Домашня кухня
Салат з руколи з креветками |
Курячі ніжки в листковому тісті |
Пісочний пиріг з полуницею |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Морква по-корейськи в домашніх умовах
Пропонуємо власноруч зробити морква по-корейськи в домашніх умовах. Готується вона просто і досить швидко, а на смак виходить зовсім не гірше покупної! Для рецепта нам потрібно свіжа морква, оцет, масло, часник і спеції. Набір добавок в даному випадку краще залишити незмінним, так як, виключивши або замінивши будь-якої інгредієнт, ви можете отримати вже зовсім не той смак. А ось кількість цих самих добавок можна регулювати самостійно, з урахуванням бажаного ступеня гостроти страви.
Морква по-корейськи можна подавати в супроводі гарніру або ж задіяти для шаурми або різноманітних салатів, таких як « Їжачок », « Купки », салат з картоплею фрі і т.д. Отже, сьогодні готуємо універсальну овочеву закуску!
Складові:
- свіжа морква - 0,5 кг;
- часник - 2-3 зубці;
- мелений коріандр - 1 ч. ложка;
- червоний гострий мелений перець - 1/3 ч. ложки;
- чорний мелений перець - 1/3 ч. ложки;
- цукор - 1 ч. ложка;
- дрібна сіль - ½ ч. ложки;
- оцет 9% - 1-2 ст. ложки;
- рослинне масло (рафінована) - 100 мл;
- цибулина - 1 велика.
Морква по-корейськи рецепт в домашніх умовах з фото
Як зробити морква по-корейськи в домашніх умовах
1. Морква промиваємо, зрізаємо тонкий шар шкірки. Очищений коренеплід натираємо соломкою, використовуючи терку для овочів по-корейськи. Якщо спеціальної терки немає, можна обійтися звичайним ножем і нашаткувати моркву дуже тонкими смужками, правда такий процес займе більше часу.
2. Морквяну стружку посипаємо сіллю і злегка переминається руками. Ми залишаємо хвилин на 30-40, щоб морква пустила сік.
3. Через зазначений час зливаємо рідину, а потім додаємо до морквяної масі часникові зубці, пропущені через прес, вливаємо оцет і кидаємо всі добавки: коріандр, цукор, червоний і чорний мелений перець.
4. Знявши лушпиння, нарізаємо довільними шматочками цибулину. Сильно дрібнити немає необхідності, так як цибуля до моркви по-корейськи додаватися не буде - в даному випадку він потрібен виключно для ароматизації олії.
5. Завантажуємо весь нашатковану цибулю на розпечену сковороду з будь-яким рафінованим рослинним маслом. Витримуємо на помірному вогні близько 10-12 хвилин (до моменту, коли шматочки цибулі стануть досить золотистими).
6. За допомогою шумівки або будь-яким іншим зручним способом витягаємо зі сковороди весь цибулю. Гаряче ароматизоване масло вливаємо до моркви. Старанно перемішуємо масу і знімаємо пробу. При необхідності додаємо сіль, перець або інші добавки, задіяні в рецепті.
7. Щоб морква по-корейськи максимально просочилася ароматом спецій і масла, а також вийшла найбільш насиченою і смачною, їй буде потрібно 2-3 години, тому відразу після приготування відправляємо нашу закуску на полицю холодильника. Через зазначений час морква по-корейськи в домашніх умовах можна вважати повністю готовою!
Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 621
| Рейтинг: 0.0/0 |
|