Домашня кухня
Профітролі з заварним кремом |
Хачапурі по-імеретинськи (з сиром) |
Кулеб'яка з м'ясом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Шоколадний чізкейк
Взявши за основу рецепт американського чизкейка «Нью-Йорк» і доповнивши начинку впевненим шоколадним смаком, готуємо популярний десерт у вдалій варіації. Подібно оригіналу зберігаємо тонкий корж з пісочної крихти і високий пласт ніжною вершковою маси, але для різноманітності вводимо до незмінним складовим розтоплений шоколад. Знайоме кожному виріб вмить забарвлюється в насичений колір і набуває новий аромат. Любителі шоколаду і шоколадних ласощів обов'язково оцінять таку версію чизкейка гідно!
Як і в класичному рецепті для начинки застосовуємо сир «Філадельфія» або його аналоги ( «Альметте», «Віолеті» і т.п.). Вершки при необхідності можна замінити некислий сметаною.
Складові:
Для основи:
- пісочне печиво - 200 г;
- горіхи волоські або інші - 50 г;
- вершкове масло - 100 г;
- какао-порошок - 10 г.
Для начинки:
- вершковий сир - 500 г;
- вершки не менше 30% - 150 мл;
- цукор - 150 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- яйця - 3 шт .;
- чорний або молочний шоколад - 150 г.
Шоколадний чізкейк рецепт з фото крок за кроком
1. Печиво дробу в чаші блендера до найдрібнішої крихти.
2. Слідом додаємо подрібнені горіхи. Всипаємо какао-порошок, який додасть присмак і відтінок шоколаду основи чізкейку.
3. Розтоплюємо масло, вливаємо теплий розчин до сухої суміші. Перемішуємо.
4. Висипаємо отриману крихту в форму для випічки, попередньо проклавши дно пергаментним папером. Утрамбовуємо масу, піднімаючи по краях борт заввишки 3-3,5 см. Пропорції в рецепті розраховані на форму діаметром 22 см.
5. Відправляємо форму з шоколадною основою в розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин.
6. Готуємо начинку. Вершковий сир кімнатної температури злегка розтираємо виделкою. Додаємо простий і ванільний цукор, перемішуємо.
7. По одному вводимо яйця, кожен раз розмішуючи сирну масу.
8. Вливаємо вершки. Розмішуємо круговими рухами віночка (не збивайте).
9. Окремо на «водяній бані» розтоплюємо розламаний на дольки шоколад. Остужаем, а потім додаємо однорідну темну масу до білого крему, розмішуємо до рівномірного фарбування.
Як спекти шоколадний чізкейк
10. Випікати шоколадний десерт будемо за всіма правилами класичного чізкейку, тобто в духовці на «водяній бані». Для цього обертаємо ємність з пісочної основою щільної фольгою в 3-4 шари, щоб в роз'ємну форму не просочилася рідину. Потім наповнюємо пісочну «чашу» шоколадною начинкою.
11. Ставимо форму з шоколадним чізкейк в глибоке деко, який наповнюємо окропом так, щоб рідина доходила приблизно до середини ємності з десертом.
12. Випікаємо чізкейк приблизно 60-80 хвилин при температурі 160 градусів (включаємо тільки нижній нагрів). Остужаем десерт в вимкненій духовці, злегка відкривши дверцята.
13. Охолоджений чізкейк прибираємо на ніч у холодильник, дозволяючи остаточно закріпитися хиткою начинці. При подачі можна доповнити поверхню виробу шоколадними «осколками», м'ятою, горіхами, ягодами і т.д.
14. Розрізаємо десерт на порції і подаємо.
Шоколадний чізкейк готовий! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 698
| Рейтинг: 0.0/0 |
|