П`ятниця
19.04.2024
20:00
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/56482784.jpg
Курячий шашлик в духовці
/_pu/1/09914242.jpg
Запечені роли
/_pu/1/13085340.jpg
Цвітна капуста в клярі
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Медова пряник з яблуками

Пропонуємо простий покроковий рецепт медової пряники - смачною солодкої випічки для ароматного чаювання. Тісто приготуємо на воді і рослинному маслі, без використання яєць і молочних продуктів, завдяки чому виріб вийде абсолютно пісним. Однак це зовсім не означає, що випічка вийде мізерною і занадто простий, скоріше навпаки - масло відіграє важливу роль, зволожуючи м'якуш, при цьому пряник прекрасно пропікається і навіть при значній висоті залишається повітряної пористої і пухкої. Тому радимо звернути увагу на цей рецепт не тільки тим, хто поститься, але і всім любителям апетитних медових солодощів.

І без того насичену за смаком і кольором медову пряник доповнимо какао-порошком, що зробить м'якуш ще більш яскравим як за зовнішніми, так і за смаковими якостями. На довершення посилимо теплий аромат, кинувши в тісто трохи кориці, і злегка оформимо виріб часточками яблук. Останні крім декору виконують й іншу роль - вдало відтіняють медову солодкість випічки легкою кислинкою.
 
Складові:
  • мед - 3 ст. ложки;
  • борошно - 200 г;
  • рослинне масло - 100 мл;
  • вода - 200 мл;
  • цукор - 150 г;
  • какао-порошок - 2 ст. ложки;
  • сода - 1 ч. ложка;
  • волоські горіхи - 50 г;
  • яблука кисло-солодкі - 2 шт .;
  • сіль - пучку;
  • кориця мелена - ½ ч. ложки.


Медова пряник простий рецепт з фото

Як готувати пісну медову пряник з яблуками

1. У невеликій каструльці змішуємо воду, мед, сіль і цукор. Тримаємо на помірному вогні - чекаємо моменту, коли мед і кристали цукру повністю розчиняться в гарячої рідини. 
 

2. Потім додаємо соду (гасити необов'язково). Інтенсивно перемішуємо, ретельно розчиняючи порошок. Медова маса відразу покриється білою піною (реакція нагадує кипіння).
 

3. Знімаємо з вогню, переливаємо пінну суміш в зручну для замісу тіста посуд. Додаємо рослинне масло - як і для будь-якої випічки, використовуємо тільки рафінована (нерафінована зіпсує виріб неприємним присмаком). Додаємо горіхи, попередньо порубавши в чаші блендера / комбайна, але не в пил - залишаємо шматочки середнього розміру. 
 

4. Борошно, корицю і какао змішуємо окремо. Просіявши через сито, додаємо до теплої медової масі. Розмішуємо, розчиняючи все сухі згустки. Готова маса по консистенції виходить приблизно як тісто на оладки.
 

5. Переливаємо тягуче тісто в форму, прокладену пергаментним папером або змащену маслом. В даному прикладі діаметр ємності 20 см, можна використовувати і більш велику, але тоді пряник вийде тонше. Від товщини шару буде залежати і час випікання. 
 

6. З яблук зрізаємо шар шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкими часточками і в довільному порядку викладаємо на шар тіста. Бажано віддати перевагу кисло-солодким зеленим яблукам - з ними випічка буде смачніше. 
 

7. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин при температурі 180 градусів (час може відрізнятися в залежності від духовки і висоти пряники). Перевіряємо готовність за допомогою шпажки / зубочистки, проткнув середину м'якушки. Якщо паличка виходить сухою, без частинок сирого тесту, значить медова пряник повністю пропеклась! 
 

8. Остужаем випічку, дістаємо з форми. Ріжемо порційними трикутниками і подаємо. 
 

Медова пряник з яблуками готова! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 572 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024