Домашня кухня
Оселедець під шубою класична |
Соус тартар класичний (на жовтках) |
Кабачкова ікра |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Печиво савоярді в домашніх умовах
Класичний рецепт тірамісу обов'язково включає до свого складу крихке довгасте печиво савоярді. Готується воно нескладно, тому сьогодні ми зробимо основу італійського десерту своїми руками.
Печиво савоярді в домашніх умовах виходить ніжним і смачним, в зв'язку з чим їсти його можна і окремо від тірамісу - під чашечку ароматного чаю або, наприклад, підбадьорливого кави латте. Також це «невагоме» печиво може стати основою тортів, адже за рахунок своєї структури савоярді відмінно вбирає будь-які сиропи або креми.
Складові:
- борошно - 50 г;
- яєчний білок - 3 шт .;
- яєчний жовток - 2 шт .;
- цукор - 60 г;
- цукрова пудра - 2-3 ст. ложки.
Печиво савоярді рецепт
Як зробити печиво савоярді для тірамісу
Головне в рецепті савоярді - уважно дотримуватися технологію приготування! Тісто має вийти пишним, щоб печиво при випічці добре тримало форму. Отже, перш за все відокремлюємо білки від жовтків і поміщаємо в різні чисті і абсолютно сухі ємності (для рецепта буде потрібно 3 білка і 2 жовтки). Білки збиваємо при мінімальній швидкості міксера до збільшення обсягу і отримання маси білого кольору.
Далі додаємо половину норми цукру і продовжуємо працювати міксером, поступово збільшуючи швидкість обертів. В результаті цукровий пісок повністю розчиниться в білках, а сама маса значно загусне. Перевірити готовність можна дуже просто - акуратно схиляємо і перевертаємо миску. Якщо збиті білки залишаються нерухомими, наша робота на цьому етапі закінчена.
Переходимо до яєчних жовтків. Додаємо другу частину цукру і починаємо збивати знову ж за допомогою міксера.
В результаті жовткова маса повинна посветлеть, збільшитися в обсязі і помітно загуснути.
Акуратно з'єднуємо білки і жовтки легкими рухами від низу до верху. У цю «повітряну» суміш просіюємо відразу всю дозування борошна.
Дбайливо перемішуємо ложкою строго в одному напрямку знизу вгору. Наше завдання - отримати однорідне тісто без грудок, але при цьому не дозволити масі осісти.
Наповнюємо тестом кулінарний пакет. Висаджуємо на деко, застелений пергаментом, заготовки довжиною близько 7 см, не забуваючи дотримуватися дистанції між смужками тіста. Кожну заготовку щедро обсипає просіяного цукровою пудрою, після чого відправляємо деко в розпечену до 190 градусів духову піч на 10-15 хвилин. Намагаємося не відкривати духовку завчасно, інакше пишне тісто може осісти!
Випікаємо савоярді до отримання світло-бежевого відтінку. Повністю охолоджуємо в вимкненій духовці з відкритими дверцятами, щоб бісквітне печиво не опало від різкого перепаду температури.
Після випічки печиво виходить м'яким. Щоб савоярді набуло тендітну текстуру, дозволяємо йому відлежатися в сухому місці при кімнатній температурі. Потім приступаємо до формування тірамісу, або просто подаємо печиво до чаю / кави. Зберігаємо борошняні вироби в щільно закритому посуді.
Печиво савоярді в домашніх умовах готово! Приємного чаювання!
|
Категорія: Печиво | Додав: 15.05.2018
|
Переглядів: 763
| Рейтинг: 0.0/0 |
|