Домашня кухня
Яйця Бенедикт під соусом Голландез |
Гречка з м'ясом в горщиках |
Салат грецький класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0
|
|
Печиво «Грибочки»
Сьогодні готуємо солодке печиво у вигляді грибочків, залучаючи до захоплюючого кулінарному процесу діточок-непосид. Впевнені, оригінальна випічка припаде до смаку не тільки малюкам, але і дорослим. А час, проведений на кухні з юними кулінарами, подарує хвилини радості і єднання.
Печиво «Грибочки» відмінно підійде і для оформлення різних тортів, таких як «Трухлявий пень», «Їжачок» і т.д. Порції приготованих з даного рецептом «грибів» вистачить і для чаювання, і для прикраси різних десертних страв.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 125 г;
- борошно - 250-300 г;
- харчова сода - 1 ч. ложка;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 50 г.
Для сиропу:
- мед - 1 ст. ложка;
- цукор - 3 ст. ложки.
Для оформлення:
- мак - 1-2 ст. ложки;
- яєчний білок - 1 шт .;
- темний шоколад (за бажанням) - 30-50 г.
Печиво «Грибочки» рецепт з фото в домашніх умовах
Як зробити пісочне тісто для печива «Грибочки»
Масло обов'язково дістаємо з холодильника заздалегідь, приблизно за 2-3 години до початку приготування. Коли його консистенція стане м'якою і кремоподобной, приступаємо до замісу пісочного тіста. Розм'якшений брусок масла нарізаємо довільними шматочками і змішуємо з цукром.
Енергійно розтираємо до однорідності, а потім вбиваємо сире яйце. Перемішуємо масу і частинами додаємо просіяне борошно, змішане з харчовою содою.
Замішуємо однорідне пісочне тісто. В результаті борошняна маса повинна вийти м'якою, «слухняною» і не липне. При необхідності вводимо додаткову порцію борошна, але не переусердствуем! Скачує готове тісто в кулю, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на полицю холодильника.
Через 30 хвилин дістаємо «відпочиле» тісто, знімаємо плівку. Ділимо борошняну масу на 2 частини, з однієї формуємо «ніжки» грибів з загостреним кінчиком.
З другої половини тесту формуємо таку ж кількість «капелюшків» - спочатку скачуємо кульки діаметром близько 1 см, а потім злегка придавлюємо їх долонею. В даному випадку зовсім необов'язково намагатися зробити все заготовки абсолютно однаковими, адже в лісі зустрічаються різні як за величиною, так і за формою гриби. Розмір грибочків ви вибираєте самі, але бажано, щоб вони вийшли не сильно великими.
Викладаємо заготовки на деко, застелений пергаментом. Попередньо «ніжки» грибів тупим кінцем занурюємо в сирий яєчний білок і злегка обвалюють в маці. Випікаємо в прогрітій до 200 градусів духовий печі близько 15-20 хвилин (до отримання рум'яного відтінку).
Як зробити печиво «Грибочки»
За допомогою гострого леза ножа формуємо в кожній «капелюшку» поглиблення.
Для «склеювання» частин гриба готуємо солодкий сироп: цукор змішуємо з медом в толстодонной посуді і, помішуючи, варимо 3-4 хвилини на повільному вогні. По черзі занурюємо «ніжки» грибів загостреним кінчиком в гарячу медову масу і відразу ж вставляємо в поглиблення «капелюшків».
Ми залишаємо сформовані «гриби» хвилин на 10-15, а в цей час ламаємо шоколад на шматочки і розтоплюємо до однорідності на «водяній бані». Акуратно занурюємо капелюшки грибів в шоколадну масу.
Коли шоколад повністю застигне, можна приступати до чаювання або ж задіяти печиво «грибочки» в оформленні тортів і інших кулінарних виробів.
Смачного!
|
Категорія: Печиво | Додав: 15.05.2018
|
Переглядів: 912
| Рейтинг: 0.0/0 |
|