Домашня кухня
Салат з картоплею фрі |
Курячі крильця в медово-соєвому соусі в духовці |
Картопляні оладки з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром
Любителям смачної і оригінально оформленої випічки пропонуємо детальний рецепт ситного пирога «Соняшник» з м'ясом і сиром. В якості основи тут просте дріжджове тісто, яке готується досить просто, без опари і зайвих клопотів. Для начинки в нашому прикладі використовується м'ясо, але взявши за ідею оформлення у вигляді квітки, такий пиріг можна готувати з різними наповнювачами.
Для рецепта підійде не тільки м'ясний, але і курячий фарш, також можна спробувати варіанти з овочевою або фруктовою начинкою. Випічка в будь-якому випадку буде виглядати нарядно і апетитно! Отже, готуємо пиріг «Соняшник» за рецептом з фото.
Складові:
Для тесту:
- молоко - 100 мл;
- вершкове масло - 50 г;
- дріжджі сухі (швидкодіючі) - 2 ч. ложки;
- яйце - 1 шт. (+ 1 жовток для змащування пирога);
- цукор - 1 ст. ложка;
- сіль дрібна - ½ ч. ложки;
- борошно - близько 400 г.
Для начинки:
- змішаний фарш - 250 г;
- сир - 100 г;
- цибуля - 1 невелика головка;
- часник - 1 зубчик;
- сіль, спеції - за смаком;
- борошно - 2 ч. ложки;
- вода - 2-3 ст. ложки;
- рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.
Для декору:
Пиріг «Соняшник» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати тісто для пирога «Соняшник» з м'ясом і сиром
1. Починаємо з тіста. Вершкове масло розтоплюємо до однорідності, змішуємо з підігрітим молоком. Додаємо цукор і сухі дріжджі (попередньо перевіряємо температуру олійно-молочної суміші - для розчинення дріжджів рідина обов'язково повинна бути теплою, але не гарячою). Ретельно розмішуємо вміст миски і залишаємо хвилин на 5.
2. Далі вбиваємо яйце, додаємо сіль. Поступово підсипає просіяне борошно, замішуємо тісто. Коли борошняна маса подзагустеет і стане погано перемішуватися віночком або ложкою, переходимо до ручного замісу.
3. Борошно підсипає до тих пір, поки маса не перестане липнути до долонь, але не переусердствуем - тісто повинно вийти м'яким. Збираємо готову борошняну масу в кулю, поміщаємо в миску і прибираємо в тепло на годину (тісто має «підрости» і збільшитися в об'ємі вдвічі).
Як зробити м'ясну начинку для пирога «Соняшник»
4. На розігрітій сковороді з 2-3 ложками олії обсмажуємо до м'якості порубаний дрібно цибулю, потім завантажуємо фарш. Розминаємо м'ясну масу виделкою, позбавляємося від великих грудок.
5. Готовий смажений фарш солимо, приправляємо улюбленими спеціями за смаком, додаємо зубчик часнику, вичавлений через прес. Щоб м'ясна маса краще тримала форму в пирозі, всипаємо борошно, перемішуємо і вливаємо воду. Знімаємо фарш з вогню.
Як зробити пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром
6. Тісто, що підійшло поділяємо навпіл. Одну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт, викладаємо на пергамент. Щоб коржик вийшла ідеально рівна, краї тіста обрізаємо по круглій тарілці або кришці від каструлі.
7. Беремо піалу діаметром менше розкатаної заготовки, поміщаємо на середину коржики і злегка натискаємо. Таким чином ми позначимо місце для нанесення фаршу.
8. М'ясну масу викладаємо невеликою гіркою, що не заступаючи за намічені межі. Сир натираємо крупно і рівномірно розподіляємо навколо фаршу.
9. З решти тіста розкочуємо коло, повністю накриваємо начинку. Зверху знову злегка натискаємо піалою, щоб виділити центр пирога. Для формування «пелюсток», гострим ножем робимо надрізи від наміченої межі до країв пирога (як показано на фото). Відстань між надрізами 3-4 см.
10. Вивертаємо сирною начинкою вгору кожну надрізану частина тесту. Ретельно защипуємо нижню і бічну сторону «пелюстки», а верх злегка відкриваємо. Таким чином, наш пиріг стає схожим на «Соняшник».
11. Акуратно переносимо пергамент із заготівлею на деко. Накривши рушником, залишаємо наш сформований «квітка» хвилин на 15-20. Потім всю поверхню майбутнього пирога змащуємо збовтаним зі столовою ложкою води жовтком. Середину «Соняшнику» обсипає маком для імітації насіння.
12. Випікаємо пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром в духовці, нагрітій до 180 градусів близько 25-30 хвилин (до легкого зарум'янювання). Злегка остудити, знімаємо випічку з пергаменту і подаємо до столу.
Пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром готовий! Ріжемо на шматочки і дегустуючи! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
|
Переглядів: 1064
| Рейтинг: 0.0/0 |
|