Неділя
21.07.2019
09:34
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Шашлик на шпажках в духовці

Із закінченням літа і теплої погоди, як правило, закінчується і сезон шашликів на природі. Однак і в холодні непогожі дні іноді так хочеться порадувати себе соковитим м'ясом, прожареним на шампурах ... Не варто сумувати і ностальгувати за минулим літнім дням, адже шашлик на шпажках в духовці можна приготувати в будь-який час року! До речі, для цього зовсім не обов'язково мати духову піч з грилем, досить скористатися найпростішою духовкою і звичайним листом.

Смачне, апетитне м'ясо, насаджене на дерев'яні палички - хороша ідея урізноманітнити буденний або святковий стіл.
 
Складові:
  • свинина (шийка або окіст) - 1 кг;
  • цибулина - 1-2 шт .;
  • оцтова есенція 70% - 1-1,5 ст. ложки (або сік 1 невеликого лимона);
  • майонез - 3-4 ст. ложки;
  • базилік - за смаком;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • зелень, свіжі овочі - для подачі.


Соковитий шашлик на шпажках в духовці рецепт

Як замаринувати домашній шашлик

1. Свинину промиваємо, ріжемо невеликими шматочками. Розміщуємо м'ясо в глибоку миску. Туди ж кладемо очищений і нарізаний кільцями цибулю. 
 

2. Для аромату обсипає м'ясні шматочки запашним базиліком. Також можна збагатити і наситити смак майбутнього шашлику улюбленими пряними травами. 
 

3. Солимо м'ясо, приправляємо меленим перцем і обсипає улюбленими спеціями. 
 

4. Вливаємо в миску оцет (або скроплюємо свинину соком лимона). Відразу ж додаємо майонез і енергійно перемішуємо м'ясо руками, залишаємо як мінімум на 1 годину. Маринад для свинини з оцтом ідеальний для шашлику, так як завдяки оцтової кислоти м'ясо стає м'якше і смачніше, а готову страву набуває приємну і характерну кислинку. 
 

5. Уже промаринуватися свинину нанизуємо на шпажки, чергуючи м'ясні шматки з кільцями цибулі. За бажанням можна насадити на дерев'яні палички ще й соковиті томати або, наприклад, шматочки солодкого перцю, щоб готову страву виглядало яскравіше і смачніше. 
 

Як зробити шашлик зі свинини в духовці на шпажках

6. Викладаємо наш майбутній шашлик на деко, застелений пергаментом. М'ясо на шпажках в духовці готується досить швидко: якщо шматочки невеликі, хвилин 25-30 при температурі 200 градусів буде цілком достатньо. Не забувайте періодично повертати палички, щоб м'ясні шматочки запеклася рівномірно. 
 

7. Гарячу і апетитну свинину подаємо прямо на паличках, доповнивши страву зеленню і овочами. Шашлик в духовці на шпажках готовий! Зверніть увагу, що до соковитою і ароматною свинині ідеально підійде солодкий соус для м'яса. 
 

М'ясо на шпажках в духовці виходить неймовірно смачним, до того ж, виглядає готову страву дуже навіть естетично. Насолоджуйтесь домашнім шашликом в будь-який час року! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 99 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019