Неділя
21.07.2019
09:31
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Тарт з яблуками і заварним кремом

Приготуємо популярний пиріг на пісочному тісті - тарт з яблуками, оригінально оформивши виріб у вигляді букета троянд. В якості начинки віддамо перевагу ніжному, обволікаючій і досить густому заварному крему, а для формування фінального шару злегка проварити яблучні дольки в сиропі. Отримаємо смачний, по-святковому ошатний десерт, готувати який набагато простіше, ніж здається на перший погляд.

Щоб наш тарт вийшов яскравим і ефектним, вибираємо для рецепта яблука з насиченою червоною шкіркою, а для отримання акуратних «трояндочок» намагаємося нарізати фрукти максимально тонко - тоді «бутони» будуть добре тримати форму і згортатися в трубочку без труднощів.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 120 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - приблизно 250 г;
  • цукрова пудра - 80 г;
  • вода - 1 ст. ложка.

Для крему:
  • молоко - 300 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 80 г;
  • борошно - 50 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • вершкове масло - 100 г.

Для верхнього шару:
  • червоні яблука - 4-5 шт .;
  • вода - 400 мл;
  • цукор - 6 ст. ложок.


Тарт з яблуками рецепт з фото крок за кроком

1. Готуємо тісто. Розм'яклої при кімнатній температурі масло розтираємо з цукровою пудрою до отримання єдиної маси. 
 

2. Додаємо ложку холодної води, вбиваємо яйце, розмішуємо. 
 

3. Поступово вводимо борошно, замішуючи м'яке, приємне на дотик, не липким тісто.
 

4. Беремо форму діаметром 26-28 см, долонями розподіляємо борошняну масу по дну, формуючи борт висотою 2-3 см. Кілька разів проколюємо шар тіста виделкою, а потім прибираємо основу тарта в холодильник на 30 хвилин. 
 

Заварний крем для тарта з яблуками

5. З'єднуємо яйце і все сухі компоненти (борошно, простий і ванільний цукор). Ретельно розтираємо ложкою. Паралельно кип'ятимо молоко.
 

6. До розтертих компонентів поступово вливаємо приблизно третю частину гарячого молока, активно і безперервно перемішуючи масу.
 

7. Переливаємо молочно-борошняну суміш до залишків молока. Варимо на повільному вогні, дуже ретельно і безупинно перемішуючи крем ручним віночком (особливо на самому дні каструлі). Як тільки маса помітно загусне і почне закипати, вимикаємо вогонь. 
 

8. Злегка остудити, додаємо до заварному крему м'яке масло. Старанно розмішуємо до об'єднання компонентів в однорідну масу. 
 

Як спекти тарт з яблуками

9. На форму з охолодженим тестом поміщаємо лист пергаментного паперу. Зверху викладаємо квасоля або іншу крупу (вантаж повинен повністю перекривати борошняні бортики, щоб вони не сповзли під час випікання). У такому вигляді відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. 
 

10. Далі прибираємо пергамент з вантажем і продовжуємо випікати основу пирога ще 7-10 хвилин (до повної готовності тесту).
 

11. Діставши з духовки, охолоджуємо пісочну «кошик». Викладаємо остиглий крем, розподіляємо рівним шаром. 
 

12. Тепер займаємося фінальним шаром. Кожне яблуко ділимо на четвертинки, видаляємо серцевину. Ріжемо тонкими часточками (товщиною близько 2 мм). 
 

13. Доводимо до кипіння 400 мл води, додаємо цукор (6 ст. Ложок). Завантажуємо в каструлю яблучні скибочки (якщо все відразу не вміщаються, готуємо порціями). Після закипання варимо яблука приблизно 3-5 хвилин. Часточки повинні розм'якшити, стати напівпрозорими і гнучкими, але при цьому зберегти свою форму.
 

14. Злив воду і остудити готові яблука, приступаємо до творчої роботи. Викладаємо в ряд 5-7 яблучних часточок (трохи внахлест). Починаючи з краю, звертаємо м'які скибочки в трубочку. Отримуємо фігурку, схожу на трояндочку. Таким чином звертаємо і інші платівки яблук.
 

15. Викладаємо «трояндочки» на шар крему (червоною шкіркою вгору). Отримуємо красивий тарт з яблуками у вигляді кошики з квітами. 
 

16. Перед подачею обов'язково охолоджуємо пиріг, щоб шар крему повністю застиг і тримав форму при нарізанні. Для контрасту можна доповнити виріб листочками м'яти.
 

17. Тарт з яблуками і заварним кремом готовий!
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 89 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019