Домашня кухня
Печінковий рулет з маслом |
Суп з плавленим сиром і курячими грудками |
Кутаб з зеленню і сиром |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат з гарбуза з яблуком
Дивно, що всього за 10-15 хвилин можна приготувати симпатичний десерт, в якому поєднуються приємний смак і однозначна користь. Салат з гарбуза з яблуком - саме таке просте домашнє, але при цьому вельми апетитне блюдо. В даному рецепті свіжа гарбуз карамелізіруется разом з яблуком, а при подачі солодкі інгредієнти оформляються кунжутом і листям м'яти. За бажанням смачний салат з гарбуза можна доповнити горішками, сухофруктами, цукатами і т.п.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- яблука солодких сортів - 1-2 шт .;
- м'якоть свіжого гарбуза - 200-250 г;
- вершкове масло - 50 г;
- лимонний сік - 1-2 ч. ложки;
- цукор - 50 г;
- кунжутне насіння - 1-2 ст. ложки;
- м'ята - кілька листочків.
Смачний салат з гарбуза рецепт
Як приготувати салат з гарбуза
1. Чисті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. Якщо шкірка солодкого плоду тонка і ніжна, залишаємо, що не зрізуючи, проте в іншому випадку краще все-таки очистити яблука. М'якоть гарбуза, звільнивши від жорсткої шкірки, нарізаємо невеликими кубиками. Підготовлені половинки яблук шаткуємо тонкими часточками.
2. У сковороді розтоплюємо шматок масла, додаємо цукор. Тримаємо суміш на повільному вогні одну-дві хвилини, чекаючи утворення тягучої карамелі.
3. У гарячу солодку рідину одночасно поміщаємо яблука і гарбуз. Помішуючи, «варимо» інгредієнти в цукровому сиропі хвилин 5 на помірному вогні.
4. Карамелізовані шматочки яблук і гарбуза злегка скроплюємо лимонним соком, щоб розбавити нудотну солодкість десерту і надати салату додатковий смаковий відтінок.
5. Розкладаємо поки ще гарячі складові десерту по тарілках. Гарбуз розсортовувати нижнім шаром, а яблучні дольки викладаємо зверху по колу. Кунжутне насіння пару хвилин «сушимо» в сухий, чистої сковороді, а потім рясно обсипає ними майже готовий салат. До речі, кунжут в даному випадку можна замінити кедровими горішками - вийде нітрохи ні гірше!
6. Завершуємо барвисту композицію листям свіжої м'яти. Подається смачний салат з гарбуза з яблуком охолодженим, хоча тут все залежить від особистих переваг - можна приступати до трапези відразу ж після приготування, поки шматочки гарбуза і яблук ще не встигли охолонути.
Чи то салат, то чи десерт - яскраве, привабливе гарбузове блюдо - відмінний варіант для легкого полудня. Смачного!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 546
| Рейтинг: 0.0/0 |
|