruittella) - 2-3 цукерки.
Торт «Норка крота» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати торт «Норка Крота» з бананами
1. Відокремивши від жовтків, збиваємо яєчні білки без додавання цукру. Працюємо міксером до отримання подзагустевшей білої маси.
2. В іншій мисці збиваємо жовтки, підливаючи гарячу воду. Після додавання рідини маса почне пінитися і злегка збільшиться в об'ємі.
3. Продовжуємо працювати міксером, поступово підсипаючи до жовтків цукор. Добиваємося розчинення цукрових крупинок і отримання густої світлої маси.
4. До збитим жовтків викладаємо білки. Окремо змішуємо і просіваємо через дрібне сито сухі компоненти (борошно, какао і розпушувач), додаємо до яєчної суміші.
5. Дбайливо перемішуємо борошняну масу рухами від низу до верху. Наше завдання - отримати однорідне, рівномірно забарвлене в світло-коричневий колір бісквітне тісто.
6. Дно жаростійкої форми покриваємо пергаментом, стінки змащуємо вершковим маслом. Наповнюємо ємність вузькому тестом і відправляємо в розпечену духовку.
7. Випікаємо бісквіт при 180 градусах близько 30 хвилин, потім охолоджуємо і витягаємо з форми.
Як зробити крем для торта «Норка крота»
8. Поки наш бісквіт остигає, займемося кремом. Холодні вершки збиваємо до ущільнення. На початку процесу вершкова маса може сильно бризкати, тому бажано вибрати для роботи достатньо глибокий посуд.
9. В окремій ємності змішуємо цукор з сиром, додаємо один банан, нарізаний довільними шматочками.
10. Розтираємо масу в одноманітне пюре за допомогою погружного блендера.
11. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо для набухання.
12. Ємність з набряклою желатиновой масою поміщаємо на «водяну баню» або просто в більшу по діаметру миску з гарячою водою. Помішуємо суміш до повного розчинення желатину.
13. До сирно-банановому пюре невеликими порціями викладаємо вершки, кожен раз вимішуючи масу. Далі тонкою цівкою вливаємо желатин, безперервно перемішуючи. Якщо крем вийшов рідкуватим, витримуємо його в холодильнику до загустіння.
Як сформувати торт «Норка крота»
14. Відступивши від краю бісквіта 1,5-2 см, лезом ножа окреслюємо коло. Слідом витягаємо з бісквіту м'якуш, залишаючи дно товщиною не менше 1 см.
15. Для просочення цукор розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо і змішуємо з коньяком. Просочуємо отриману бісквітну «кошик», а потім впритул викладаємо очищені банани, повністю покриваючи дно.
16. На банановий шар наносимо густий крем, формуючи високу гору. Чуть-чуть крему залишаємо, щоб зробити на торті фігурку крота.
17. М'якуш, який ми витягли з середини бісквіта, кришимо руками або подрібнюємо в блендері. Рівномірно викладаємо на крем, намагаючись не залишати великих просвітів. Трохи бісквітної крихти відкладаємо - з цієї порції ми сформуємо «ручки» для нашого «крота».
Як прикрасити торт «Норка крота»
18. Щоб наш тортик виглядав цікавіше, доповнимо його фігуркою крота. Для цього розтоплюємо на «водяній бані» темний шоколад. Велику полуницю насаджує на зубочистку і опускаємо в розтоплену масу, повністю покриваючи ягоду шоколадним шаром. Викладаємо полуницю на пергамент і прибираємо в холодильник до застигання шоколаду.
19. Тим часом сформуємо «лапки крота». Для цього беремо жувальну цукерку «Фрутелла» рожевого кольору і розгортаємо качалкою в тонкий пласт. Лезом ножа вирізаємо подобу мультяшної лапки. Різати буде не дуже зручно, але все нерівності і загострені кути можна буде потім підредагувати руками, надаючи фігурці більш округлий і «правильний» вигляд. Як «носика» скочується невелику частину «Фрутелли» в колобок - цукерка буде податлива майже як пластилін.
20. Полуницю в шоколаді поміщаємо на поверхню торта для імітації голови «крота». Бісквітні крихти змішуємо з кремом, щоб отримати в'язку і пластичну масу. Формуємо «ручки» і викладаємо по боках полуниці, заливаємо розтопленим шоколадом. Докладаємо підготовлені «лапки» і «носик». Маленькі «очі» знову ж формуємо з «Фрутелли».
21. Прибираємо сформований торт «Норка крота» на ніч в холодильник для повного просочення.
22. Нарізаємо наш симпатичний десерт порційно і подаємо до чаю / кави.
Ніжна вершкова начинка в поєднанні з бананами і шоколадним бісквітом - це шалено смачно! Приємного вам чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
|
Переглядів: 825
| Рейтинг: 0.0/0 |
|