Домашня кухня
Судак, запечений в духовці у фользі |
Фетучіні з грибами і шинкою |
Торт Наполеон зі згущеним молоком |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Дамський каприз»
Торт «Дамський каприз» - варіація на тему всім відомого медовика. На цей раз до теплого аромату меду додамо шоколадний «відтінок», коржі промажем простим кремом зі сметани і згущеного молока, а на додаток до всього зробимо прошарку з горіховою крихти. Горіхи вибираємо будь-які, але у випадку з фундуком або арахісом попередньо не забуваємо обсмажити і очистити екземпляри, щоб жорстка або суха лушпиння не зіпсувала враження від випічки.
Рекомендуємо пекти торт напередодні святкової події і витримати ніч на полиці холодильника. Коржі обов'язково повинні добре просочитися, тоді десерт вийде дуже ніжним, м'яким і смачним!
Складові:
Для тесту:
- какао-порошок - 3 ст. ложки;
- яйця - 2 шт .;
- мед - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 20 г;
- цукор - 150 г;
- сода - 2 ч. ложки без гірки;
- борошно - приблизно 450 г.
Для крему:
- сметана - 500 г;
- варене згущене молоко - 1 банка;
- горіхи (будь-які) - 80 г.
Торт «Дамський каприз» рецепт з фото крок за кроком
Цукор, мед і масло з'єднуємо в вогнетривкої посуді. Розміщуємо на «водяну баню» (підходить за розміром каструлю з ледве окропом). Помішуючи, тримаємо на слабкому вогні до розплавлення інгредієнтів в однорідну суміш.
По одному вводимо яйця, швидко вмішуючи їх в медово-цукрову масу.
Додаємо соду (негашене), активно перемішуємо.
Знімаємо масу з вогню, додаємо просіяний порошок какао, розмішуємо.
Просіваємо в ароматний медово-шоколадний склад приблизно половину борошна. Ретельно вимішуємо подзагустевшую масу.
Остудивши, викладаємо вміст миски на робочу поверхню, присипану борошном. Замішуємо вручну пластичне, не прилипає до долонь тісто. Борошно додаємо в міру необхідності. Її може знадобитися як більше, так і менше - залежить від якості і щільності конкретної борошна.
Ділимо тісто на 6-7 однакових грудок. По черзі розгортає кожен рівним тонким шаром (висотою не більше 2 мм). Для зручності працюємо відразу на пергаменті, злегка присипаним борошном. За допомогою тарілки або кришки вирізаємо круглий корж-заготовку, проколюємо в різних місцях виделкою. Випікаємо разом з обрізками 5-10 хвилин в прогрітій до 180 градусів духовці.
Медові коржі охолоджуємо. «Окантовки» зберігаємо для декору.
Крем для торта «Дамський каприз» рецепт
Варене згущене молоко збиваємо міксером до м'якості і пишноти.
Невеликими порціями додаємо холодну сметану, ретельно розмішуючи масу ложкою. Добиваємося з'єднання компонентів в однорідний, рівномірно забарвлений крем.
Збираємо торт - корж Промазуємо сумішшю згущеного молока і сметани, присипаємо порубаними горіхами, накриваємо наступним коржем, повторюємо дії.
Отриману високу «стопку» повністю обмазуємо залишками крему.
Збережені обрізки подрібнюємо товкачем або за допомогою блендера. Присипаємо торт зверху і з боків. Прибираємо на ніч в холодильник для розм'якшення коржів і повної просочення.
Подаємо домашній торт «Дамський каприз» до чаю та інших напоїв.
Смачного!
|
Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
|
Переглядів: 670
| Рейтинг: 0.0/0 |
|