Неділя
21.07.2019
09:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Сирник з маком

Готуємо пиріг сирник в духовці - ситну, смачну, що не нудотну випічку, ще й привабливу в розрізі. Цей десерт відомий в Мережі як «німецький маковий пиріг». Основа і верх вироби - солодка розсипчаста пісочна крихта, а серединка - ніжна, трохи волога сирна маса з рясними контрастними вкрапленнями маку. Цей апетитний десерт доречно як приготувати без приводу, так і подати гостям, особливо якщо доповнити порції повітряними вершками або кулькою пломбіру.

Багато рецептів з маком обов'язково вимагають попереднього запарювання і розтирання зерен в ступці. Наш сирник дозволяє обійтися без цієї досить клопіткою роботи. В цілому весь процес приготування не дуже трудомісткий, особливо з докладною покроковою інструкцією.
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 250 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 50 г.

Для начинки:
  • сир - 350 г;
  • молоко - 600 мл;
  • мак - 100 г;
  • цукор - 100 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • манка - 120 г;
  • вершкове масло - 80 г;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г).


Сирник в духовці рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати німецький сирник з маком

1. Готуємо тісто, а точніше пісочну крихту для пирога. Холодне тверде масло натираємо на крупкою тертці або дрібно рубаємо ножем, поміщаємо в робочу в миску. Додаємо відразу всю порцію борошна і цукру. Енергійно розтираємо вміст миски долонями - вся маса повинна перетворитися в дрібну розсипчасту крихту. 
 

2. Випікати сирник зручно в рознімної формі (в даному випадку інгредієнти розраховані на ємність діаметром 22 см). Прокладаємо форму пергаментним папером або змащуємо маслом, потім висипаємо більшу частину крихти (приблизно 2/3). Утрамбовуємо по дну рівномірним шаром. Форму з підставою майбутнього пирога, а також залишки крихти поки прибираємо в холодильник.
 

3. Готуємо начинку. Молоко змішуємо з двома видами цукру (звичайним і ванільним), додаємо масло.
 

4. Слідом всипаємо порцію сухих макових зерен. Помішуючи, доводимо молоко до кипіння.
 

5. Тонкою цівкою при безперервному перемішуванні додаємо манку. Знімаємо з вогню. 
 

6. Ми залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин - за цей час дрібна крупа набубнявіє, і суміш стане дуже густою.
 

7. Окремо збиваємо сир з яйцем. Працюємо міксером до отримання ніжної, максимально однорідної консистенції. Віддаємо перевагу сиру з мінімальною зернистістю і краще високим відсотком жирності. 
 

8. З'єднуємо сирну суміш з макової. Ретельно перемішуємо або злегка збиваємо. Начинка виходить досить густа, в'язка. 
 

9. Дістаємо форму з холодильника. На шар крихти викладаємо сирно-макову масу, розрівнюємо начинку.
 

10. Зверху рівномірно засипаємо залишками крихти, не залишаючи прогалин.
 

11. Випікаємо сирник близько години (духовку попередньо прогріваємо до 180 градусів). Гарячий пиріг охолоджуємо, а потім прибираємо на ніч у холодильник для закріплення форми.
 

12. Дістаємо вже охолоджений сирник. Акуратно проходимся ножем уздовж стінок, щоб відокремити шар начинки від форми. Потім знімаємо кільце, нарізаємо пиріг. За бажанням доповнюємо десерт сметаною. 
 

Пиріг сирник в духовці готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 88 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019