П`ятниця
26.04.2024
16:02
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/2/74098731.jpg
Салат з руколи з креветками
/_pu/0/92690783.jpg
Курячі ніжки в листковому тісті
/_pu/4/76695141.jpg
Пісочний пиріг з полуницею
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Морква по-корейськи в домашніх умовах

Пропонуємо власноруч зробити морква по-корейськи в домашніх умовах. Готується вона просто і досить швидко, а на смак виходить зовсім не гірше покупної! Для рецепта нам потрібно свіжа морква, оцет, масло, часник і спеції. Набір добавок в даному випадку краще залишити незмінним, так як, виключивши або замінивши будь-якої інгредієнт, ви можете отримати вже зовсім не той смак. А ось кількість цих самих добавок можна регулювати самостійно, з урахуванням бажаного ступеня гостроти страви.

Морква по-корейськи можна подавати в супроводі гарніру або ж задіяти для шаурми або різноманітних салатів, таких як « Їжачок », « Купки », салат з картоплею фрі і т.д. Отже, сьогодні готуємо універсальну овочеву закуску!
 
Складові:
  • свіжа морква - 0,5 кг;
  • часник - 2-3 зубці;
  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;
  • червоний гострий мелений перець - 1/3 ч. ложки;
  • чорний мелений перець - 1/3 ч. ложки;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • дрібна сіль - ½ ч. ложки;
  • оцет 9% - 1-2 ст. ложки;
  • рослинне масло (рафінована) - 100 мл;
  • цибулина - 1 велика.


Морква по-корейськи рецепт в домашніх умовах з фото

Як зробити морква по-корейськи в домашніх умовах

1. Морква промиваємо, зрізаємо тонкий шар шкірки. Очищений коренеплід натираємо соломкою, використовуючи терку для овочів по-корейськи. Якщо спеціальної терки немає, можна обійтися звичайним ножем і нашаткувати моркву дуже тонкими смужками, правда такий процес займе більше часу. 
 

2. Морквяну стружку посипаємо сіллю і злегка переминається руками. Ми залишаємо хвилин на 30-40, щоб морква пустила сік. 
 

3. Через зазначений час зливаємо рідину, а потім додаємо до морквяної масі часникові зубці, пропущені через прес, вливаємо оцет і кидаємо всі добавки: коріандр, цукор, червоний і чорний мелений перець. 
 

4. Знявши лушпиння, нарізаємо довільними шматочками цибулину. Сильно дрібнити немає необхідності, так як цибуля до моркви по-корейськи додаватися не буде - в даному випадку він потрібен виключно для ароматизації олії.
 

5. Завантажуємо весь нашатковану цибулю на розпечену сковороду з будь-яким рафінованим рослинним маслом. Витримуємо на помірному вогні близько 10-12 хвилин (до моменту, коли шматочки цибулі стануть досить золотистими).
 

6. За допомогою шумівки або будь-яким іншим зручним способом витягаємо зі сковороди весь цибулю. Гаряче ароматизоване масло вливаємо до моркви. Старанно перемішуємо масу і знімаємо пробу. При необхідності додаємо сіль, перець або інші добавки, задіяні в рецепті. 
 

7. Щоб морква по-корейськи максимально просочилася ароматом спецій і масла, а також вийшла найбільш насиченою і смачною, їй буде потрібно 2-3 години, тому відразу після приготування відправляємо нашу закуску на полицю холодильника. Через зазначений час морква по-корейськи в домашніх умовах можна вважати повністю готовою! 
 

Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 621 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024