Домашня кухня
Торт «Мімоза» |
Пиріг з куркою і грибами |
Салат з печінки тріски з овочами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Шашлик на шпажках в духовці
Із закінченням літа і теплої погоди, як правило, закінчується і сезон шашликів на природі. Однак і в холодні непогожі дні іноді так хочеться порадувати себе соковитим м'ясом, прожареним на шампурах ... Не варто сумувати і ностальгувати за минулим літнім дням, адже шашлик на шпажках в духовці можна приготувати в будь-який час року! До речі, для цього зовсім не обов'язково мати духову піч з грилем, досить скористатися найпростішою духовкою і звичайним листом.
Смачне, апетитне м'ясо, насаджене на дерев'яні палички - хороша ідея урізноманітнити буденний або святковий стіл.
Складові:
- свинина (шийка або окіст) - 1 кг;
- цибулина - 1-2 шт .;
- оцтова есенція 70% - 1-1,5 ст. ложки (або сік 1 невеликого лимона);
- майонез - 3-4 ст. ложки;
- базилік - за смаком;
- сіль, спеції - за смаком;
- зелень, свіжі овочі - для подачі.
Соковитий шашлик на шпажках в духовці рецепт
Як замаринувати домашній шашлик
1. Свинину промиваємо, ріжемо невеликими шматочками. Розміщуємо м'ясо в глибоку миску. Туди ж кладемо очищений і нарізаний кільцями цибулю.
2. Для аромату обсипає м'ясні шматочки запашним базиліком. Також можна збагатити і наситити смак майбутнього шашлику улюбленими пряними травами.
3. Солимо м'ясо, приправляємо меленим перцем і обсипає улюбленими спеціями.
4. Вливаємо в миску оцет (або скроплюємо свинину соком лимона). Відразу ж додаємо майонез і енергійно перемішуємо м'ясо руками, залишаємо як мінімум на 1 годину. Маринад для свинини з оцтом ідеальний для шашлику, так як завдяки оцтової кислоти м'ясо стає м'якше і смачніше, а готову страву набуває приємну і характерну кислинку.
5. Уже промаринуватися свинину нанизуємо на шпажки, чергуючи м'ясні шматки з кільцями цибулі. За бажанням можна насадити на дерев'яні палички ще й соковиті томати або, наприклад, шматочки солодкого перцю, щоб готову страву виглядало яскравіше і смачніше.
Як зробити шашлик зі свинини в духовці на шпажках
6. Викладаємо наш майбутній шашлик на деко, застелений пергаментом. М'ясо на шпажках в духовці готується досить швидко: якщо шматочки невеликі, хвилин 25-30 при температурі 200 градусів буде цілком достатньо. Не забувайте періодично повертати палички, щоб м'ясні шматочки запеклася рівномірно.
7. Гарячу і апетитну свинину подаємо прямо на паличках, доповнивши страву зеленню і овочами. Шашлик в духовці на шпажках готовий! Зверніть увагу, що до соковитою і ароматною свинині ідеально підійде солодкий соус для м'яса.
М'ясо на шпажках в духовці виходить неймовірно смачним, до того ж, виглядає готову страву дуже навіть естетично. Насолоджуйтесь домашнім шашликом в будь-який час року! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 871
| Рейтинг: 0.0/0 |
|