Домашня кухня
Шоколадні кекси |
Торт на кефірі «Фантастика» |
М'ясо в цахтоне |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Мімоза»
Торт «Мімоза» - яскравий і привабливий італійський десерт, особливо актуальний навесні напередодні жіночого свята 8 березня. У рецепті використовується бісквіт з жовтками і куркумою, ніжний заварний крем з додаванням вершків і вкраплень ананасів. Як і популярний салат «Мімоза», десерт рясно усипаний жовтими пухнастими крупинками, що символізують квіти. Барвисто, цікаво і смачно!
Торт «Мімоза» не має єдиної рецептури - основна ідея полягає в оформленні, який реабілітує назву десерту. В іншому склад можна варіювати за смаком - при бажанні замінити крем або бісквіт, крім ананасів задіяти інші фрукти. Таким чином, на базі представленого рецепта можна створювати нові варіанти.
Складові:
Для тесту:
- яйця - 4 шт .;
- яєчні жовтки - 8 шт .;
- цукор - 200 г;
- борошно - 200 г;
- крохмаль картопляний - 40 г;
- куркума - 2 ч. ложки без гірки.
Для начинки:
- консервовані ананаси - 250 г.
Для крему:
- молоко - 500 мл;
- вершки 33-35% - 250 г;
- яйця - 2 шт .;
- цукор - 180 г;
- ванільний цукор - 8-10 г;
- крохмаль картопляний - 30 г.
Торт «Мімоза» рецепт з фото крок за кроком
Готуємо тісто. У миску розбиваємо відразу всі 4 яйця, не розділяючи білки і жовтки. Засипаємо цукром і збиваємо міксером близько 10 хвилин. Маса повинна сильно збільшитися в обсязі і стати схожою на крем - «повітряної» і густий.
Відокремлюємо 8 жовтків від білків. Поступово додаємо до збитою масою, продовжуючи працювати міксером. Жовтків для рецепта потрібно значно більше, ніж білків, тому що залишилася білкову масу переливаємо в відповідний пластиковий контейнер або іншу ємність з кришкою і прибираємо в холодильник, або заморожуємо до запитання. Потім зістарені білки можна використовувати для приготування естонського кексу, ангельського бісквіта, тістечка «Фінанси», або тортів з безе, наприклад, «Політ», «Графські руїни», «Снікерс» і т.д.
Окремо з'єднуємо борошно і крохмаль. Для додаткової жовтизни додаємо куркуму. Якщо яйця попалися з насиченими яскраво-помаранчевими жовтками, можна обійтися і без цієї пряності, або зменшити її порцію. Також можна взяти за основу торта будь-який інший рецепт бісквіта і просто додати кілька крапель жовтого харчового барвника.
Просіявши через дрібне сито, в 3-4 прийоми додаємо борошняну суміш до яєчної.
Кожен раз розмішуємо масу, повністю розчиняючи сухі згустки. Перемішуємо акуратно, строго в одному напрямку знизу вгору, намагаючись максимально зберегти обсяг пишної маси.
Коли вся мука буде втрутитися, викладаємо однорідне жовтувате тісто в форму для випічки (діаметр 22 см). Дно для зручності прокладаємо пергаментним папером, стіни не змащуємо.
Випікаємо корж близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо традиційно, проколів середину м'якушки дерев'яною шпажкою / зубочисткою. На паличці не повинно залишатися вологого тесту.
Повністю охолодити випічку. Потім проходимся ножем уздовж бортів, щоб відокремити корж від стінок. Звільняємо від форми.
Крем для торта «Мімоза» рецепт
Паралельно з випіканням коржі можна почати готувати крем. Яйця з'єднуємо з крохмалем і цукровим піском, для ароматизації додаємо ванільний цукор. Розтираємо суміш.
Молоко доводимо до кипіння. Половину порції поступово тонкою цівкою вливаємо до цукрово-яєчної суміші, активно перемішуючи масу, щоб яйця не згорнулися.
Переливаємо масу до залишків молока, ставимо на повільний вогонь. Варимо при інтенсивному і безперервному перемішуванні до загустіння. Знімаємо з вогню і обов'язково повністю охолоджуємо крем.
Через деякий час і переконавшись, що заварний крем вже повністю охолонув, приступаємо до вершків. Не забуваємо, що для збивання вершки обов'язково повинні бути холодними і мати високий відсоток жирності (не менш 33). Працюємо міксером до згущення маси.
Заварний крем для зручності перекладаємо в об'ємну миску. Частинами додаємо збиті вершки, кожен раз дбайливо розмішуючи.
Частина готового крему (приблизно третина) відкладаємо для обмазки торта, а до решти маси додаємо порубані дрібними шматочками ананаси. Розмішуємо.
Збірка торта «Мімоза»
З охололого коржа зрізаємо верхівку, відкладаємо вбік.
Формуємо «кошик» - вручну витягуємо весь жовтий м'якуш, залишаючи тільки дно і тонкі стінки. Отриману заготівлю, а також відкладену верхівку ретельно поливаємо сиропом від консервованих ананасів. М'якуш, який ми видалили з коржа, зберігаємо для оформлення.
У сформовану «кошик» викладаємо крем з ананасами, утрамбовуємо.
Зверху накриваємо заготовку зрізаною верхівкою. Щедро обмазуємо торт з усіх боків відкладеним кремом.
Жовтий м'якуш вручну розриваємо на дрібні шматочки, майже в крихту. Присипаємо пухнастими крупинками поверхню торта. Бічні сторони теж рясно покриваємо жовтої масою, злегка притискаючи долонею для кращої фіксації. Після «збирання» відправляємо торт на ніч у холодильник для просочення і закріплення форми. Зверху бажано накрити десерт кришкою для мікрохвильовки або іншої підходящої посудом, щоб верхній шар не підсихав.
Готовий і просочений весняний торт «Мімоза» ріжемо на порції і подаємо.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 766
| Рейтинг: 0.0/0 |
|