Домашня кухня
Курячі шашлички на сковороді |
М'ясні рулетики з сиром і зеленню |
Соус для салату Цезар з анчоусами |
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0
|
|
Тарт з мигдальним кремом
Тарт - французький відкритий пиріг на основі з пісочного тіста. Існують різні варіації цієї випічки: пиріг може виступати як в якості десерту з солодким наповнювачем і шматочками фруктів, так і бути основною стравою з м'ясною, овочевою або, наприклад, рибною начинкою.
Сьогодні ми приготуємо тарт з мигдальним кремом і ягодами, який для контрасту доповнимо шматочками ківі. Ви можете наслідувати наш приклад або ж використовувати в якості прикраси будь-які інші добавки. Чим яскравіше вийде готовий пиріг, тим смачніше буде виглядати на тарілці!
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 120 г;
- яйце - 1 шт .;
- вода - 1 ст. ложка;
- борошно - приблизно 250 г;
- цукрова пудра - 80 г.
Для мигдального крему:
- цукор - 120 г;
- мигдаль - 150 г;
- яйця - 2 шт .;
- вершкове масло - 120 г;
- борошно - 1 чайна ложка з гіркою;
- темний ром або будь-лікер - 2 ст. ложки.
Для оформлення:
- будь-які ягоди - 300-400 г (або фрукти);
- желе для торта - 1 пакетик.
Тарт з мигдальним кремом і ягодами рецепт
Як зробити тісто для тарта
1. Щоб основа тарта вийшла найбільш ніжною, замість звичного цукру будемо використовувати цукрову пудру. Отже, перш за все масло дістаємо з холодильника і дозволяємо йому розм'якнути. Підталий масляний брусок змішуємо з пудрою і збиваємо до пишності і однорідної консистенції.
2. Слідом вбиваємо яйце і додаємо повну столову ложку холодної води, розмішуємо.
3. Поступово водимо борошно, замішуємо м'яке пісочне тісто.
4. Рівномірно розподіляємо основу тарта долоньками по формі діаметром 26-28 см, формуємо бортики висотою приблизно в 2 см. Прибираємо заготовку хвилин на 30-40 в холодильник.
Як приготувати мигдальний крем для тарта
5. Поки охолоджується основа майбутнього тарта, готуємо мигдальний крем. Відразу все горіхи заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді хвилин на 5-10.
6. Распаренную шкірку знімаємо. Якщо мигдаль буде погано піддаватися чищенню, заливаємо окропом ще раз. Звільнивши від шкірки, викладаємо горіхи на суху сковороду і, помішуючи, обсмажуємо близько 5-7 хвилин. Остужаем.
7. Розм'яклої масло збиваємо з цукром.
8. По одному вводимо яйця, кожен раз розмішуючи масляну масу.
9. Всипаємо просіяне борошно, знову перемішуємо.
10. Остиглий мигдаль перемелює в блендері до дрібної крихти і додаємо в крем. Подрібнювати горіхи бажано невеликими порціями і не дуже довго, щоб вони не замаслилися. Слідом за мигдальної крихтою вливаємо порцію рому / лікеру, перемішуємо.
Як приготувати тарт з мигдальним кремом і ягодами
11. Охолоджену основу тарта проколюємо в декількох місцях виделкою, а потім застилає пергаментним папером. Всипаємо квасоля або інший вантаж (це необхідно для фіксації форми основи, щоб бортики пиріг не сповзли під час випічки). У такому вигляді відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
12. Потім прибираємо квасоля, яка вже виконала свою функцію, знімаємо пергамент. Наповнюємо основу мигдальним кремом, відправляємо тарт в духовку.
13. Випікаємо французький пиріг близько 30-40 хвилин при 180 градусах (до зарум'янювання начинки). Готовий тарт з мигдальним кремом повністю охолоджуємо, а потім витягуємо з форми.
14. Поверхня випічки покриваємо будь-якими ягодами і / або шматочками фруктів. Желе для торта готуємо за інструкцією, а потім наносимо за допомогою силіконової пензлика на ягідно-фруктову суміш.
15. Прибираємо пиріг в холодильник до застигання желейного шару.
16. Нарізаємо тарт з мигдальним кремом і ягодами порційно і подаємо барвисту випічку до чаю / кави.
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 581
| Рейтинг: 0.0/0 |
|