Неділя
21.07.2019
10:09
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Фаршировані перці з фаршем і рисом

Фаршировані перці з фаршем і рисом по набору продуктів і способу приготування нагадують популярні голубці , але готуються набагато простіше і швидше. В даному випадку на підготовку головного інгредієнта - солодкого болгарського перцю йдуть лічені хвилини, адже необхідно тільки позбавити його від насіння і злегка обсмажити.

Начиняти такі перці можна різною начинкою. У нашому рецепті буде класичний варіант - стандартний фарш, овочі і рисова крупа. Доповнимо все це сметанним соусом і отримаємо чудове ароматне блюдо!

Складові: 
  • солодкі перці - 5-7 шт .;
  • фарш (свинина + яловичина) - 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт .;
  • морква - 1 велика;
  • помідори свіжі - 2 шт .;
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • рис - 30 г;
  • часник - 1-2 зубці;
  • петрушка або кріп - маленький пучок;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло (для обсмажування) - 50-80 мл.

Для соусу:
  • сметана - 200 г;
  • томатна паста - 3 ст. ложки;
  • вода - близько 500 мл;
  • сіль за смаком.

Фаршировані перці з фаршем і рисом рецепт з фото

Як приготувати фаршировані перці з м'ясом

1. Прибравши плодоніжки з насінням, ретельно промиваємо перці, протираємо насухо серветками. Злегка обсмажуємо підготовлені плоди з кожного боку на прогрітому маслі. Як тільки перці покриються золотистою скоринкою, перекладаємо їх в інший посуд - звільняємо сковороду. 
 

2. Цибулю дрібно нарізаємо. Половину порції, помішуючи, обсмажуємо до м'якості. 
 

3. Моркву натираємо крупно. Половину морквяної стружки завантажуємо до обсмаженої цибулі. Помішуючи, пасеруємо овочеву суміш 3-4 хвилини. 
 

4. З'єднуємо фарш з морквяно-цибулевої засмажкою, вичавленим через прес часниковими зубцями і відвареним до напівготовності рисом. 
 

5. Зелень подрібнюємо ножем, додаємо до м'ясної маси. Помідори очищаємо (заливаємо окропом, залишаємо на пару хвилин, а потім обполіскувати крижаною водою і знімаємо размягченную шкурку). М'якоть томатів дуже дрібно нарізаємо або подрібнюємо в однорідну «кашку» з допомогою блендера, завантажуємо до фаршу. Для підсилення смаку додаємо ложку консервованої пасти. 
 

6. Солимо, перчимо і дуже ретельно вимішуємо м'ясну начинку для перців.
 

Як приготувати соус для фаршированих перців

7. Другу частину цибулі змішуємо з залишками морквяної стружки, завантажуємо в сотейник або каструлю, де будуть гаситися перці. 
 

8. Перці начиняє м'ясною масою, викладаємо на морквяно-цибулевий шар. 
 

9. Сметану перемішуємо з консервованої пастою, розбавляємо водою, солимо до смаку. Заливаємо рідким соусом перці. Накриваємо кришкою. Тушкуємо близько 40-50 хвилин на повільному вогні (соус повинен слабо кипіти). 
 

10. Подаємо страву в супроводі зелені. Фаршировані перці з фаршем і рисом в томатно-сметанному соусі готові! 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 139 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019