Неділя
21.07.2019
09:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Сметанник класичний

Пропонуємо класичний рецепт сметанника - ніжного торта, де основною складовою як коржів, так і начинки є сметана. По суті, ця випічка є простий бісквіт, рясно промазати кремом. Після тривалої просочення коржі виходять дуже м'якими і досить вологими, завдяки чому готовий сметанник буквально «тане в роті».

Складається випічка з найпростіших і щодо бюджетних продуктів, знайти які без праці можна в найближчому продуктовому магазині. Перевагою сметанника є і те, що він виходить досить ситним, тому навіть такого невеликого на вигляд тортика цілком вистачить, щоб нагодувати солодким десертом сім'ю або дружню компанію.
 
Складові:

Для коржів:
  • сметана 20% - 250 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • борошно - близько 160 г;
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • какао-порошок - 1 ст. ложка.

Для крему:
  • сметана (краще не менше 30%) - 400 г;
  • цукор - 5 ст. ложок.


Сметанник рецепт класичний з фото крок за кроком

Як зробити бісквітне тісто для сметанника

1. Яйця, не розділяючи на білки і жовтки, змішуємо з цукром. Збиваємо міксером до отримання однорідної, значно збільшилася в обсязі маси (буде потрібно не менше 5 хвилин).
 

2. У сметані розчиняємо соду, додаємо до збитих яєць, старанно розмішуємо від низу до верху. Поступово вводимо просіяне через дрібне сито борошно, замішуючи в'язке і однорідне бісквітне тісто без борошняних грудок.
 

3. Ділимо отриману масу на три приблизно однакові частини, в одну з яких додаємо просіяний какао-порошок, перемішуємо. Всього у нас вийде три коржа: два світлих і один темний.
 

4. Першу частину тіста виливаємо в змащену вершковим маслом або застелену пергаментом жароміцних форму (кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на ємність діаметром 20-22 см; якщо у вас форма бóльшего розміру, пропорції слід збільшити). Випікаємо бісквіт в розпеченій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин (до готовності). Аналогічним чином печемо залишилися коржі. 
 

Як зробити крем для сметанника класичного

5. Поки випікаються коржі, можна зайнятися підготовкою простого крему. Для цього сметану з'єднуємо з цукром і збиваємо міксером до повного розчинення цукрових крупинок (дозування цукру можна варіювати з урахуванням особистого смаку). В даному випадку бажано віддати перевагу не занадто рідкою сметані, щоб крем не розтікався в процесі змазування торта.
 

6. На велику тарілку поміщаємо один світлий корж. Наносимо приблизно третю частину сметанним кремом і розподіляємо рівним шаром по всьому периметру.
 

7. Слідом викладаємо темний корж, знову промазуємо. 
 

8. Укладаємо останній корж. На поверхню і бічні сторони сметанника наносимо залишки крему. Прибираємо готову випічку на ніч в холодильник для ретельної просочення. 
 

9. Для декору торта можна застосувати горіхи, свіжі ягоди, кондитерські посипання і багато іншого. У нашому прикладі сметанник оформлений ягідним сиропом, листочками свіжої м'яти і шоколадною крихтою. 
 

Нарізаємо випічку порційно і подаємо, насолоджуючись ніжним смаком бісквітного торта під чашечку ароматного чаю / кави. Сметанник класичний готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 126 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019