Домашня кухня
Салат «Принц» з яловичиною |
Новорічні капкейкі «Ялинки» |
Курячі котлети з сиром |
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0
|
|
Пиріг зі сливами
Працюючим і завжди поспішають господаркам рекомендуємо поповнити кулінарну «скарбничку» ще одним простим рецептом смачної випічки - на цей раз пригощаємо рідних пирогом зі сливами швидкого приготування. В якості основи вироби задіємо ніжне вершково-сметанне тісто, відмінно підходить майже до будь-яких ягід і фруктів. Зливи доповнимо універсальної пряністю - корицею, яка в духовці швидко розкриє свій аромат і зробить випічку ще більш апетитною.
Отже, в короткий термін, без трудомісткою технології і дорогих продуктів, печемо відмінний пиріг до чаю. Покроковий рецепт з фото полегшить завдання і допоможе не допустити помилок.
Складові:
- слива - близько 300 г;
- борошно - 100 г;
- крохмаль картопляний - 30 г;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка без гірки;
- яйце - 1 шт .;
- сметана - 70 г;
- вершкове масло - 80 г;
- сіль - пучку;
- цукор - 80 г (+ 1-2 ст. ложки для посипання слив);
- ванільний цукор - 1 ч. ложка;
- кориця мелена - ½ ч. ложки.
Пиріг зі сливами покроковий рецепт з фото
1. М'яке масло змішуємо з сіллю, ванільним і простим цукром. Включаємо міксер - доводимо суміш компонентів до єдиної пишної маси.
2. Додаємо яйце, злегка збиваємо.
3. Завантажуємо сметану, продовжуємо працювати міксером буквально півхвилини.
4. З'єднуємо сухі компоненти: крохмаль, розпушувач, борошно. Додаємо до масляною масою, збиваємо зовсім трохи (тільки до з'єднання компонентів в однорідне тісто).
5. Форму застилає пергаментним папером або трохи змащуємо маслом. Викладаємо борошняну масу, заповнюючи весь периметр рівним шаром. В даному випадку шар тіста краще робити невисоким, щоб при дегустації чітко відчувався не тільки м'якуш пирога, але і смак сливи. У рецепті дано пропорції продуктів на форму діаметром 22 см.
6. Зливи розрізаємо на четвертинки і викладаємо круговими рядами, повністю заповнюючи шар тіста. Цукор змішуємо з корицею і присипаємо сливові часточки.
7. Випікаємо пиріг в прогрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин. Не забуваємо перевірити м'якуш на сухість за допомогою сірника / зубочистки. Остудивши, витягаємо випічку з форми.
Готовий пиріг зі сливами ділимо порційно і подаємо.
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 1023
| Рейтинг: 0.0/0 |
|