Неділя
21.07.2019
09:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Хачапурі з сиром по-мегрельських

Серед великого різноманіття хачапурі і в цілому грузинської випічки гідне місце займають хачапурі по-мегрельських. Ці пироги-коржі легко розпізнати за зовнішнім виглядом, адже їх поверхня прикрашає приваблива і спокуслива запечена сирна скоринка, яка просто не може не притягувати погляди. М'яке дріжджове тісто, велика кількість сиру в начинці і дивовижний аромат - так можна коротко охарактеризувати це чудове, безсумнівно заслуговує на увагу блюдо!

У класичному рецепті хачапурі по-мегрельських використовується имеретинский сир, за консистенцією нагадує сир. На жаль, у нас знайти такий сир не є можливим, тому в домашніх умовах для начинки коржів застосовують сулугуні, а іноді суміш сулугуні та бринзи, або суміш сулугуні і адигейського сиру.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 250 мл;
  • рослинне масло - 1 ст. ложка;
  • вершкове масло - 60 г;
  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
  • дрібна сіль - 1 ч. ложка;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • борошно - близько 400 г.

Для начинки:
  • сир сулугі (або суміш сулугуні та бринзи) - 500 г;
  • сметана - 2 ст. ложки.

Для змащення хачапурі:
  • яйце - 1 шт.


Хачапурі по-мегрельських рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати тісто для хачапурі по-мегрельських

1. Просіваємо в глибоку миску приблизно 200 г борошна, додаємо сухі дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо суху суміш. 
 

2. Молоко кип'ятимо, розчиняємо в гарячій рідини вершкове масло. Чекаємо, коли суміш охолоне до теплого стану (приблизно до 35-37 градусів), а потім заливаємо підготовлену борошняну масу.
 

3. Енергійно змішуємо компоненти віночком, домагаючись отримання в'язкої, однорідної текстури без грудок. Вливаємо ложку рафінованої олії, знову перемішуємо.
 

4. Замішуємо вручну м'яке, що не переобтяжене борошном, але при цьому спокійно відстає від рук тісто. Нагадуємо, що борошно буває різної якості, тому вам її може знадобитися значно більше або менше, ніж рекомендовано в рецепті. Дивимося на консистенцію тіста - як тільки воно перестане липнути до долонь, припиняємо підсипати муку. Скачує масу в кулю, поміщаємо в простору чисту миску і прибираємо на годину в тепло.
 

Як сформувати хачапурі по-мегрельських з сиром

5. Сир натираємо крупно. Приблизно 4 столові ложки сухої сирної стружки відкладаємо, щоб обсипати поверхню грузинських пирогів. У решту масу для соковитості і пластичності додаємо пару ложок сметани, розмішуємо. Пробуємо на сіль.
 

6. Що піднялося тісто ділимо на 4 рівні частини. 
 

7. По черзі розгортає кожну заготовку в тонкий коло.
 

8. Сирну масу ділимо на 4 порції, формуємо грудки і викладаємо на коржі. 
 

9. Краї тесту піднімаємо і скріплюємо в центрі, формуючи «мішечок» з начинкою.
 

10. Зайву частину тесту, тобто утворився зверху «хвостик» зрізаємо. Розкачуємо наш напівфабрикат з двох сторін, надаючи йому вигляд тонкої коржі. 
 

11. Зверху змащуємо тісто збовтаним сирим яйцем і обсипає сирної стружкою. 
 

12. Випікаємо хачапурі по-мегрельських в розпеченій до 220 градусів духовці близько 20 хвилин. Як тільки поверхня зарум'яниться, можна діставати готовий пиріг і, злегка остудити, подавати до столу. 
 

Хачапурі по-мегрельських - дуже ситна випічка, тому їсти її можна без доповнень - як окреме самостійне блюдо. Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 121 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019