Субота
20.04.2024
01:19
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/71520484.jpg
Пиріг з м'ясом
/_pu/2/01519568.jpg
Салат «Нептун» з морепродуктами
/_pu/2/32091751.jpg
Салат з печінки тріски з овочами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Тістечка


Тістечко «Буше»

Французьке тістечко «Буше» за радянських часів часто можна було зустріти в театральних буфетах. Цей симпатичний десерт, що складається з двох половинок бісквіта з кремовою прошарком, привертав до себе увагу і користувався попитом нарівні з Київським тортом, «Прагою» і «Пташиним молоком».

Сьогодні тістечко «Буше» можна знайти в багатьох кондитерських або ж самостійно зробити вдома. Найважливіше в рецепті - правильно приготувати бісквіт, що складається з білків і жовтків, збитих окремо. Розпушувач і сода при такій технології не використовуються, тому з тестом слід працювати дбайливо, щоб зберегти його «легкість». Сподіваємося, що наш детальний рецепт тістечка «Буше» з фото допоможе впоратися із завданням без особливих труднощів!
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 4 шт .;
  • цукор - 85 г;
  • борошно - 120 г.

Для глазурі:
  • темний шоколад - 50 г;
  • вершкове масло - 40 г.

Для просочення:
  • цукор - 50 г;
  • вода - 50 мл;
  • будь-лікер або коньяк - 1-2 ч. ложки.

Для крему:
  • згущене молоко - 40 г;
  • вода - 40 мл;
  • цукор - 115 г;
  • вершкове масло - 170 г.

Для прошарку:
  • абрикосовий джем - 2-3 ст. ложки.


Тістечко «Буше» рецепт з фото

Як приготувати бісквіт для «Буше»

Жовтки відділяємо від білків. Збиваємо з половиною порції цукру не менше 5 хвилин - маса повинна подзагустеть і збільшитися в розмірі.
 

Окремо збиваємо білки. Нагадуємо, що весь посуд при роботі з білкової сумішшю повинна бути ідеально чистою і сухою! Тому не забуваємо попередньо промити і протерти насухо віночки міксера. Спочатку добиваємося отримання пишної і м'якою білою маси, а потім поступово всипаємо залишки цукру. 
 

Продовжуємо працювати міксером до утворення «міцних піків» (це означає, що при нахилі і перевертанні миски маса залишається абсолютно нерухомою). 
 

Далі вводимо білки маленькими порціями до жовтків, кожен раз обережно вимішуючи суміш. Як і для звичайного класичного бісквіта, виконуємо дії дуже акуратно, легкими рухами від низу до верху. Маса не повинна втратити свого обсягу!
 

Коли все білки будуть втрутитися, частинами (в 3-4 заходу) просіюємо на яєчну масу борошно, знову ж перемішуючи бісквітне тісто знизу вгору. У підсумку домагаємося отримання однорідного «повітряного» складу без борошняних грудок.
 

На пергаментному папері малюємо кола діаметром 4-5 см (можна скористатися циркулем або просто обвести будь-який предмет відповідного розміру). Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відкидають коржі по нанесеному малюнку, дотримуючись відстань між заготовками. Тісто правильної консистенції буде добре тримати форму - воно може розповзтися за кордону кола зовсім трохи, але сильно розтікатися по листу воно не повинно! В крайньому випадку можна додати трохи борошна, але тут потрібно не перестаратися, так як бісквіт для тістечка «Буше» повинен вийти ніжним!
 

Випікаємо заготовки в прогрітій до 180 градусів духовці близько 10-20 хвилин. Важливо не пересушити коржі - вони повинні добре пропектися, але при цьому залишитися м'якими (готовність стандартно перевіряємо за допомогою сірника / зубочистки). Свіжоспечені бісквіти охолоджуємо. 
 

Для просочення цукор заливаємо окропом і ретельно розмішуємо до повного розчинення всіх крупинок. Остужаем рідина, для аромату додаємо будь-лікер або коньяк. Рясно наносимо просочення на остиглі коржі за допомогою силіконової пензлика.
 

Як зробити глазур для тістечка «Буше»

Шоколад розламуємо на шматочки, поміщаємо в жаростійкий миску. Слідом додаємо масло, нарізане довільними шматочками.
 

Млоїмо суміш на «водяній бані» при частому перемішуванні до отримання глянцевому однорідної маси без згустків. 
 

Половину коржиків покриваємо глазур'ю. Для цього по черзі насаджує бісквіти на вилку і занурюємо опуклою стороною в розтоплений шоколад.
 

Покриті глазур'ю коржі викладаємо на пергамент і прибираємо в холодильник до застигання верхнього шару. За бажанням можна намалювати на заготовках візерунок розтопленим білим шоколадом або цукровими олівцями.
 

Як приготувати крем для тістечка «Буше»

Для крему всю порцію цукру заливаємо водою. Доводимо до кипіння і відразу накриваємо каструлю кришкою. Продовжуємо варіння протягом 5 хвилин. Далі знімаємо кришку і додаємо в сироп згущене молоко. Розмішуємо, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, охолоджуємо. 
 

Вершкове масло дістаємо з холодильника, дозволяємо йому розм'якнути при кімнатній температурі, а потім збиваємо до пишності. 
 

До маслу поступово вводимо остигнула суміш сиропу і згущеного молока, продовжуючи працювати міксером. На цьому крем для тістечка «Буше» готовий! 
 

Як сформувати тістечко «Буше» - рецепт з фото

Нижню частину тістечок (коржі без глазурі) з плоскою боку промазуємо тонким шаром абрикосового джему. Крем перекладаємо в кондитерський пакет і наносимо на джемово прошарок.
 

Накриваємо крем коржами з глазур'ю, злегка придавлюємо. 
 

Перед подачею обов'язково витримуємо тістечко «Буше» в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб м'який крем злегка застиг, і десерт краще тримав свою форму.
 

Ось і все - тістечко «Буше» готове, можна подавати його до столу! Приємного чаювання!



Категорія: Тістечка | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 746 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024