Неділя
21.07.2019
09:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Овочеві салати


Салат з полуницею і руколою

Неможливо залишити поза увагою соковиту сезонну ягоду! На цей раз готуємо простий і цікавий салат з полуницею і руколою. Ця страва, звичайно, складно назвати повноцінним ситним обідом, але для легкого перекусу або дієтичного полудня воно цілком згодиться!

Смак у салату трохи незвичний, адже в ньому поєднується солодкість соковитої ягоди з легкою гіркуватістю руколи. Однак цей «тандем» з упевненістю можна назвати вдалим. Давайте ж отримаємо задоволення свіжим сезонним блюдом, поки ще є можливість!
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • рукола - великий пучок (приблизно 50-60 г);
  • свіжа полуниця - 150-200 г;
  • кедрові горіхи - 1-2 ст. ложки;
  • м'який сир (підійде моцарела, фета і т.д.) - 100 г.

Для заправки:
  • оливкова олія - ​​40 мл;
  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
  • мед (за бажанням) - 1/4 ч. ложки.


Салат з полуницею і руколою рецепт з фото

Як зробити салат з полуницею, руколою і бальзамічним оцтом

1. Якщо у вас неочищені кедрові горіхи, насамперед підготуємо їх. Є багато способів позбутися від шкаралупи, одним з яких ми і скористаємося. Заливаємо горіхи окропом і залишаємо в такому вигляді хвилин на 15. Через зазначений час зливаємо рідину, викладаємо «розпарені» горіхи на обробну дошку в один шар, прикриваємо рушником і злегка постукуємо молоточком для відбивних або качалкою. 
 

2. Очищені горіхи пару хвилин «підсушують» на сухій сковороді. 
 

3. Тепер підготуємо класичну заправку для літніх салатів. У невеликій піалі змішуємо оливкову олію з бальзамічним оцтом, за бажанням додаємо рідкий мед. Також в якості заправки можна застосувати натуральний несолодкий йогурт або, наприклад, суміш лимонного соку і меду. 
 

4. Приступаємо до «зборці» салату. Чисту і суху рукколу викладаємо на тарілки нижнім шаром. М'який сир нарізаємо маленькими кубиками і розподіляємо зверху в хаотичному порядку. 
 

5. Свіжу полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки. Ділимо яскраву ягоду на половинки або четвертинки, викладаємо на салат. Бажано вибирати полуницю приблизно однакового розміру, тоді наше блюдо буде виглядати найбільш привабливо. 
 

6. Поливаємо практично готовий салат з полуницею і руколою заправкою. Завершальним штрихом обсипає блюдо мініатюрними кедровими горішками. Подаємо наш річний салатик відразу після готування, так як вже через 10-15 хвилин він втратить свою привабливість. 
 

Салат з полуницею і руколою готовий! Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 113 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019