Неділя
21.07.2019
09:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг «Сльози ангела»

Сирний пиріг «Сльози ангела» - це поєднання тонкої пісочної основи, дуже ніжною начинки і «повітряного» шару білкового суфле. Приємний смак, оригінальний зовнішній вигляд, проста і цікава технологія приготування ... Спробувати цей пиріг варто однозначно!

Назва рецепта вибрано невипадково. Вся справа в тому, що на поверхні готового десерту утворюються маленькі крапельки медового кольору - «сльози ангела». Виглядає цікаво і дуже красиво! І навіть не треба трудитися над оформленням - пиріг прикрашає себе сам!
 
Складові:

Тісто:
  • вершкове масло - 80 г;
  • розпушувач - 1 ч. ложка;
  • цукор - 2 ст. ложки;
  • борошно - 150 г;
  • яйце - 1 шт.

Начинка:
  • сир від 9% - 500 г;
  • сметана 20% - 100 г;
  • манка - 1 ст. ложка;
  • цукор - 80 г;
  • яєчні жовтки - 3 шт .;
  • ванільний цукор - 10 г.

Суфле:
  • яєчні білки - 3 шт .;
  • цукор - 3 ст. ложки.


Пиріг «Сльози ангела» рецепт з фото крок за кроком

Як зробити тісто для пирога «Сльози ангела»

1. Борошно перемішуємо з розпушувачем. 
 

2. Тверде масло нарізаємо невеликими шматочками, додаємо до сухої суміші. Масляний брусок повинен бути сильно охолодженим.
 

3. Енергійно перетираємо інгредієнти вручну або за допомогою комбайна до отримання дрібної крихти. 
 

4. Окремо злегка збиваємо яйце з цукром. Додаємо до борошняної крихті.
 

5. Ретельно вимішуємо компоненти до отримання м'якого однорідного тесту. Скачує в кулю, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо хвилин на 30 в холодильник.
 

6. Форму для випічки діаметром 22 см для зручності прокладаємо пергаментом. Розподіляємо долонями охолоджене тісто - розтягуємо рівномірним шаром, формуючи короткі бортики. 
 

Сирна начинка для пирога «Сльози ангела» рецепт

7. Сир з'єднуємо зі сметаною, манкою, цукром (ванільним і звичайним). 
 

8. Жовтки, акуратно відокремивши від білків, додаємо до складових начинки. Білкову суміш поки прибираємо в холодильник. 
 

9. Змішуємо інгредієнти занурювальним блендером в єдину масу. 
 

10. Викладаємо сирну суміш на шар тіста, вирівнюємо поверхню. Відправляємо пиріг в прогріту духовку на 25-30 хвилин. Температура - 180 градусів. 
 

Білкове суфле для пирога «Сльози ангела» рецепт

11. Дістаємо з холодильника білки, міксером збиваємо в рясну піну. Поступово підсипає цукор, збільшуючи темп оборотів. Обов'язково добиваємося стійких піків (тобто отримання міцної маси, яка тримає форму і залишається нерухомою навіть при перевертанні миски). 
 

12. Наносимо збиті білки суцільним шаром на сирну начинку. Намагатися ідеально розрівняти суфле немає необхідності - недбалі «вихори» зроблять пиріг ще більш привабливим. Можна навіть спеціально нанести хвилеподібні рухи ложкою. 
 

13. Знижуємо температуру до 160 градусів і відправляємо пиріг в духовку на 10-15 хвилин. Довше тримати не потрібно - як тільки верх білкової маси придбає світло-бежевий відтінок, дістаємо випічку. 
 

14. Повністю охолодити пиріг і тільки потім витягуємо з форми. Перед подачею охолоджуємо сирний десерт в холодильнику. При охолодженні пиріг «почне плакати» - на поверхні суфле виступлять маленькі крапельки, що виправдовують назву рецепта. 
 

15. Пиріг «Сльози ангела» готовий! Насолоджуємося ніжним смаком! 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 123 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019