Понеділок
17.06.2019
00:16
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


М'ясний пиріг «Хризантема»

У сезон негоди і холодної погоди пропонуємо скрасити похмурі вечори ароматної домашньою випічкою. У цій статті розглянемо рецепт цікавого і симпатичного м'ясного пирога «Хризантема». М'яке, «повітряний» дріжджове тісто в поєднанні з фаршем та сиром утворює апетитне і дуже ситне блюдо - досить доповнити такий пиріг свіжим овочевим салатом і можна отримати повноцінний обід або вечерю.

Незважаючи на те, що м'ясний пиріг «Хризантема» складається з безлічі маленьких тестяних «пелюсток», він не розвалюється і відмінно тримає форму при нарізці. У зв'язку з цим шматочок готової випічки буде зручно взяти на роботу або дати дітям до школи в якості перекусу. Давайте ж приступимо до процесу - готуємо м'ясний пиріг «Хризантема» за рецептом з фото крок за кроком.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 125 мл;
  • кефір - 125 мл;
  • дріжджі - 7 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • сіль - 1 ч. ложка (або за смаком);
  • рослинне (рафінована) масло - 6 ст. ложок;
  • борошно - близько 500 г.

Для начинки:
  • м'ясний фарш - близько 500 г;
  • цибуля - 1 головка;
  • часник - 1 зубець;
  • сир - 100-130 г;
  • сіль, перець - за смаком.

Для змащення пирога:
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • вода - 1 ст. ложка.


М'ясний пиріг «Хризантема» рецепт з фото покроковий

Як зробити тісто для пирога «Хризантема»

1. Молоко розігріваємо. Розчиняємо в теплій (але не гарячої!) Рідини цукор і швидкодіючі сухі дріжджі. Активно розмішуємо і залишаємо хвилин на 5. 
 

2. Далі додаємо рослинне масло, вбиваємо свіже яйце. Кидаємо сіль і вливаємо кефір кімнатної температури. З'єднуємо компоненти віночком. 
 

3. Невеликими порціями вводимо просіяне борошно до рідкої суміші. Спочатку розмішуємо борошняну масу ложкою або віночком, а коли тісто почне густіти, переходимо до замісу вручну. 
 

4. Добиваємося отримання еластичною, м'якою і однорідної текстури. Чи не поспішаємо сипати одразу всю муку - вам може її знадобитися як менше, так і трохи більше, ніж рекомендовано в рецепті (це залежить від якості конкретної борошна і жирності молочних продуктів). Правильно вимішати тісто має спокійно отлипать від рук, але при цьому залишатися податливим і не тугим. Збираємо борошняну масу в кулю, поміщаємо в чисту миску і залишаємо на годину, накривши теплим рушником або ковдрою. 
 

Як приготувати м'ясний пиріг «Хризантема»

5. Для начинки нашої майбутньої «Хризантеми» сир натираємо крупно.
 

6. Фарш з'єднуємо з дрібно порубаним або подрібненим в чаші блендера цибулею, вичавленим через прес часником. Солимо, перчимо.
 

7. Що піднялося тісто обминають, для зручності ділимо навпіл. Розкачуємо першу частину в пласт товщиною близько 3 мм, вирізаємо кола діаметром 7-8 см. 
 

8. На кожен коржик кладемо приблизно по чайній ложці фаршу. Розподіляємо рівномірно, залишаючи вільний простір по краях. Зверху кидаємо дрібку сирної стружки. 
 

9. Складаємо коло навпіл, зверху злегка натискаємо долонею. Краї тесту не склеюємо, залишаємо відкриту щілину. 
 

10. Тепер з'єднуємо протилежні куточки і защипуємо. Отримуємо заготовку, схожу на квітковий пелюстка. Таким же чином розгортаємо, вирізаємо кола і формуємо «пелюстки» з начинкою, поки не витратите все тісто. 
 

11. Сформовані заготовки щільно викладаємо по колу в злегка промазану вершковим маслом форму діаметром 27-28 см. Накриваємо наш «напівфабрикат» рушником і залишаємо на півгодини для вистоювання. 
 

12. Потім змащуємо збільшилася в обсязі тісто збовтати сумішшю яєчного жовтка і води. Відправляємо м'ясний пиріг «Хризантема» в розжарену до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин (до рум'яності). 
 

13. Приготовану випічку, трохи остудивши, витягаємо з форми. 
 

14. Залишилося розрізати м'ясний пиріг «Хризантема» на порції і можна приступати до дегустації. 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 121 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019