Домашня кухня
Кобб салат |
Суп з перловкою і куркою |
Судак, запечений в духовці у фользі |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Американський яблучний пиріг (класичний яблучний пай)
Ідеальний кондитерський «тандем» - яблука плюс кориця - універсальна начинка для будь-якої випічки. Не виняток і наш сьогоднішній рецепт - класичний американський яблучний пиріг (american pie). Тут поєднується рясне кількість розм'якшених солодких фруктів, оповитих тонкою оболонкою нейтрального тесту, що вабить пряний аромат і приголомшливий смак.
Приготований без особливих зусиль, важкодоступних і дорогих продуктів, простий яблучний пай миттєво створює за столом душевну атмосферу. А з доповненням у вигляді кульки пломбіру пиріг гідний навіть званого чаювання.
Складові:
- яблука кисло-солодкі - 900 г;
- кориця мелена - 1 ч. ложка;
- мускатний горіх - ¼ ч. ложки;
- лимонний сік - 2 ст. ложки;
- цукор - 150 г;
- крохмаль картопляний - 3 ст. ложки.
Для тесту:
- вершкове масло - 250 г;
- борошно - 350 г;
- сіль - 1 ч. ложка без гірки;
- вода крижана - приблизно 120 мл.
Американський яблучний пиріг рецепт класичний з фото
Як приготувати яблучний пай
1. У глибоку миску просіваємо відразу всю норму борошна. Додаємо сіль, розмішуємо.
2. Охолоджене тверде масло нарізаємо кубиками, додаємо до борошняної масі.
3. Активно розтираємо суміш вручну до отримання крихти.
4. Поступово підливати воду, замішуючи тісто. Рідина повинна бути дуже холодною (можна заздалегідь прибрати її в морозильну камеру, або додати шматочки льоду). Кількість води регулюємо по ситуації - її може знадобитися менше (все залежить від якості масла і муки). Орієнтиром буде служити консистенція тесту - воно повинно вийти однорідним і еластичним, що не прилипає до долонь. Збираємо борошняну масу в кулю, запечатує харчовою плівкою і прибираємо хвилин на 30-40 в морозильну камеру.
Начинка для американського яблучного пирога рецепт
5. Зрізавши шар шкірки і видаливши серцевину, ділимо яблука на четвертинки, нарізаємо шматочками товщиною приблизно 0,5 см. Складаємо в глибоку миску, поливаємо лимонним соком і перемішуємо. Рекомендуємо вибирати для рецепта міцні яблука з помітною кислинкою - з ними пиріг виходить найбільш вдалим.
6. Посипаємо яблучні дольки цукром, кидаємо корицю і мускатний горіх. Не забуваємо додати картопляний крохмаль, який зробить начинку в'язкою і допоможе зберегти всі соки всередині пирога. Старанно перемішуємо яблука.
7. Приблизно 2/3 охолодженого тіста розкочуємо на присипаної борошном поверхні. Формуємо круглий пласт товщиною 3 мм, переносимо в форму діаметром 28 см. Утрамбовуємо тісто по дну і притискаємо по стінках, формуючи бортики висотою 3-4 см. Уважно стежимо, щоб тонка основа не порвалася! Надлишки тесту по краях зрізаємо. На борошняної шар викладаємо яблука з соком, що виділився, розподіляємо рівномірно.
8. Залишки тесту розгортаємо в пласт товщиною 3 мм, розрізаємо на смужки шириною 1,5-2 см. Викладаємо на пиріг у вигляді решітки. Борти тесту підгинаємо до начинки.
9. За бажанням змащуємо поверхню пирога збитим яйцем для отримання апетитною рум'яної скоринки, а потім відправляємо виріб в прогріту до 190 градусів духовку на 45-50 хвилин.
10. Готовий американський яблучний пиріг можна подавати як теплим, так і охолодженим.
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 784
| Рейтинг: 0.0/0 |
|