Домашня кухня
Манти з м'ясом (з фаршем) |
Картопля з беконом в духовці |
Салат Коул слоу |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пісочний пиріг з полуницею
Пісочний пиріг з полуницею - проста домашня випічка без вишуканості і дорогих компонентів. Проте дуже приваблива, апетитна, що створює за столом теплу і душевну атмосферу. Основа цього пирога - тонка, розсипчаста і солодка «кошик» з традиційного пісочного тіста, замішаного на суміші масла, борошна, цукру, жовтка і невеликої порції розпушувача. В середині прокладена ароматна полунична начинка, залита зверху ніжною вершковою масою. В результаті виходить цікава різнофактурна солодкість і гідний смак!
За бажанням замість полуниці можна розподілити по пісковому Коржу інші ягоди - вишню, чорницю, малину, чорну смородину і т.д. Підійдуть свіжі сезонні або заморожені / консервовані плоди. Але все ж зі свіжою полуницею - один з найсмачніших, яскравих і ароматних варіантів.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- цукор - 50 г;
- яєчний жовток - 1 шт .;
- борошно - 150-180 г;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка.
Для начинки:
Для заливки:
- вершки 20% - 200 мл;
- цукор - 70 г;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 1 ст. ложка;
- ванільний цукор - пакетик (8-10 г);
Пісочний пиріг з полуницею рецепт з фото крок за кроком
Першою готуємо пісочну основу. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника - даємо йому час підтанути при кімнатній температурі. Коли масляна маса розм'якшиться і стане податливою, засипаємо її цукром і інтенсивно розтираємо виделкою.
Відокремивши від білка, який в цьому рецепті не буде потрібно, додаємо до масляної масі жовток. Розмішуємо.
Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо до рідкої желтково-масляної суміші. Замішуємо м'яке і пластичне пісочне тісто. Довго місити не потрібно - як тільки маса вбере в себе всю муку, формуємо єдиний кому і переходимо до наступного кроку.
Чи не охолоджуючи, відразу ж розтягуємо тісто всередині форми діаметром 22 см. По краю піднімаємо борт заввишки близько 3 см. Проколюємо пласт виделкою по всьому периметру, щоб при подальшому випіканні корж не роздувається. Тепер прибираємо форму з підготовленою основою на 30-40 хвилин в холодильник або хвилин на 15 в морозильну камеру - перед відправкою в духову піч корж потрібно добре охолодити.
Для заливки розтираємо яйця з борошном, звичайним і ванільним цукром.
Додаємо вершки, перемішуємо до з'єднання компонентів.
Форму з охолодженої основою ставимо в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Полуницю промиваємо, зриваємо «хвостики». Розрізаємо кожну ягоду на 4 пластини або навпіл, якщо полуниця дрібна. Викладаємо на напівготовий корж.
Зверху заливаємо ягоду білим вершковим складом і відправляємо пісочний пиріг назад в духовку.
Випікаємо ще 30-50 хвилин (до моменту, коли вся рідка заливка «схопиться»). Температуру підтримуємо на колишній позначці. Готовий пісочний пиріг з полуницею повністю охолоджуємо в формі, потім дістаємо.
Розрізаємо на шматочки і подаємо!
Пісочний пиріг з полуницею готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 02.06.2018
|
Переглядів: 1776
| Рейтинг: 0.0/0 |
|