Домашня кухня
Шашлик на шпажках в духовці |
Яйця Бенедикт під соусом Голландез |
Салат з вареної яловичиною і горіхами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою
Пиріг з консервованими персиками з розряду смачною, простий і ситної випічки. Переважає тут заливна начинка з освіжаючими і соковитими фруктами, а тендітна пісочна основа лише доповнює і підтримує ніжну текстуру.
Розглянемо два рецепта пирога з консервованими персиками: зі сметаною заливкою і сирним наповнювачем. В обох випадках випічка виходить ніжною і дуже смачною! Спробуйте два варіанти, щоб визначитися з вибором.
Пиріг з персиками консервованими рецепт зі сметаною
В даному випадку зробимо пиріг з ніжною сметанною заливкою, що нагадує суфле. Шматочок такої симпатичної випічки - відмінний варіант для полудня, який припаде до душі примхливим малятам, так і дорослих не залишить байдужими. Крім персиків солодка начинка «дружить» з абрикосами, нектаринами або, наприклад, сливами. Таким чином, версій цього пирога можна придумати безліч.
Складові:
Тісто:
- борошно - 220-250 г;
- вершкове масло - 120 г;
- сметана - 3 ст. ложки;
- цукор - 100 г;
- яєчні жовтки - 3 шт .;
- розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки.
Начинка:
- консервовані персики - 5 половинок;
- сметана - 300 г;
- яйця - 3 шт .;
- цукор - 130 г.
Як зробити пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою
1. Почнемо з тіста. Масло, натерши на крупній тертці, змішуємо з цукром і яєчними жовтками. Енергійно розтираємо виделкою.
2. Додаємо 3 ложки сметани, а потім вводимо борошно, змішане з розпушувачем. Доводимо суміш до однорідного стану.
3. Руками розподіляємо отримане м'яке тісто всередині вогнетривкої ємності діаметром 20-22 см, змащену шматочком масла або застеленій пергаментом. По колу формуємо борт. В утворену «кошик» занурюємо персики спинками вгору.
4. Залишилося залити майбутній пиріг з консервованими персиками наповнювачем. Для цього в окремому посуді з'єднуємо сметану, сирі яйця і цукровий пісок. Ретельно вимішуємо інгредієнти, а потім збиваємо міксером.
5. Заливаємо пісочну основу з персиками рідкуватої сметанною сумішшю. Випікаємо близько 30-40 хвилин (оптимальна температура - 180 градусів). Про готовність кулінарного виробу можна судити по зарум'яниться начинці.
6. Діставши пиріг з духовий печі, спочатку охолоджуємо і тільки потім витягуємо з форми. Чи не дивуйтеся, якщо начинка свіжоспеченої гарячої випічки буде злегка тремтіти: коли пиріг з консервованими персиками повністю охолоне, ніжна зметана текстура стане густою і нерухомою. Уже остигнула випічку нарізаємо порційними шматочками, організовуючи солодкий перекус.
Яскраві персики на тлі білосніжного сметанним кремом і нейтральної пісочної основи виглядають дуже ефектно, викликаючи апетит і бажання швидше випробувати симпатичний пиріг!
|
Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 1038
| Рейтинг: 0.0/0 |
|