Середа
17.04.2024
02:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/43214036.jpg
Пельмені (за допомогою пельменниці)
/_pu/4/31972016.jpg
Слойки з замороженої вишнею
/_pu/2/88823654.jpg
Салат «Коханка» з буряком і морквою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Чорний ліс»

Шварцвальдський торт «Чорний ліс» - популярний десерт, який вже здобув світову популярність. Що володіє легкою кислинкою вишня в поєднанні з ніжним вершковим кремом створює приємну і дуже ніжну прошарок між бісквітними коржами з насиченим шоколадним смаком. У підсумку виходить чудове поєднання!

Нехай і клопітна, але дуже смачна і ефектна випічка - прекрасний привід влаштувати собі свято! Пропонуємо приготувати торт «Чорний ліс» за рецептом з покроковим фото. А всім любителям випічки з вишневим смаком радимо також звернути увагу на торт «П'яна вишня».
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 5 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • какао-порошок - 35 г;
  • борошно - 120 г;
  • розпушувач тесту - 8 г;
  • картопляний крохмаль - 35 г;
  • масло вершкове - 55 г.

Для начинки:
  • вишня заморожена (без кісточок) - 300 г;
  • цукор - 35 г (+ 90 г для сиропу);
  • коньяк (за бажанням) - 1 ст. ложка.

Для шоколадного крему:
  • вершки 33-35% - 70 мл;
  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;
  • шоколад гіркий - 35 г.

Для світлого крему:
  • вершки (33-35%) - 300-400 мл;
  • цукрова пудра - 2,5-3 ст. ложки.

Для декору:
  • шоколад темний - 100-150 г;
  • коктейльна вишня (за бажанням) - 15-20 ягід.


Торт «Чорний ліс» з покроковим фото - рецепт

Як приготувати бісквіт для торта «Чорний ліс»

У жаростійкої і досить місткою ємності з'єднуємо яйця і цукор. Перші хвилини збивати цукрово-яєчну суміш будемо на «водяній бані», а для цього готуємо все необхідне. Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння. Знижуємо нагрів, щоб рідина тихо кипіла, але не вирувало, а потім зверху поміщаємо ємність з яйцями і цукром (кипляча вода в каструлі не повинна стосуватися дна миски).
 

Інтенсивно перемішуємо масу віночком. Цукрово-яєчна суміш повинна нагрітися до теплого, але не гарячого стану (приблизна температура 38-40 градусів). 
 

Знявши миску з «водяної бані», починаємо працювати міксером. Збиваємо масу не менше 5 хвилин (до побіління, ущільнення і збільшення обсягу в 2-3 рази). 
 

В окремій ємності з'єднуємо какао-порошок, крохмаль, розпушувач і борошно. Частинами (в 3-4 заходу) просіюємо суху суміш на збиті яйця, кожен раз дбайливо вимішуючи вміст миски строго в одному напрямку знизу вгору. Намагаємося не осадити пишну масу і максимально зберегти її «легкість», але при цьому розмішуємо тісто ретельно, не залишаючи грудок.
 

Коли вся суха суміш буде втрутитися, відкладаємо приблизно 2 ополоника бісквітного тіста в окремий посуд. Додаємо до цієї частини заздалегідь розтоплене і охолоджене масло, перемішуємо. Повертаємо відкладене тісто до загальної маси, злегка розмішуємо від низу до верху.
 

Випікаємо бісквіт для торта «Чорний ліс» в застеленій пергаментом рознімною формі діаметром 22 см близько 30-40 хвилин (до сухої сірники). Температура - 180 градусів. Витягуємо з форми повністю остигнула випічку і розрізаємо на 3 коржа.
 

Як зробити вишневий сироп для торта «Чорний ліс»

Підготуємо для начинки вишню. Заморожену ягоду, злегка сполоснувши водою, викладаємо в миску, додаємо 35 г цукру. Ми залишаємо хвилин на 40-50 (до моменту, коли ягода пустить сік). 
 

Зливаємо в маленьку каструлю весь вишневий сік - нам потрібно отримати 130 мл рідини (якщо соку не вистачить, підливати воду). Додаємо 90 г цукру, доводимо вишневий сироп до кипіння і варимо на повільному вогні 3-4 хвилини. 
 

Далі додаємо в каструлю всю вишню і продовжуємо варіння протягом 1-2 хвилин. Знімаємо сироп з вогню, накриваємо кришкою і наполягаємо до повного охолодження. 
 

Шумівкою витягаємо остигнула вишню і відразу викладаємо на друшляк, щоб з ягід скло якомога більше соку. Весь сироп збираємо і зберігаємо для просочення бісквіта, за бажанням для додаткового аромату додаємо ложку коньяку. 
 

Як приготувати шоколадний крем для торта «Чорний ліс»

Найнижчий бісквіт при «складанні» торта будемо промащувати шоколадним кремом. Для його приготування вершки змішуємо з цукровою пудрою і нагріваємо на повільному вогні до сильно гарячого стану. Знявши з плити, відразу завантажуємо до вершкової масі заздалегідь дрібно нарізану гіркий шоколад. 
 

Активно перемішуємо суміш віночком до гладкості. Прибираємо шоколадний крем в холодильник приблизно на півгодини (до загустіння). 
 

На велику тарілку викладаємо один корж, рясно просочуємо його вишневим сиропом. Подзагустевшій крем дістаємо з холодильника, злегка збиваємо вінчиком, а потім розмазує по всьому периметру бісквіта. 
 

Як приготувати світлий крем для торта «Чорний ліс»

Перед збивання жирні вершки обов'язково сильно охолоджуємо. Також не завадить потримати хвилин 10 в холодильнику віночки і миску, в якій буде збиватися вершкова маса. Починаємо працювати міксером на середній швидкості. Коли маса почне густіти, додаємо просіяне цукрову пудру.
 

Продовжуємо збивати вершки, в кінці збільшуємо швидкість обертів. Коли сліди від віночків перестануть запливати, вимикаємо міксер. Тут важливо не перестаратися і вчасно зупинитися, так як при тривалому збиванні вершки можуть расслоиться (в такому випадку крем, на жаль, вже не врятувати).
 

Накриваємо нижній бісквіт з шоколадним кремом другим коржем, змоченим вишневим сиропом. Порцію вершкового крему викладаємо в кондитерський пакет і колами наносимо на корж, починаючи з краю. Порожнечу між кільцями збитих вершків заповнюємо вишнею.
 

Просочуємо наш останній бісквіт. Якщо раптом вишневого сиропу не вистачить для змочування всіх коржів, можна додатково приготувати просту просочення, заливши цукор окропом і ретельно перемішавши (пропорція 1 до 1). Просочений бісквіт змащуємо вершковим кремом.
 

Викладаємо на торт останній корж вершками вниз. Злегка придавлюємо. 
 

Залишками крему змащуємо верх і бічні сторони десерту. 
 

Боки торта обсипаємо натертим на дрібній тертці або середньої шоколадом. Для декору можна приготувати окрему порцію крему і оформити випічку за допомогою кондитерського пакету і фігурної насадки. Також для прикраси можна задіяти коктейльну вишню, шоколадну стружку, листочки м'яти і т.д.
 

Перед подачею торт «Чорний ліс» обов'язково наполягаємо в холодильнику не менше 4 годин.
 

Ось і все - нарешті можна приступати до довгоочікуваного чаювання. Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 1633 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024