Четвер
18.04.2024
23:47
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/56378093.jpg
Торт «П'яна вишня»
/_pu/1/80096602.jpg
Шаурма по-домашньому
/_pu/0/06322057.jpg
М'ясо «Гармошка» в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Мімоза»

Торт «Мімоза» - яскравий і привабливий італійський десерт, особливо актуальний навесні напередодні жіночого свята 8 березня. У рецепті використовується бісквіт з жовтками і куркумою, ніжний заварний крем з додаванням вершків і вкраплень ананасів. Як і популярний салат «Мімоза», десерт рясно усипаний жовтими пухнастими крупинками, що символізують квіти. Барвисто, цікаво і смачно!

Торт «Мімоза» не має єдиної рецептури - основна ідея полягає в оформленні, який реабілітує назву десерту. В іншому склад можна варіювати за смаком - при бажанні замінити крем або бісквіт, крім ананасів задіяти інші фрукти. Таким чином, на базі представленого рецепта можна створювати нові варіанти.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 4 шт .;
  • яєчні жовтки - 8 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • борошно - 200 г;
  • крохмаль картопляний - 40 г;
  • куркума - 2 ч. ложки без гірки.

Для начинки:
  • консервовані ананаси - 250 г.

Для крему:
  • молоко - 500 мл;
  • вершки 33-35% - 250 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 180 г;
  • ванільний цукор - 8-10 г;
  • крохмаль картопляний - 30 г.


Торт «Мімоза» рецепт з фото крок за кроком

Готуємо тісто. У миску розбиваємо відразу всі 4 яйця, не розділяючи білки і жовтки. Засипаємо цукром і збиваємо міксером близько 10 хвилин. Маса повинна сильно збільшитися в обсязі і стати схожою на крем - «повітряної» і густий. 
 

Відокремлюємо 8 жовтків від білків. Поступово додаємо до збитою масою, продовжуючи працювати міксером. Жовтків для рецепта потрібно значно більше, ніж білків, тому що залишилася білкову масу переливаємо в відповідний пластиковий контейнер або іншу ємність з кришкою і прибираємо в холодильник, або заморожуємо до запитання. Потім зістарені білки можна використовувати для приготування естонського кексу, ангельського бісквіта, тістечка «Фінанси», або тортів з безе, наприклад, «Політ», «Графські руїни», «Снікерс» і т.д. 
 

Окремо з'єднуємо борошно і крохмаль. Для додаткової жовтизни додаємо куркуму. Якщо яйця попалися з насиченими яскраво-помаранчевими жовтками, можна обійтися і без цієї пряності, або зменшити її порцію. Також можна взяти за основу торта будь-який інший рецепт бісквіта і просто додати кілька крапель жовтого харчового барвника.
 

Просіявши через дрібне сито, в 3-4 прийоми додаємо борошняну суміш до яєчної. 
 

Кожен раз розмішуємо масу, повністю розчиняючи сухі згустки. Перемішуємо акуратно, строго в одному напрямку знизу вгору, намагаючись максимально зберегти обсяг пишної маси.
 

Коли вся мука буде втрутитися, викладаємо однорідне жовтувате тісто в форму для випічки (діаметр 22 см). Дно для зручності прокладаємо пергаментним папером, стіни не змащуємо.
 

Випікаємо корж близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо традиційно, проколів середину м'якушки дерев'яною шпажкою / зубочисткою. На паличці не повинно залишатися вологого тесту. 
 

Повністю охолодити випічку. Потім проходимся ножем уздовж бортів, щоб відокремити корж від стінок. Звільняємо від форми. 
 

Крем для торта «Мімоза» рецепт

Паралельно з випіканням коржі можна почати готувати крем. Яйця з'єднуємо з крохмалем і цукровим піском, для ароматизації додаємо ванільний цукор. Розтираємо суміш.
 

Молоко доводимо до кипіння. Половину порції поступово тонкою цівкою вливаємо до цукрово-яєчної суміші, активно перемішуючи масу, щоб яйця не згорнулися. 
 

Переливаємо масу до залишків молока, ставимо на повільний вогонь. Варимо при інтенсивному і безперервному перемішуванні до загустіння. Знімаємо з вогню і обов'язково повністю охолоджуємо крем. 
 

Через деякий час і переконавшись, що заварний крем вже повністю охолонув, приступаємо до вершків. Не забуваємо, що для збивання вершки обов'язково повинні бути холодними і мати високий відсоток жирності (не менш 33). Працюємо міксером до згущення маси. 
 

Заварний крем для зручності перекладаємо в об'ємну миску. Частинами додаємо збиті вершки, кожен раз дбайливо розмішуючи.
 

Частина готового крему (приблизно третина) відкладаємо для обмазки торта, а до решти маси додаємо порубані дрібними шматочками ананаси. Розмішуємо. 
 

Збірка торта «Мімоза»

З охололого коржа зрізаємо верхівку, відкладаємо вбік. 
 

Формуємо «кошик» - вручну витягуємо весь жовтий м'якуш, залишаючи тільки дно і тонкі стінки. Отриману заготівлю, а також відкладену верхівку ретельно поливаємо сиропом від консервованих ананасів. М'якуш, який ми видалили з коржа, зберігаємо для оформлення.
 

У сформовану «кошик» викладаємо крем з ананасами, утрамбовуємо.
 

Зверху накриваємо заготовку зрізаною верхівкою. Щедро обмазуємо торт з усіх боків відкладеним кремом. 
 

Жовтий м'якуш вручну розриваємо на дрібні шматочки, майже в крихту. Присипаємо пухнастими крупинками поверхню торта. Бічні сторони теж рясно покриваємо жовтої масою, злегка притискаючи долонею для кращої фіксації. Після «збирання» відправляємо торт на ніч у холодильник для просочення і закріплення форми. Зверху бажано накрити десерт кришкою для мікрохвильовки або іншої підходящої посудом, щоб верхній шар не підсихав.
 

Готовий і просочений весняний торт «Мімоза» ріжемо на порції і подаємо. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 698 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024