Домашня кухня
Курячий суп з рисом і картоплею |
Лоранскій пиріг з куркою і грибами |
Класичний вінегрет з горошком |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Фаршировані перці з фаршем і рисом
Фаршировані перці з фаршем і рисом по набору продуктів і способу приготування нагадують популярні голубці , але готуються набагато простіше і швидше. В даному випадку на підготовку головного інгредієнта - солодкого болгарського перцю йдуть лічені хвилини, адже необхідно тільки позбавити його від насіння і злегка обсмажити.
Начиняти такі перці можна різною начинкою. У нашому рецепті буде класичний варіант - стандартний фарш, овочі і рисова крупа. Доповнимо все це сметанним соусом і отримаємо чудове ароматне блюдо!
Складові:
- солодкі перці - 5-7 шт .;
- фарш (свинина + яловичина) - 400 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт .;
- морква - 1 велика;
- помідори свіжі - 2 шт .;
- томатна паста - 1 ст. ложка;
- рис - 30 г;
- часник - 1-2 зубці;
- петрушка або кріп - маленький пучок;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для обсмажування) - 50-80 мл.
Для соусу:
- сметана - 200 г;
- томатна паста - 3 ст. ложки;
- вода - близько 500 мл;
- сіль за смаком.
Фаршировані перці з фаршем і рисом рецепт з фото
Як приготувати фаршировані перці з м'ясом
1. Прибравши плодоніжки з насінням, ретельно промиваємо перці, протираємо насухо серветками. Злегка обсмажуємо підготовлені плоди з кожного боку на прогрітому маслі. Як тільки перці покриються золотистою скоринкою, перекладаємо їх в інший посуд - звільняємо сковороду.
2. Цибулю дрібно нарізаємо. Половину порції, помішуючи, обсмажуємо до м'якості.
3. Моркву натираємо крупно. Половину морквяної стружки завантажуємо до обсмаженої цибулі. Помішуючи, пасеруємо овочеву суміш 3-4 хвилини.
4. З'єднуємо фарш з морквяно-цибулевої засмажкою, вичавленим через прес часниковими зубцями і відвареним до напівготовності рисом.
5. Зелень подрібнюємо ножем, додаємо до м'ясної маси. Помідори очищаємо (заливаємо окропом, залишаємо на пару хвилин, а потім обполіскувати крижаною водою і знімаємо размягченную шкурку). М'якоть томатів дуже дрібно нарізаємо або подрібнюємо в однорідну «кашку» з допомогою блендера, завантажуємо до фаршу. Для підсилення смаку додаємо ложку консервованої пасти.
6. Солимо, перчимо і дуже ретельно вимішуємо м'ясну начинку для перців.
Як приготувати соус для фаршированих перців
7. Другу частину цибулі змішуємо з залишками морквяної стружки, завантажуємо в сотейник або каструлю, де будуть гаситися перці.
8. Перці начиняє м'ясною масою, викладаємо на морквяно-цибулевий шар.
9. Сметану перемішуємо з консервованої пастою, розбавляємо водою, солимо до смаку. Заливаємо рідким соусом перці. Накриваємо кришкою. Тушкуємо близько 40-50 хвилин на повільному вогні (соус повинен слабо кипіти).
10. Подаємо страву в супроводі зелені. Фаршировані перці з фаршем і рисом в томатно-сметанному соусі готові!
Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 992
| Рейтинг: 0.0/0 |
|