П`ятниця
19.04.2024
16:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/03087784.jpg
Класичний вінегрет з горошком
/_pu/3/71831415.jpg
Морквяний торт
/_pu/3/84792843.jpg
Пиріг з малиною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Піца


Гавайська піца з ананасами і куркою

Гавайська піца з ананасами і куркою дуже популярна в Європі, і не дивлячись на красиве найменування, до Гавайям вона не має ніякого відношення. Швидше за все, блюдо отримало назву за рахунок начинки, а саме наявності в ній солодкого екзотичного плоду, популярного на курортних островах.

Основні складові гавайської піци - відварене куряче м'ясо і ананаси, покриті густим шаром сиру. Іноді для різноманітності до головних інгредієнтів додають ще бекон або шинку для більш яскравого смаку. Розглянемо простий рецепт гавайської піци на тонкому італійському тесті.
 
Складові:

Для тесту:
  • дріжджі сухі швидкодіючі - 1 ч. ложка;
  • борошно - близько 200 г;
  • вода - 130 мл;
  • оливкова олія - ​​1 ст. ложка;
  • цукор - ½ ч. ложки;
  • сіль - ½ ч. ложки.

Для начинки:
  • ананаси консервовані - 120 г;
  • куряче філе - 100-150 г;
  • шинка (за бажанням) - 50-80 г;
  • сир - близько 100 г;
  • орегано - ½ ч. ложки;
  • томатна паста - 2 ст. ложки.


Піца гавайська з ананасами рецепт з фото

Як зробити гавайську піцу з ананасами і куркою

У глибоку ємність просіюємо більшу частину борошна (приблизно 150 г). Кидаємо сіль, додаємо сухі дріжджі і цукор. Старанно перемішуємо, поєднуючи сухі компоненти. 
 

Вливаємо заздалегідь прокип'ячену теплу (але не гарячу!) Воду. Температура рідини повинна бути приблизно 35 градусів. 
 

Енергійно перемішуємо клейку борошняну масу, а потім вливаємо олію.
 

Потроху підсипаючи борошно, замішуємо вручну тісто. В результаті воно повинно перестати прилипати до рук, але при цьому залишитися м'яким і досить «податливим». Муки у вас може піти як більше, так і менше, ніж зазначено в рецепті - все висить від її якості та вмісту клейковини, тому орієнтуємося по консистенції. 
 

Прибираємо тісто на годину-півтори в тепло. За цей час воно має піднятися і збільшитися в розмірі приблизно в 2 рази. Можна помістити ємність з тістом в каструлю з теплою водою або ж скористатися старим добрим перевіреним методом - укутати ковдрою і залишити «відпочивати». 
 

Збільшилася в розмірі тісто злегка розминаємо руками і розгортаємо в пласт за розміром дека. Товщина основи для піци не повинна перевищувати 4 мм. 
 

На «припудрений» борошном або застелений пергаментом деко переносимо тонке тісто (в нашому прикладі використовувалася кругла форма для піци діаметром 28 см). Якщо тісто буде «з'їжджатися», акуратно розтягуємо його руками. Змащуємо підготовлену основу томатною пастою і обсипає орегано. 
 

Як зробити начинку для піци гавайської з ананасами

Заздалегідь відварене куряче філе розбираємо на волокна і розподіляємо по основі піци. 
 

Щоб урізноманітнити смак, додаємо шинку - нарізаємо її невеликими шматочками і розкидаємо в довільному порядку. За бажанням цей інгредієнт можна не використовувати. 
 

Слідом розкладаємо шматочки ананасів, заповнюючи вільні місця.
 

Густо присипаємо начинку натертим дрібною стружкою сиром. 
 

У прогріту до 200 градусів духовку відправляємо нашу гавайську піцу з ананасами і куркою. Витримуємо близько 10-20 хвилин. Злегка остудити, ділимо піцу на сегменти і подаємо. 
 

Гавайська піца з ананасами і куркою повністю готова! Насолоджуємося екзотичним поєднанням продуктів і тягнеться сиром. Смачного!



Категорія: Піца | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 872 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024