Неділя
21.07.2019
09:35
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Сазан запечений в духовці

Сазан запечений в духовці і фарширований овочами виглядає красиво і ефектно! При подачі таке блюдо викличе справжній «фурор», ставши головним акцентом святкового столу. Варто відзначити, що крім урочистого зовнішнього вигляду приготована риба порадує і приємним смаком, адже при запіканні у фользі рибна тушка зберігає всю соковитість, а завдяки овочам і зелені ще й насичується дивним ароматом. Однак слід приділити особливу увагу обробці сазана: ретельно видаляйте всі нутрощі, щоб уникнути гіркуватого присмаку або купуйте вже випотрошену рибу.
 
Складові:
  • сазан - близько 3 кг;
  • лимон - 1 шт .;
  • свіжі помідори - 2 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сметана - 3-4 ст. ложки;
  • кріп - пучок;
  • оливкова олія - 2 ст. ложки;
  • сіль, спеції - за смаком.


Сазан фарширований запечений в духовці рецепт

Як приготувати сазана в духовці

1. Насамперед підготуємо рибу. Очищаємо сазана від луски, зрізаємо плавники і видаляємо нутрощі. Оброблену рибу промиваємо і цілком укладаємо на деко, застелений фольгою. Гарненько натираємо тушку сіллю, перцем і улюбленими спеціями з усіх боків. Поверхня риби скроплюємо оливковою олією. 
 

2. Тепер займемося овочами, якими будемо фарширувати сазана. Промиті і сухі помідори нарізаємо невеликими скибочками, очищену цибулину шаткуємо «пір'ям». 
 

3. Зрізавши з моркви верхній шар, рубаємо яскраво-помаранчевий коренеплід кружечками. Лимон нарізаємо тонкими «дисками». 
 

4. Поверхня і внутрішню частину риби промазуємо сметаною. Лук, помідори та моркву змішуємо в окремій ємності, злегка посипаємо сіллю. Отриманою сумішшю заповнюємо внутрішню частину сазана, залишки овочів викладаємо поруч з фаршированої тушкою.
 

5. На поверхні риби ножем робимо глибокі надрізи, а потім в утворилися «кишені» поміщаємо по одному лимонному кружечку. Викладаємо на деко пару цілих гілочок кропу - зелень в даному випадку застосовується лише для аромату, тому подрібнювати її не потрібно (коли сазан приготується, зневоднений кріп можна буде викинути). Накривши деко другим листом фольги, відправляємо в розпечену духовку. Запікаємо рибу близько години при температурі 180 градусів (час готування залежить від розміру тушки). 
 

6. Дбайливо, щоб не пошкодити цілісність риби, викладаємо свіжоприготованого сазана на піднос, оформляємо зеленню, овочами і лимоном. За бажанням можна доповнити барвистий «натюрморт» яскравими журавлинний ягодами. При подачі нарізаємо рибу порційними шматками. Сервіруємо з простим гарніром, наприклад, відвареним рисом.
 

Сазан запечений в духовці готовий! Насолоджуємося ніжною і ароматною рибкою! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 109 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019