Четвер
25.04.2024
16:08
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/0/07655500.jpg
Хінкалі по-грузинськи
/_pu/4/15231765.jpg
Сирні кекси в силіконових формочках
/_pu/2/14651827.jpg
Часниковий соус для шаурми
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Салат «Серце ангела» з кальмарами

Салат «Серце ангела» - ошатне і «багате» блюдо, яке можна зробити в день святого Валентина або для будь-якого святкового застілля. За рахунок своєї форми і яскравого ікряним шару блюдо обов'язково буде притягувати погляди!

Салат «Серце ангела» з кальмарами

Салат «Серце ангела» з червоною ікрою і кальмарами припаде до смаку любителям морепродуктів. В рецепті також присутні гриби, картопля і яйця, за рахунок яких блюдо виходить не тільки смачним, але і дуже ситним. Однак за бажанням можна виключити деякі поживні компоненти, зробивши салат більш легким.
 
Складові:
  • кальмари свіжі (підійдуть і консервовані) - 400-450 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • червона ікра - 1 стандартна банку;
  • яйця - 3-4 шт .;
  • печериці свіжі - 300 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт .;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • сир - 100 г;
  • креветки - 15-20 шт .;
  • майонез, сіль, перець - за смаком.


Як приготувати «Серце ангела» з кальмарами

1. Очищений варену картоплю тремо на дрібній тертці. Трамбуючи, розподіляємо тонким шаром по плоскій тарілці, надаючи основі салату форму серця. Солимо картопляну масу, перчимо і рясно змащуємо майонезом. 
 

2. Кальмари промиваємо, видаляємо нутрощі, знімаємо кольорову і прозору плівку. Відварюємо очищені тушки в киплячій солоній воді 1-2 хвилини. Остужаем готові морепродукти і нарізаємо соломкою. Розподіляємо по картоплі, змащуємо майонезом. З метою економії часу відварені кальмари можна замінити консервованими. 
 

3. Заздалегідь відварені яйця очищаємо і натираємо дрібною стружкою. Викладаємо на морепродукти, зберігаючи форму салату. Солимо, перчимо і змащуємо майонезом. 
 

4. Промиті печериці шаткуємо тонкими пластинами і обсмажуємо з дрібно порубаним ріпчастою цибулею на рафінованій олії. Злегка посипаємо сіллю, охолоджуємо і рівномірно розподіляємо по салату. Цей шар промазуємо зовсім трохи, так як за рахунок масла гриби і так виходять соковитими. 
 

5. Сир натираємо на дрібній тертці і укладаємо поверх печериць. Останній раз наносимо майонезну прошарок, після чого покриваємо поверхню нашого «серця» червоною ікрою. 
 

6. Завершальним штрихом викладаємо по контуру салату очищені варені креветки. Прибираємо блюдо на полицю холодильника, дозволяючи компонентам просочитися протягом пари годин. Потім салат «Серце ангела» з кальмарами і червоною ікрою подаємо! 
 

Смачного!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 422 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024