Субота
27.04.2024
06:29
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/43378806.jpg
Баніца з лаваша з сиром і бринзою
/_pu/1/43771460.jpg
Курка в духовці цілком
/_pu/1/84257200.jpg
Спрінг роли з креветками і овочами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Фрікасе з курки з грибами

Фрікасе - страва, що складається з білого м'яса, яке готується в ніжному білому соусі. В якості головного інгредієнта зазвичай застосовується курка або індичка, а соус готується на основі молочних вершків. Найчастіше застосовуються додаткові компоненти: гриби, спаржа, зелений горох і багато іншого.

Сьогодні готуємо популярне фрикасе з курки за класичним рецептом. Швидко обсмажити філе птиці, додамо печериці та згасимо всі разом в білосніжному соусі. М'ясо, приготоване за такою технологією, виходить дуже м'яким і «тане».
 
Складові:
  • куряче філе - 300 г;
  • свіжі шампіньйони - 150 г;
  • вершки (від 20%) - 100 мл;
  • вершкове масло - 20 г;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • мускатний горіх - ½ ч. ложки;
  • курячий бульйон або питна вода - 100-150 мл;
  • сіль, перець - за смаком.


Фрікасе з курки класичний рецепт з фото

Як приготувати фрикасе з курки з грибами

1. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо філе, попередньо нарізане продовгуватими невеликими шматочками. Помішуючи, смажимо куряче м'ясо на сильному вогні 2-3 хвилини. Шматочки філе повинні біліть з усіх боків. 
 

2. Далі скроплюємо курку соком лимона і додаємо печериці, нарізані тонкими пластинами. Продовжуємо обсмажувати вміст сковороди на сильному вогні, не забуваючи активно перемішувати. 
 

3. Як тільки випарується вся волога, посипаємо суміш грибів і курки сіллю, меленим перцем і борошном. Для аромату додаємо мускатний горіх або інші прянощі на ваш розсуд. Енергійно перемішуємо. 
 

4. Слідом вливаємо половину порції вершків. Додаємо курячий бульйон або просту воду так, щоб інгредієнти майже повністю виявилися покриті рідиною. Зменшуємо температуру до мінімуму, щільно накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо курку разом з грибами близько 15 хвилин. Протягом цього часу соус значно подзагустеет, а курка дійде до готовності. 
 

5. Частину, що залишилася порцію вершків з'єднуємо з яєчним жовтком і перемішуємо до однорідності. 
 

6. Підготовлену заправку вливаємо до майже готового фрикасе. Доводимо білий соус до кипіння і продовжуємо томити курку з грибами на повільному вогні під кришкою ще 3-5 хвилин. В кінці знімаємо пробу, додаємо сіль / перець при необхідності. 
 

7. Подаємо фрикасе з курки з грибами в супроводі гарніру. В даному випадку краще всього відварити рис і доповнити блюдо зеленню і овочами. 
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 587 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024