Неділя
21.07.2019
09:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Овочеві салати


Салат з гарбуза з яблуком

Дивно, що всього за 10-15 хвилин можна приготувати симпатичний десерт, в якому поєднуються приємний смак і однозначна користь. Салат з гарбуза з яблуком - саме таке просте домашнє, але при цьому вельми апетитне блюдо. В даному рецепті свіжа гарбуз карамелізіруется разом з яблуком, а при подачі солодкі інгредієнти оформляються кунжутом і листям м'яти. За бажанням смачний салат з гарбуза можна доповнити горішками, сухофруктами, цукатами і т.п.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • яблука солодких сортів - 1-2 шт .;
  • м'якоть свіжого гарбуза - 200-250 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • лимонний сік - 1-2 ч. ложки;
  • цукор - 50 г;
  • кунжутне насіння - 1-2 ст. ложки;
  • м'ята - кілька листочків.


Смачний салат з гарбуза рецепт

Як приготувати салат з гарбуза

1. Чисті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. Якщо шкірка солодкого плоду тонка і ніжна, залишаємо, що не зрізуючи, проте в іншому випадку краще все-таки очистити яблука. М'якоть гарбуза, звільнивши від жорсткої шкірки, нарізаємо невеликими кубиками. Підготовлені половинки яблук шаткуємо тонкими часточками. 
 

2. У сковороді розтоплюємо шматок масла, додаємо цукор. Тримаємо суміш на повільному вогні одну-дві хвилини, чекаючи утворення тягучої карамелі. 
 

3. У гарячу солодку рідину одночасно поміщаємо яблука і гарбуз. Помішуючи, «варимо» інгредієнти в цукровому сиропі хвилин 5 на помірному вогні.
 

4. Карамелізовані шматочки яблук і гарбуза злегка скроплюємо лимонним соком, щоб розбавити нудотну солодкість десерту і надати салату додатковий смаковий відтінок. 
 

5. Розкладаємо поки ще гарячі складові десерту по тарілках. Гарбуз розсортовувати нижнім шаром, а яблучні дольки викладаємо зверху по колу. Кунжутне насіння пару хвилин «сушимо» в сухий, чистої сковороді, а потім рясно обсипає ними майже готовий салат. До речі, кунжут в даному випадку можна замінити кедровими горішками - вийде нітрохи ні гірше! 
 

6. Завершуємо барвисту композицію листям свіжої м'яти. Подається смачний салат з гарбуза з яблуком охолодженим, хоча тут все залежить від особистих переваг - можна приступати до трапези відразу ж після приготування, поки шматочки гарбуза і яблук ще не встигли охолонути.
 

Чи то салат, то чи десерт - яскраве, привабливе гарбузове блюдо - відмінний варіант для легкого полудня. Смачного!



Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 101 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019