Неділя
21.07.2019
09:42
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Цибулевий пиріг

Характерний для французької кухні цибульний пиріг з'єднує ніжну солодкувату начинку і тонкий, нейтральний до смаку корж. Готують випічку по-різному - як борошняний основи крім пісочного тіста часто використовують листкове, сир додають в заливку або засипають їм поверхню виробу, класичний варіант «ускладнюють» всілякими ароматними спеціями, пряними травами, копченостями.

Подавати цибульний пиріг можна до обіду, вечері, на додаток до супів або просто з чашкою чаю. Не варто боятися великої кількості цибулі в начинці - в процесі попереднього обсмажування він стає дуже м'яким, втрачає характерну гіркоту і майже не відчувається в готовій випічці.
 
Складові:

Для тесту:
  • сметана - 50 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 180-200 г;
  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;
  • сіль - 1/3 ч. ложки.

Для начинки:
  • цибуля ріпчаста - 300 г;
  • бекон сирокопчені - 50 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • куркума - ½ ч. ложки;
  • сушені трави - ½ ч. ложки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • зелена цибуля - кілька пір'я.

Для заливки:
  • сметана - 150 г;
  • сир - 100 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.


Цибулевий пиріг рецепт з фото крок за кроком

Як зробити тісто для цибульного пирога

1. Підтале при кімнатній температурі масло з'єднуємо з сіллю. Додаємо сметану, яка пом'якшить борошняний корж, зробить його більш ніжним, ніж в класичному пісочному варіанті. Розтираємо компоненти до пастоподібного стану. 
 

2. Підсипає борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, не липким тісто.
 

3. Формуємо основу пирога - викладаємо борошняну масу в форму для випічки діаметром 22 см, розтягуємо рівним тонким шаром по дну, піднімаємо борт висотою близько 2 см. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин. 
 

Начинка для цибульного пирога рецепт

4. Цибулини очищаємо, рубаємо великими і не дуже тонкими півкільцями. Прогріваємо сковороду, додавши рослинне і вершкове масло, викладаємо відразу весь цибулю. 
 

5. Обсмажуємо близько 15 хвилин на помірному вогні. Лук повинен дуже сильно розм'якшити і придбати легку золотисту, але не потемніти і не підгоріти! Злегка посипаємо сіллю / перцем. 
 

6. Додаємо порізану невеликими шматочками бекон, який додасть пирогу дуже апетитний і стійкий запах копченостей. Все перемішуємо і через пару хвилин знімаємо сковороду з вогню. 
 

7. Для заливки з'єднуємо сметану, яйця, натертий дрібною стружкою сир, куркуму і улюблені сушені трави. Додаємо по дрібці солі, перцю.
 

8. Ретельно розмішуємо компоненти.
 

9. Виливаємо сирно-сметанним суміш у форму з охолодженим тестом. У в'язку заливку занурюємо підсмажену суміш цибулі і бекону - намагаємося розподілити рівномірно по всьому периметру. Зверху можна присипати пиріг додатковою порцією ароматних трав. 
 

10. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Заливка повинна повністю загуснути і придбати приємний золотистий відтінок.
 

11. Готовий пиріг присипаємо порубані зеленою цибулею.
 

12. Подаємо ситну випічку теплою або за бажанням повністю охолоджуємо. 
 

Цибулевий пиріг готовий! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 91 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019