Домашня кухня
Салат «Півень» |
Торт «Черепаха» зі сметаною |
Сосиски в листковому тісті в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Цибулевий пиріг
Характерний для французької кухні цибульний пиріг з'єднує ніжну солодкувату начинку і тонкий, нейтральний до смаку корж. Готують випічку по-різному - як борошняний основи крім пісочного тіста часто використовують листкове, сир додають в заливку або засипають їм поверхню виробу, класичний варіант «ускладнюють» всілякими ароматними спеціями, пряними травами, копченостями.
Подавати цибульний пиріг можна до обіду, вечері, на додаток до супів або просто з чашкою чаю. Не варто боятися великої кількості цибулі в начинці - в процесі попереднього обсмажування він стає дуже м'яким, втрачає характерну гіркоту і майже не відчувається в готовій випічці.
Складові:
Для тесту:
- сметана - 50 г;
- вершкове масло - 100 г;
- борошно - 180-200 г;
- розпушувач - 1/2 ч. ложки;
- сіль - 1/3 ч. ложки.
Для начинки:
- цибуля ріпчаста - 300 г;
- бекон сирокопчені - 50 г;
- вершкове масло - 30 г;
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- куркума - ½ ч. ложки;
- сушені трави - ½ ч. ложки;
- сіль, перець - за смаком;
- зелена цибуля - кілька пір'я.
Для заливки:
- сметана - 150 г;
- сир - 100 г;
- яйця - 2 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Цибулевий пиріг рецепт з фото крок за кроком
Як зробити тісто для цибульного пирога
1. Підтале при кімнатній температурі масло з'єднуємо з сіллю. Додаємо сметану, яка пом'якшить борошняний корж, зробить його більш ніжним, ніж в класичному пісочному варіанті. Розтираємо компоненти до пастоподібного стану.
2. Підсипає борошно з розпушувачем, замішуємо м'яке, не липким тісто.
3. Формуємо основу пирога - викладаємо борошняну масу в форму для випічки діаметром 22 см, розтягуємо рівним тонким шаром по дну, піднімаємо борт висотою близько 2 см. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Начинка для цибульного пирога рецепт
4. Цибулини очищаємо, рубаємо великими і не дуже тонкими півкільцями. Прогріваємо сковороду, додавши рослинне і вершкове масло, викладаємо відразу весь цибулю.
5. Обсмажуємо близько 15 хвилин на помірному вогні. Лук повинен дуже сильно розм'якшити і придбати легку золотисту, але не потемніти і не підгоріти! Злегка посипаємо сіллю / перцем.
6. Додаємо порізану невеликими шматочками бекон, який додасть пирогу дуже апетитний і стійкий запах копченостей. Все перемішуємо і через пару хвилин знімаємо сковороду з вогню.
7. Для заливки з'єднуємо сметану, яйця, натертий дрібною стружкою сир, куркуму і улюблені сушені трави. Додаємо по дрібці солі, перцю.
8. Ретельно розмішуємо компоненти.
9. Виливаємо сирно-сметанним суміш у форму з охолодженим тестом. У в'язку заливку занурюємо підсмажену суміш цибулі і бекону - намагаємося розподілити рівномірно по всьому периметру. Зверху можна присипати пиріг додатковою порцією ароматних трав.
10. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Заливка повинна повністю загуснути і придбати приємний золотистий відтінок.
11. Готовий пиріг присипаємо порубані зеленою цибулею.
12. Подаємо ситну випічку теплою або за бажанням повністю охолоджуємо.
Цибулевий пиріг готовий! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 611
| Рейтинг: 0.0/0 |
|