Домашня кухня
Пиріг з ковбасою і сиром |
Бісквітний торт з маскарпоне і вишнею |
Торт «Рафаелло» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Різдвяне імбирне печиво
Різдво - це час подарунків, ялинок і, звичайно ж, різних цікавих страв. У ці свята з кожної хати віє приємним ароматом випічки. Дивно, що за допомогою звичайних інгредієнтів можна створити по-справжньому казкові страви.
Так, пряниковий будиночок і різдвяне імбирне печиво перенесуть вас в дитинство, коли не виникає ніяких сумнівів в тому, що казка приходить щороку разом з ялиновим запахом, мандаринами і новорічними забавами.
Складові:
- мелений імбир - 1 ст. ложка;
- вершкове масло - 100 г;
- мед - 3 ст. ложки;
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 250-300 г (скільки візьме тісто);
- розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
- мускатний горіх (мелений) - щіпка;
- какао-порошок - 1 ст. ложка;
- цукор - 100 г;
- мелена кориця - 1 ч. ложка;
- цукрові олівці для малювання - для декору і за бажанням.
Різдвяне імбирне печиво рецепт
Як зробити тісто для імбирного печива
У глибокій мисці змішуємо розм'якшене масло з цукром. Збиваємо за допомогою міксера.
Додаємо рідкий мед, збиваємо буквально пару секунд.
В отриману солодку масу вводимо свіже яйце, перемішуємо.
Тепер прийшов час прянощів. Висипаємо в миску з майбутнім тестом імбир, корицю, мускатний горіх. Для отримання шоколадного відтінку додаємо какао, а потім перемішуємо ароматну суміш.
Борошно, просіявши, змішуємо з розпушувачем. Поступово підсипає в миску, замішуючи в міру м'яке і податливе тісто. При необхідності підсипає додаткову порцію борошна. Коли маса стане досить розсипчастою, скачуємо тісто в кулю, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.
Як спекти імбирне печиво
Охолоджене тісто, звільнивши від плівки, викладаємо на присипану борошном рівну поверхню. Розкачуємо пласт товщиною близько 3 мм. Потім вирізаємо заготовки, скориставшись формочкой для печива. Обрізки тіста знову розгортає в тонкий пласт і формуємо наступну партію печива. Повторюємо процес до тих пір, поки тісто не закінчиться.
Для різдвяного печива можна використовувати абсолютно будь-які фігурки (зірочки, метелики, новорічні рукавиці, ялинки і т.п.), однак найбільш кумедний і цікавий варіант - веселі чоловічки. Така випічка особливо порадує діточок, так як буде нагадувати казкового друга всім відомого мультяшного персонажа - Шрека. До речі, імбирний чоловічок - найпопулярніше різдвяне ласощі в Америці.
Акуратно, щоб не пошкодити форму, викладаємо заготовки на застелений пергаментом деко, дотримуючись дистанції між імбирними фігурками. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Діставши вже готову випічку з духовки, охолоджуємо.
Як прикрасити різдвяне печиво
Тепер приступаємо до найцікавішого - оформляємо нашу святкову випічку. Найоптимальніший і зручний варіант - скористатися кольоровими цукровими олівцями для малювання. Обов'язково залучаємо до творчого процесу діточок, розвиваючи фантазію і навички юних кулінарів (також ви можете залучити дітвору і прикрасити медовий торт з заварним кремом - виходить дуже красиво і цікаво). Якщо ж ви не знайшли в продажу цукрові олівці, можна приготувати для прикраси глазур, збивши яєчні білки з цукром (для ефекту можна додати харчовий барвник).
Застигає цукрова глазур близько 20 хвилин, хоча приступати до чаювання можна відразу, не чекаючи застигання. Подаємо забавне печиво з хорошим настроєм і будь-якими напоями!
Приємного вам чаювання і веселих новорічних свят!
|
Категорія: Печиво | Додав: 25.04.2018
|
Переглядів: 911
| Рейтинг: 0.0/0 |
|