Субота
23.06.2018
01:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами

Салат «Мімоза» класичний

Сьогодні в нашому меню популярна страва, яка отримала назву завдяки верхньому шару, зовні нагадує яскраво-жовті квіти мімози, що стали незамінним атрибутом жіночого свята! Класичний салат «Мімоза» спочатку складався тільки з рибних консервів, сиру, яєць, вершкового масла і цибулі. Пізніше багато господинь для більшої ситості стали додавати прошарку картоплі і моркви, а часом виключати з рецепта сир, який є за радянських часів дефіцитним продуктом. Звідси і виникла плутанина, в зв'язку з чим зараз існує безліч різновидів «Мімози». Причому кожна господиня вважає, що її салат незаперечно правильний і найкращий!

Звичайно, всі версії гарні по-своєму і мають право на життя, але ми все-таки зупинимо увагу на первісної рецептурою. На щастя, сир зараз цілком доступний, та й всі інші продукти без праці і сильних витрат можна придбати в продуктовому магазині. Хоч це блюдо і має назву сезонного рослини, приготувати класичну «Мімозу» можна в будь-який час року!
 
Складові:
  • рибні консерви (сайра, горбуша, кета і т.п.) - 1 банка;
  • яйця - 4 великих або 5 невеликих;
  • сир твердий - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - ½ невеликої головки;
  • вершкове масло - 30-40 г;
  • майонез - близько 150-200 г (за смаком).


Салат «Мімоза» класичний рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати класичний салат «Мімоза» з консервами

1. Курячі яйця відварюємо до повної готовності. Білки трьом на крупній тертці, а жовтки поки відкладаємо вбік. 
 

2. Цибулю нарізаємо дуже дрібно. За бажанням можна прибрати лушпиння гіркоту, щоб смак салату вийшов найбільш ніжним. Для цього нарізку цибулі рівномірно обшпарюємо окропом і відразу ж відкидаємо на друшляк, позбавляючись від рідини. 
 

3. Сир тремо дрібно. 
 

4. Рибу витягаємо з банки, викладаємо в зручну посуд і ретельно розтираємо виделкою. 
 

5. Формувати салат можна в одному салатнику або відразу порційно, використовуючи кулінарне кільце. У будь-якому випадку шари повинні вийти не занадто високими - в такому випадку «Мімоза» добре просочиться і вийде найбільш смачною. Отже, в першу чергу розподіляємо білки. Наносимо тонку майонезну прошарок. 
 

6. На білкову масу викладаємо рибу, обсипає її лушпиння нарізкою. 
 

7. Наносимо майонезну мастило. Так як ми готуємо класичний салат «Мімоза» без картоплі та інших ситних продуктів, які потребують рясної просочення, багато майонезу тут не потрібно. Для отримання ніжного, «повітряного» смаку краще не розмазувати майонез ложкою, а наносити, малюючи сіточку, за допомогою пакета з відрізаним вузьким куточком. 
 

8. На рибний шар поміщаємо сирну стружку.
 

9. Сильно охолоджене тверде масло натираємо крупно і розподіляємо по сиру. Наносимо майонез. 
 

10. Завершуємо приготування салату жовтками, але їх бажано потерти і викласти на поверхню вже перед подачею на стіл, щоб жовтковий шар не підсох завчасно, а «Мімоза" не втратила презентабельний вигляд. Жовтки нічим не змащуємо. Дозволяємо страві настоятися в холодильнику 2-3 години, а потім можна приступати до дегустації. 
 

Салат «Мімоза» класичний готовий! Смачного!





Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 48 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018